reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ivi też myślę jak mama-czwórki. Podobnie słyszałam, żeby małych dzieci nie brać na pogrzeb i pewnie podobne przesłanie - czyli troska o to dziecko. Ja do dzisiaj mam przed oczami obraz mojej nieżyjącej prababci, a to już minęło 25 lat jak nie więcej.

EM Ka on to wie... mówi mi: to idź. Ale wie, że nigdzie nie mogę iść. I takie pieprzenie. Wczoraj jak wrócił z piłki to widział, że nie mam nawet ochoty z nim gadać to się przymilał, szczególnie, że coś go postrzyknęło i wiedział, że nie ma co liczyć na moje współczucie. To jest taki typ, że wszystko "wie", ale na tym się kończy. Na prawdę jakoś jak byłam pół roku sama to jakoś było lepiej między nami. Nie widziałam tej jego "wolności". Miałyśmy z Zu tylko siebie i jakoś to musiało być.

Milagros no dalej to już nie mogłaś mieszkać. My na pewno wybierzemy się w czerwcu do Międzyzdrojów, bo ja morza nie odpuszczę więc będzie szansa gdzieś w okolicy się spiknąć :)

reklama
Uwaga uwaga, chyba dziewuszkami będę pierwsza. Białko dalej rośnie więc mam już decyzję, że na pewno będzie wcześniejsze rozwiązanie ciąży. Jutro się dowiem czy będzie to środa czy czwartek w tym tygodniu! Także dziewczynki listopadowki na start!!!
basenów jaki Ty masz ten monitor?

Firana, czyli cc? A jak maluszek wagowo? Widzisz, jak dobrze, że do szpitala poszłaś... Całe szczęście, że jesteście tam pod dobrą opieką!

Co do butów, to ja wchodze w baleriny, innnych nie mierzyłam, bo wcześniej w klapkach, ale też chciałam adidasy zaproponować, nawet bez sznurówek :)
Poprzednio całą zimę nosiłam kozaki zapinane pod kolano, tylko na sam koniec zapinałam już jedynie nieco powyżej kostki, spodnie na wierzch i tak popylałam.

Ivi, tez bym poszła, ale ja w żadne zabobony nie wierzę. Bardzie to sprzątanie by mnie martwiło.

Mamo czworki-co to sie z tym cukrem znowu porobilo? :-( zdrowka i przede wszystkich ogarniecia tego niedoslodzenia Ci zycze :-*
Ja w adidasy wchodze ale kurna nie mam kurtki do Adidasow tzn.mam ale na te chwile nie ma opcji abym sie w nia zmiescila:-( na codzien brykam w balerinach i ktoregos chlodniejszego i mokrego dnia wlozylam id biedy adidasy ale zle sie w nich czulam wlasnie bo jurtki sportowej nie mialam tylko taki jakby plaszczyk z dresowki. Ale tylko do biedronki wyskoczylam i szybko do domu zeby mnie nikt nie widzial w tym galowym stroju ;-)

Mnie wzielo na robienie salatki jarzynowej...
Wlasnie warzywka nastawilam. Uwielbiam do kanapek i do chleba. Ojj tak bardzo za mna chodzila ze nie moglam sie dluzej oprzec :p

Moja mamusia znowu sie na mnie obrazila bo odmowilam jej podwiezienia na zakupy...
Jechalam z mezem i specjalnie pytalam czy jej cos kupic bo ja jako kierowca juz za kolko nie wsiadam (ostatnio straszny skurcz mnie w noge zlapal na parkingu na szczescie. Juz mialam po meza i po brata dzwonic aby przyjechali do mnie bo ja nie dam rady samochodu przyprowadzic ale jakims cudem przeszlo). To powiedziala ze nic nie chce i z wielkimi pretensjami czy ja jej pozniej na zakupy nie zawioze i dlaczego nie...
Najlepsze jest to ze brat do 15 pracuje i wracajac z pracy po drodze do siebie do domu mija nas i gdyby do niego zadzwonila to bez problemu by sie zgodzil ale gdzie tam jak ona chce ze mna...no trudno. Juz nie przejmuje sie tym.

W biedronce jest rabat na bombonierki. Kupilam 6 szt.sliwki w czekoladzie dla poloznych. To przez to myslenie o tych podkladach zabrudzonych po porodzie ;-)

Firana o jaaaaa juz będziesz miała Dzidzie przy sobie :) a jak się czujesz?

Dzięki za odpowiedzi w sprawie butów, ja mam wszystkie takie waziutkie malutkie te adidasy wiec nie przejdzie, a jedne szersze to reebok, które są z ta podeszwa która niby kształtuje pośladki i ona się tak kolebie wiec tez raczej odpadają. Chyba przed lekarzem podjadę do jakiegoś sklepu i coś kupie, niewciągane tak jak martini pisze.

Mamo czworki może to plamienie warto sprawdzić u lekarza? Mi właśnie wtedy jak byłam w szpitalu lekarz mówił ze jak plamienie to szybciej przyjechać.

Firana-ufff a juz myslalam ze to ja bede pierwsza! Kciuki i informuj nas na vierzaco jak sie czujesz i jaka decyzje podjeli lekarze.
Do kogo kierowalas pytanie o monitor? Bo tel.Ci chyba przeksztalc slowo i wyszlo ze do jakiegos basenu ;-)

reklama
nika co do gbs mam rozpisanych kilka nazw obok ktorej jest tylko litera W przy jednej nazwie O i tyle :D
Co do butow ja sie na szczescie normalnie we wszystkie mieszcze, ale nie chce zeby mi nozka zmarzla i sie naszarpalam dzisiaj z tymi botkami :(

Do góry