reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob co to za świetny kalendarz?
Kliska u mnie na pewno już by alarmował bo dość wysoki wynik masz ale też nie panikuj ostro. Pójdź i wszystkiego się dowiesz. Da Ci dietke i będziesz stosować
Keejti żartujesz sobie? [emoji54]
Aob na być od jutra min 27 [emoji274][emoji274][emoji274]Dzisiaj też pięknie po 14, najgorsze aby ta woda się zagrzala
emalka no to popralas nieźle :) Ja jeszcze nic
Karosznurek bywa i też tak ,chociaż przez kilka mc-y należałoby prać. Potem powoli przechodzić na zwykłe proszki, ale te nowki to tyle rąk dotyka itp brrrr

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Keejti. Milagros ma racje odwolaj się. Oni tak zawsze zbywaja. Kolezanka też odwolywala się kilka razy ale wywalczyla sporo pieniazkow.

Jestem w 32 tc, Tp 03.11 córcia

Pewnie diabetolog coś mi zaleci, miałam dzisiaj (jutro) jechać do poradni, ale już mnie męczą te poranne podróże do lekarzy i stwierdziłam, że nic się nie stanie jak zrobię sobie jeden dzień wolnego i pobyczę się w domu. W końcu będę miała czas, aby sobie coś zdrowego i pożywnego ugotować, bo dzisiaj i wczoraj to był obiad na szybko, a tak nie lubię.
Keejti - to chyba jakaś pomyłka... współczuję, oby tylko nerwów mało. Ja dopiero zaczynam jazdę samochodem (po prostu wcześniej brak samochodu), no a przez tą cukrzycę i zbytnie zamyślenie spowodowałam stłuczkę przy parkowaniu - 300 zł na lampę dla kobiety, której rozbiłam - na szczęście obyło się bez policji, na naszym samochodziku są zarysowania, ale na razie nie mamy czasu, aby pojechać i go umyć. Więc jak możemy - unikajmy stresów.
Co do prania rzeczy - ja prałam tylko raz i myślę, że wystarczy, zawsze przy prasowaniu można te paskudztwa wyparzyć, a ubranka i tak po rodzinie i wyglądają jak nówki :) Jutro ostatnie rzeczy do wyprasowania i chyba już pościelę łóżeczko - no cóż... nie mogę się doczekać.
Poczytam jeszcze o tych bankach krwi pępowinowej i w ogóle o co w tym chodzi... dzisiaj nie miałam czasu, pomagałam w jednej rzeczy na studiach koleżance co urodziła dziecko 3 miesiące temu, a chłopak ją zostawił :(
Przykre :( Po prostu stwierdził, że odchodzi, ale ona nieźle sobie radzi i mówi, że jest jej nawet lepiej, bo cały czas się kłócili i nawet gdy jej pomagał przy dziecku, to potem mówił, że to ona to powinna robić, a nie on. No masakra... zostawił ją jeszcze wtedy kiedy była chora, a swoim znajomym i rodzinie powiedział, że to ona go wyrzuciła.
Polecam w ciąży melisę pić, ale nie czystą tylko z dodatkiem cytryny albo pomarańczy - odpręża i nie jest mdła :)

Hej dziewczyny, nie moge Was nadrobić, zeby byc na bieżąco bo ostatnio z czasem cos kiepsko.
Ja posegregowalam ubranka w rozm. 56 i 62 i moja mama zabrała do prania. Dzisiaj rano przejeżdżałem koło jej bloku to widzislam, że juz sie susza na balkonie.
Kejti w pierwszej chwili pomyslałam, ze dowcip. Mnie facet lekko przetarł, ale nie musiałam nic robić tylko mi przepolerowali zderzak i błotnik, a wzięłam ponad tysiąca z ubezpieczenia. Odwołaj sie koniecznie.
Diabliczka czy swoje cisnienie konsultowałas z lekarzem? W ciazy dopuszczalne cisnienie to maksymalnie 140/90. I wystarczy, ze tylko jedna z tych liczb jest podwyższona albo czesto skacze do jory to juz jest nadciśnienie, ktore jest niebezpieczne szczególnie dla dziecka. Ja juz druga ciaze przechodzę z nadciśnieniem nabytym, wiec jestem obeznana wszerz i wzdłuż w tym temacie. Moj lekarz mnie uczulał, ze podwyższona ta druga cyfra jest jeszcze groźniejsza niz ta pierwsza. Ja mam cisnienie max. 145-150/85 i lekarz był zaniepokojony i odrazu przepisał mi dopegyt.

Jestem w 29tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Nika Dobrze ze napisalas o tych normach. U mnie całe szczęście ciśnienie ok, za to puls wariuje.
Położna dziś kazała umówić się do lekarza i kontrolnej zrobić ekg.
Pytałam o przeplywy tętnic macicy, powiedziała że to równa się tego że dziecko dostaje mniej ode mnie, ale skoro dobrze rośnie to znaczy że nauczyło się sobie radzić w takich warunkach ale mam pilnować ruchów i gdyby tylko coś to od razu na ip. Zobaczymy jeszcze jak odniesie się do tego mój lekarz.

Co do ciuszkow ja na gotowo mam do rozmiaru 68. Wiadomo będą wymagaly i tak odświeżenia ale nie wyobrażam sobie za jakiś czas znów w tych kartonach grzebać. :)

Dzień dobry ja już dziś od 7 spać nie mogę

Ja chyba też będę tylko raz prac ubranka bo tylko od siostry brałam

Witaj w klubie gaga92, ja też nie śpię od 7, ale jeszcze z mężem poleżałam w łóżku, bo wrócił z pracy i lepiej mu zasypiać ze mną :)
Wypierz raz i zobacz, ja jedną kołderkę wyprałam i wyrzucę ją, bo mam ich pełno, a ta akurat miała jakiś taki dziwny brud, wyglądający na jakiego grzyba.
Zaraz zabieram się za prasowanie... dobrze, że nie ma tego dużo :)

7 godzina to wcześnie?U mnie ostatnio to środek dnia [emoji6] ostatnio pobudka o 5.30 jak w zegarku.

Jestem w trakcie 30 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Witam sie :)
Ja chyba tez dzis wezme sie za prasowanie ale ych biezacych ciuchow bo nazbieralo się a i w szafie balagan
Chlopaki poszli do przedszkola-dzisiaj troche później bo tata zaspal a ja mam labe wiec jeszcze poleguje

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

reklama
Diabliczka mam ten sam kalendarz co Aob :-) To kalendarz Beaty Pawlikowskiej.

Ja nawet dziś aż taka połamala nie jestem. Zuze mam w domu, bo dwa dni była u babci, ale piczka ją wczoraj piekła i coś oko trze. Nie wiem czy zatarła na placu zabaw brudnymi rękami czy rzęsy jej przeszkadzają. Wiecznie stamtąd z czarnymi pazurami przychodzi. Jak sie nasili będzie trzeba pogonić męża do lekarza.
Piczka od wczoraj już lepsza. Wykąpałam porządnie w nadmanganianie i nasmarowałam Bepanthenem. Jak mama nie przypilnuje to nikt nie przypilnuje.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

Do góry