reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziekuje za kazda odpowiedz i za uspokojenie bo ja juz od rana myslami w szpitalu. Wstyd byloby zalac tak cale lozko.
Juz na glowe dostaje od tego myslenia. Po porodzie najchetniej widzialabym sie tylko z mezem. Mam nadzieje ze jego rodzinka da troche odpoczac i nie zwali sie do szpitala dopoki sama nie zaczne chodzic... musze mu delikatnie napomnac to zeby pozniej nie byl w szoku...
Dziewczyny czy Wam tez sie tak ciezko oddycha? Ja mam z tym ogromny problem. Mecze sie nawet mowieniem. Spanie to koszmar dla mojego slubnego. Mowi ze strasznie sapie, charcze i chrapie :-( ja tego nie slysze... tzn.slysze ze sapie przy zasypianiu. Nie potrafie oddychac buzia :-( a oddychanie przez nos sprzyja tym moim deligliwosciom :-/

EmKa dobrze prawi. Ja w piatek bylam podciac grzywe i u kosmetyczki. Kiedy parze w lusterko to humor lepszy. Brwi zrobione i rzesy pomalowane. Dzieki temu nie musze sie katowac tuszem (wiadomo sa krotsze, ale widac je!) Kiedy wyszlam od kosmetyczki to odrazu humor mi sie poprawil i przez mysl mi przeszlo "teraz to juz moge rodzic!". Takze dziewczyny szczerze polecam zadbanie o siebie w okresie przedporodowym :-)

reklama
Karosznurek - to pogrzeb mojej teściowej... Nie wyobrażam sobie zostawić męża samego w tym czasie.. niezależnie od moich emocji..

Bedemama ja pochodzę z lubelskiego a mąż właśnie z podkarpackiego [emoji6]

Co do cisnienia to aby drugi nie był wyższy niż 90

Nika to nieciekawie z tym poślizgiem, dobrze ze obyło się bez szkód a wizyta nie do opisania. Przypomnij...pozwolili Ci samej wyjść? Nikt Cię nie szukał...
O jaaaa to się nastresowalas nieźle. Ja chyba bym nie potrafiła gadać wtedy z teściową [emoji52][emoji52][emoji52]

Kliska co do wzrastajacych paznokci to coś jest ze najczęściej występuje w ciąży. W pierwszej miałam mega problem który odnawial się co kilka miesięcy . To był koszmar...nic nie pomagało. Siny a wręcz bordowy kolor skóry, stany zapalne itp brrrr
Teraz tfu tfu spokoj

Princeseczko ja też często mam takie bóle. ..dzieci już duże i coraz mniej mają miejsca. Współczuję bólu

Tym się nie przejmuj jak będziesz leżeć. .. znieczulenie powoli będzie Ci schodzić i nie w głowie będzie zmiana podkładu. Oni się o wszystko troszczą ...spokojnie

Martini też mam takie buty i zawsze się namecze :/

Ivi dużo się słyszy o kobietach w ciąży i pogrzebach. .. nie wiem co sama o tym myśleć
Ale jak to taka najbliższa rodzina to chyba bym nie patrzyła na nic, tak mi się wydaje . Nie wyobrażam sobie nie pójść ale to Ja

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ivi nie przejmuj się takimi głupimi przesadami ja w każdej ciąży byłam na pogrzebie ,oprócz tej piątej , bo bliskie mi osoby i w tyłku miałam kto co powie .... fakt mama zabroniła mi wchodzić do kaplicy patrzeć na ojca w trumnie bo dziecko będzie blade , i misio ma jasna karnacje ale też nie sądzę że od tego ze widziałam ojca po śmierci ... zresztą ludzie gadają i będą gadać zawsze pójdziesz będzie źle nie pójdziesz tez będziesz na językach

Hello, ale tu natworzone od wczoraj:) Miło ze tyle piszecie, my znów wróciliśmy późno do domu i sił brakło.

Basieńka ładne brwi, ale ja bym sie zupełnie nie czuła i mój mysle tez nie byłby zadowolony [emoji6]

Emalka kupił mój w koncu w IKEI jeden zestaw tych skubb jak co bedzie leciał po drugi [emoji16] wieszaków na razie nie potrzebuje -my tylko komoda, u Basi w szafie za to mam kilka kompletów tych wieszaczkow i sa super:)

Co do IKEI ja lubię ale jeżdżenie tam to gehenna, czekam na sklep internetowy:) wczoraj mój tylko wszedł i wyszedł a ja czekałam w aucie:p Co do tych małych dzieci a marketach to jest to przerażajace zwłaszcza jak sa powciskane w te foteliki samochodowe:/

Mama 4 wszytko bedzie dobrze zobaczysz:) Co do aktywności to ja od sierpnia generalnie ciagle siedzę w domu i większość czasu leżę, ale jak maz w domu to zawiezie a u znajomych tez mozna poleżeć lub u rodziców a zawsze jakies atrakcje:) My jesteśmy generlanie takie powsi nogi i albo u nas ciagle ktos albo my gdzie wiec mnie to udomowienie meczy bardzo. Uważaj na siebie zasłabnięcie to juz nie żarty.

Milagros, Iza spokojnie, nie nakręcajcie sie tak dziewczyny nie ma po co:/ ani to dobre dla Was ani dla maluszków.

Ja sie zapisałam na manicure i pedicure na przyszły tydzień, tam sie w koncu leży:p mi spodnie juz cieżko zdjąć a gdzie tu pazurki obcinać;P

Nika fajnie ze udało sie "zbiec" chociaż na trochę:)

Kliska ja wiem ze surowe płatki owsiane maja niski IG a gotowane juz wysoki.

Ivi pytanie jak sie czujesz, ale tez bym mojego nie zostawiła w takim dniu. Przykro z powodu takiej straty, a mama zawsze najbliższa. Ja w przesady staram sie nie wierzyć bo bym chyba zwariowała.

Kupiłam wczoraj body 56 i 62 w h&m śliczne sa ale drogie. Smyk mnie wkurza nadal czekam na paczkę, a drugie zamówienie nie moge opłacić bo mój bank był w nocy nieaktywny a nie opcji zapłać jak juz raz podejmiesz próbę. Nie dość ze maja mega nieintuicyjny sklep, cieżko robi sie w nim zakupy to jeszcze problem z płatnością, jak na XXI w to sklep żenada normalnie.

Moja kumpela ta z Francji co rodzi za chwile (13 termin) wczoraj 12 km spaceru, zero stresu i luz:) nie zamartwiajcie sie tak dziewczyny bo potem wszystkie popadniecie w depresje:/

Moja B w szkole (dzisiaj na popołudnie) ja zaraz do czytania książeczki:) potem moze cos ogarnę ale za duzo nie bo weekend był ciut aktywniejszy wiec dziś musze odlezec a jeszcze bym chciała w środę na sushi z koleżankami z pracy iść;P

Miłego dzionka, pozdrawiam znad kawki:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ivi w ciąży z niko byłam n a pogrzebie dziadka i jeszcze jedna ciężarna tez była, szczerze to nawet nie wiem jakie są przesady na ten temat i nawet nie chce wiedzieć, a Ty też się nie martw, nic się nie stanie. Dużo gorzej jak dla mnie z tym sprzątaniem bo ja bym urodziła chyba jakbym miała wszystko posprzątać. Ale ja się już długo praktycznie nie ruszam Ty na pewno jesteś bardziej rozruszana przy dzieciakach. Może jakaś kuzynka albo koleżanka by ci pomogła?

Dziewczyny idę dziś do lekarza i nie mam butów, po prostu żadne mi na stopę nie chcą wejść :( ostatnio popylalam w sandały ch no ale dziś to już chyba nie przejdą... macie jakiś pomysł?

Hej.
Znowu mam jakieś gorsze dni niestety, słaba jestem potwornie. Zmierzyłam przed chwilą cukier , a tam 60:surprised: Jak nie urok to ...wiadomo co. Jak mi się w końcu wydawało, że już jest ok. to teraz takie akcje z niedocukrzeniem się zaczynają.
Z innej beczki to wczoraj przez chwilę, leciutko plamiłam na różowo. Miałam jakby upławy leciutko podbarwione. Zdarzyło się to tylko raz i później spokój. Nie wie przypadkiem któraś ki czort to mógł być? Na czop to nie wyglądało bo nie taka konsystencja

Ivi- ja również uczestniczyłam w pogrzebach w bliskich mi osób w ciąży i nigdy nic złego się nie stało. Dla mnie ostatnie pożegnanie jest bardzo ważne, to wyraz szacunku dla osoby , która odeszła i nie wyobrażam sobie nie pójść tylko ze względu na jakieś fanaberie i zabobony.
Swoją drogą wydaje mi się, że te przesądy mają swoje źródło w trosce o ciężarną i przede wszystkim o jej stan emocjonalny. Wiadomo, że stres nie jest wskazany w ciąży, a pogrzeb niestety taką stresującą sytuacją jest.
Jeżeli czujesz, że powinnaś uczestniczyć w pogrzebie to nie ma nad czym się zastanawiać.
Życzę siły- zarówno tej fizycznej jak i psychicznej.

Kliska- zapach mleka sojowego kompletnie mi nie przeszkadza. Jakiś czas temu(karmiłam wtedy piersią) przy podejrzeniu u córki alergii na białko mleka krowiego wykluczyłam całkowicie z diety mleko krowie i zastąpiłam je właśnie sojowym.Tylko wtedy piłam waniliowe, dosładzane i przyzwyczaiłam się do tego smaku i zapachu. Teraz kupuję takie zwykłe sojowe i najwyżej dosładzam sobie ksylitolem. Rozumem, że dla niektórych ten smak , czy zapach może być nie do zaakceptowania bo tak jak pisałam wcześniej ja mam taką awersję do mleka migdałowego i nic i nikt nie jest mnie w stanie do niego przekonać.

Ostatnia edycja:
Katerineczka gdybys kupowala jakies botki to na moim dzisiejszym przykladzie nie kupuj wciaganych :(

Ja odebralam swoje wyniki
Na Gbs sie nie znam :D morfologia i mocz chyba ok , przynajmniej nic powyzej , nic ponizej.
TSH 0.8 ,a FT3 i FT4 tez w normie :)

reklama
Katerineczka ja z adidasów wyjęłam wkładki i tak na styk wchodzą, troche ciasno ale da sie wytrzymać. A wczoraj do domu jechałam w klapkach hahaha dobrze ze samochodem bo by ludzie pukali sie w glowe ma moj widok.

Diabliczka nie puścili mnie, u mnie w szpitalu nie ma przepustek. Sama nawiałam bo tu sobie mozna normalnie wychodzić z oddziału i nikt sie nie czepia.

Ivi jesli czujesz sie na siłach to powinnaś iść, bo jednak teściowa to bliska rodzina. A przesady trzeba brać z przymrużeniem oka.

Zaczyna mnie swędzieć skora. Przed chwila byłam na badaniu i zgłosiłam to lekarzom, bo sama nie wiem czy to przez to, ze sie rozciąga, czy jakas cholestaza mi sie przyplątała. Jutro mam mieć ponownie wszystkie badania robione. Dzisiaj juz nawet nie pytałam o szanse na wypis, a ordynator sam wyskoczył, zebym czasem nie myślała, ze mnie wypuszcza przed porodem jeszcze. Mam zgłaszać kazdy dziwny objaw, bądź zle samopoczucie.
A teraz idę odsypiac nockę.

Martini gbs jest albo dodatni albo ujemny.

Jestem w 33tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Do góry