reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ponoć dobre na katar jest płukanie nos taka specjalna butelka :p moja koleżanka robi to sobie i swoim córka i wszytko wypływa... Aczkolwiek za przyjemne chyba to nie jest :/

Ja miałam podawana oksytocynę od godziny około 13, 14 bo poza odejściem wód na ktg żadnych skorczy, wiec musieli podać, czy bolało przez to mocniej to nie wiem, bo to był mój pierwszy poród, ale znowu nie było tak zle :)

Wszystkich choruszkom zdrówka życzę.

Ja odpoczywam, mama jest i gotuje mi obiadek, za dobrze mam :p

A co do rozstępów to jestem ich szczęśliwa posiadaczka juz od 6 lat;) pytanie czy ich przybędzie? Ja smaruje olejem jojoba oraz masło shea czyste bez zdanych dodatków, na preparaty na rozstępy trzeba uważać bo często one maja w sobie multum chemii :(

Miłego dnia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nika na większości tych kremów pisze ze stosować do 3miesięcy po porodzie.
Ale niestety moja mama też ma, i nie liczyłam że mi się uda uniknąć ale jednak cicha nadzieja była :-)

Mi się wydaje że mnie załatwiła klimatyzacja albo gdzieś od kogoś załapałam. No trudno nie będę szukać winnego bo jednak wychodzę z domu i wszędzie mogło się to zdarzyć :)

Co do wiaderka, to jak je pokazałam mamie i że to 80zł kosztuje to się zaczęłyśmy śmiać że za tą kase to chociaż mogliby dodać rączkę do tego żeby łatwiej było wodę wylać :p i że akurat w biedronie są wiaderka w promocji za grosze :)

Oksytocyne to podają cały czas chyba w pompie infuzyjnej, prawda?

Ja też boje się o rozstępy bo mam na tyłku po dojrzewaniu, moja mama po dwóch ciążach ma straszne a i mi blizny goją się źle. Kilka lat temu usuwałam np pieprzyk z piersi bo był podejrzany to jak to na piersi skóra się ciągnie, grawitacja itd i blizna teraz jest dwa razy większej powierzchni niż był ten pieprzyk tak się to rozlało.

Trzymajcie się tam w tych choróbskach. Ostatnio mój do mnie dzwoni że u nich w pracy coś dużo osób się smarcze i jego też coś bierze, więc jak tylko przylazł to od razu dałam mu groprinosin, dużo witaminy c, herbate z miodem i maliną i na szczęście nic się nie rozwinęło ale jedną noc spał na kanapie :p także mnie nie zaraził tak jak w marcu na samym początku 1,5 tygodnia 39st C gorączki.

Milagros- bratowej mojego wywolywali porod przez hipotrofie dziecka. Oxy dostala jednego dnia, dostala skurczy ale bardzo lekkich ktore odpuscily. Jeden dzien byl przerwy i kolejnego dnia ok.9 rano dostala oxy a urodzila mloda o 15.15. Po godz.12 dostala dopiero mocnych skurczy takich ze jak gadala przez telefon i zaczelo bolec to wiedziala ze to te i krotko skwitowala "o kur.a chyba rodze" i sie rozlaczyla :-)

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Princeseczka właśnie o taki opis mi chodziło bo U nas w szpitalu dają trzy razy i dopiero podejmują decyzje o cc i byłam ciekawa jak to u Was było bądź właśnie znajomych/rodziny ;-)

Emalka ja akurat kupilam w auchan na promocji a później widziałam ze w biedronce się pojawiły :D

W moim szpitalu tez było gak ze podali mi oxy w sobotę nic sie nie zdarzyło , potem w poniedziałek brak efektów , w środę najpierw oxy o 7 to był dzien ze wiedziałam ze spotkam sie z małym bo dawali do 3 razy , o 10 przebili wody płodowe o 15 przyszli poinformować o Cc wiec poszłam jesCze siku i tam dostałam skurczy rozwarcie z 2 cm bardzo szybko szło i o 18:40 nasza kluseczka juz była z nami :)

Inhalacje podobno najlepiej ok 5 razy dziennie i nie wiem by były jakies ograniczenia sle nawet najgrzeczniejsza dziecko tyle nie usiedzi :) tak sie mi wydaje :) przynajmniej mojego mi szkoda bo za każdym razem puszczamy bajki zeby sobie siedział skutkuje no ale ile mozna tych bajek? Na pewno dajemy rano i koniecznie przed spaniem zeby ładnie sciągnąć katarek.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Dzień dobry :)

wstawiłam w końcu pierwsze pranie Malutkiemu bo od soboty podobno ma sie pogoda popsuć a tak to jeszcze wykorzystam na suszenie ;)
pisałyście o rozstępach ja na szczęście jeszcze żadnego nie zauważyłam u siebie, a smaruje się jak mi się przypomni kremem przeciw rozstępom z Ziaji więc nie wiem czy to on pomaga czy dobre geny ;)
co do tych inhalatorów to ja zamówiłam sobie z allegro inhalator nebulizator, już kiedyś tu wrzucałam link do tego ale wrzucę jeszcze raz
Link do: INHALATOR NEBULIZATOR Health Care Okazja Wyprzedaż
nie używałam go jeszcze więc nie wiem jak się sprawuję ale wygląda naprawdę solidnie zobaczymy jaki będzie w praktyce

reklama
Gaga dziękuję za link, ale mąż już kupił w aptece bo zależało mi na czasie. :-)
Kupił rossmax. Użyłam póki co raz, zobaczymy jak będzie działać.

Em ka dziękuję to znaczy że mogę więcej niż dwa razy dziennie :-)
Co do porodu, słyszałam że często wizja cc powodu rozwarcie skurcze i w końcu wypchniecie maluszka :-)

Szkoda mi tylko bo wizyta u ortopedy mi przepadła :(

Do góry