reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
U mnie ewidentnie wszystko się szykuje ciekawe ile to będzie trwało , po liściach z malin dostaje skurczy ładnych ale przechodzą po godzinie ... nawet z siostra się śmiałam ze mnie to w każdej ciąży miesiąc zbiera , a ona nie wie co to znaczy bóle i odrazu rodziła .... I jak to się ma do tego ze niektórzy twierdzą że zrobię plus i będzie dziecko hahaha ...
Mnie lekarz wczoraj powiedział ze jak chce rodzic to żebym do szklanki walą 3 łyżki olejku rycynowego i resztę soku z pomarańczy i urodze .... ale dziękuję niech jeszcze siedzi sobie tam gdzie jest , jak chyci to niema wyjścia trzeba urodzić a tak to nie bardzo ...

Linka dokładnie niech sobie posiedzi maluszek szczególnie, że nie masz pewności co do terminu z om.
Ja dzisiaj lepiej spałam, z czego się bardxo ciesze ale coś cxuje ze u mnie jednak też blisko.. coś mnie rozrywa tam na dole i plecy nisko tak okresowo bolą. A te równe 2 tygodnie chciałabym wytrzymać. Dziś zaczęłam 38, ale w szpitalu póki nie skończony napiszą 37.

Hej.
Ale macie produkcję:happy:
U mnie się uspokoiło z tymi plamieniami, tradycyjnie po kilkanaście skurczy na dzień ale na razie nic nie zapowiada , że zobaczę malucha przed 7.11- zobaczymy jeszcze co jutro gin po badaniu powie. Z cukrami też jest już ok., tylko muszę pilnować posiłków co 2,5 godz. bo w przeciwnym razie spada mi za bardzo .Odebrałam wyniki morfologii i moczu i są wzorowe, także tylko się cieszyć.
Mam lekkiego wkurza bo małżon właśnie wymienia u nas w pokoju panele . KOmodę mam już rozłożoną i przygotowaną więc chciałam też rozłożyć łóżeczko- łóżeczko zamówiłam 03.10 , była adnotacja w aukcji , że wysyłka do 10 dni, dzisiaj jest 12 i cisza- nawet maila z firmy kurierskiej. Poczekam do jutra i zadzwonię , żeby się dowiedzieć kiedy mają zamiar wysłać. Już tak się nacięłam ostatnim razem- jak kupowałam łóżko podwójne dla dziewczynek, czas wysyłki był do 10 dni, a ja czekałam prawie miesiąc:confused2: Chciałabym mieć już wszystko na galanto przygotowane więc jeśli nie będzie możliwości wysyłki do piątku to zrezygnuję i kupię w sklepie stacjonarnym nową dostawkę bo to nie na moje nerwy. Jakby tak maluch wcześniej się urodził, to ciekawe gdzie będzie spał...:confused:

Co do wszelakich masaży krocza to nie stosuję ale kojarzą mi się też jednoznacznie:laugh2: Już widzę szczęśliwą minę mojego, gdybym mu zaproponowała, żeby pomógł w przeprowadzeniu wspomnianego masażyku:-p

firana-jak sytuacja? Jak się czujesz? Wiadomo coś dokładnie, kiedy będzie maluszek?

Karosznurek no skąd lidlowe, ale teraz mamy bardzo chwala

Basienka biorę 3x2 i popijam woda;d a w poprzedniej ciazy dopochwowo bo nie wiedzialam zr można lykac:d

Emalka a co to za olejek i to jest cos innego niz masaz szyjki tak? Ja liscie pije raz dziennie ale mam taki duzy kubek 500ml z tym ze strasznie mi przeszkadza jak to wszystko fruwa i chyba jakis zaparzacz musze ogarnac

Milagros ja mam gal

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Dzień Dobry

jak przeczytałam na czym polega ten masaż szyjki to chyba bym nie chciała
też muszę kupić tego wiesiołka i poszukać jakiegoś sklepu zielarskiego żeby te liście malin ogarnąć
mnie tam w dole nic nie boli to czasem mojego dopuszczę :D:D:D

mój biedny psiak w nocy 2 razy wymiotował i nie wiem czemu :/ dobrze, że usłyszałam jak nim szarpie i zdążyłam go na pole wypuścić

Ja używam 100% olejku ze słodkich migdałów, można też 100% z avokado.
Używam ich do wcierania, nie do picia ;)
Linka pisała o wypiciu olejku rycynowego na wywołaniu porodu. widziałam kiedyś coś na ten temat ale to nie dla mnie. absolutnie nic nie chce wywoływać tylko później ułatwić.

Masaż krocza to zupełnie co innego niż masaż szyjki :)

Link do: Masaż krocza pozwala uniknąć nacięcia. Instrukcja, jak masować krocze przed porodem

i instrukcja obrazkowa: ;-)

reklama
Absolutnie nie można olejku rycynowego pić przed 38 i jeśli dzidzia nie jest gotowa ...

Keejti ja parze liście w małej filiżance mam taki koszyczek wrzucam tam dwie łyżeczki liści wyciągam i pije na 5 lykow bo smak mi nie podchodzi ;)

Do góry