reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Jeny potrzebuje mojej fastfoodowej diety... Obudził mnie okropny ból w boku. Już się bałam, że może jakieś rodzenie, ale zaraz poszłam do wc na dwójkę i przeszło. Tak zabolało, że nawet pod ręką jak nacisnęłam czułam. No masakra. Big Mac by mi tego nie zrobił. Wzięłam ciepły prysznic i leże.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

reklama
Niby dzisiaj. Mam taką nadzieję, bo już tu świruje. Daleko nie mam, więc jakby co to 5 min i jestem.
A pobyt tu źle mi jednak robi na głowe. Jak tylko powiedzą, że mogę iść to sie pakuje i mnie tu nie ma. Byle do obchodu.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Moi wzięli laptopa, zamknęli sie w pokoju u dziewczyn i oglądają lego ninjago ;)
A ja mam chwile jeszcze na leżenie
Noc była tragiczna, najmłodsza pół nocy ryczała (ze ja buzia boli):( masakra, dzis bede chodzić na zapałkach:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Widzę ze wy niezle tam dajecie w środku nocy [emoji33]Mi sie odpukać ostatnio naprawdę w miarę ok śpi;) nawet siku nie ide[emoji50]czasem sie przebudze przekręcając z boku na bok, lub jak Basia przychodzi z ekwipunkiem. Budzik mnie wlasnie wyrwał, lecę pod prysznic, Basię musze budzić za pol h bo 8:30 zbiórka w szkole.

Ivi ze one sie tak szybko budzą. My juz osiągnęliśmy etap ze im dłużej tym lepiej i Młoda śpi ile moze, problem to jest ze wstawaniem, ale wiadomo w chorobie tez inaczej. Mam nadzieje ze najgorsze macie juz za sobą i teraz antybiotyk juz bedzie ładnie działał. Zdrówka!

Linka mój pies to jak moze to do 13 głowy z pierzyny nie wystawia teraz jak ja w domu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja sie czuje bardziej wyspana niz ostatnio choc tez szału nie ma .

Łaski jestem załamana podejściem położnych od noworodków , dziewczyna po Cc staje na głowie zeby karmić kp pięknie podaje cycka ale dzieciątko przez 2 doby Cc dostawało butle z ktorej samo leciało i nie ma odruchu ssania juz tu próbujemy za każdym razem, a kto nie przychodzi wołany z noworodków on nie chce jeść no bo ja nie widze aktywności, i wychodzą . Dziecko zasypia po dwoch podaniach piersi ciumka sobie sle nie ssa... ja juz nie mam pomysłów , polewa dziewczyna piers mm zeby zassal, wlewamy do nakładek bo wszystkie o nakladkach a dziecko nakładki wyrzuca ... wypycha językiem i ja juz nie wiem jak pomoc . Któraś ma jakis pomysł ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Hej Mamusie
W temacie KP jestem w szoku jak Ivi to super opisuje. Wszystko wydaje sie wtedy nie tyle co proste ale przejrzyste i pełne wiary ze jeśli sie chce to bardzo możliwe ze sie to uda.
U mnie kraina mleka -po każdej nocy zmiana koszulki - ale- mam tylko produkcje w lewej piersi. Czy to coś dziwnego? Z prawej nic a nic

Iza bardzo gratuluje ci Syneczka :-) Cudownie ze juz możesz go tulić i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :*

reklama
Emka nie mogę w takie akcje położnych uwierzyć u nas w szpitalu jest nacisk na kp co też nie jest do końca dobre bo kobiety które nie chcą i tak karmić nie będą i tak przemycaja butelki wodę gorąca w termosach itd..

Dzidziusiowi widocznie dobrze przy piersi skoro szybko zasypia, ja pamiętam ze jak mi ssać nie chciały to smoczkiem uspokajającym delikatnie po działach masowalam i jak chwytali oszusta to wtedy podmienialam na pierś ;) i ciągnęli dalej ;)

Do góry