reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny, a co na lekkie podniesienie ciśnienia? Ledwo żyję, taka słaba jestem, drugą kawę wypiłam i 30-40 min. po ciśnienie 83/51, próbowałam zasnąć, ale nie mogę...

reklama
Milia oj to niskie bardzo :( uważaj na siebie, ale ja nie jestem ciśnieniowcem wiec nic nie doradzę.

Ja na ogrodzę leżakuje a 4 dzieci sie bawi bo zgarnęlam kolegę i koleżankę ze świetlicy plus sąsiadów córa, ferajna aż miło patrzec :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :) mój uśmiech oznacza, że jest dobrze.
Co do cukrzycy ciążowej: lekarz rodzinny powiedział, że za bardzo wpadam w paranoję i dla niego to ja nie mam cukrzycy, ale jutro na czczo prawdopodobnie pobierze mi krew i sam zobaczy co wyjdzie i może podejmie decyzję co dalej albo skieruje do diabetologa przez NFZ, bo tamten był prywatnie, a trochę szkoda mi kasy.
Co do USG w szpitalu: torbiel w brzuszku dziecka to po prostu pęcherzyk żółciowy. Lekarz na usg prenatalnym niepotrzebnie mnie nastraszył. Najgorsze było czekanie... trzy godziny na patologii ciąży i nie miałam przy sobie nic do jedzenia.

A co do krwi pepowinowej to nie ma darmowych banków?

Ehh, czekam tylko na męża, aż się zajmie małą, obiadem itp., to nicnierobienie chyba mnie tak męczy...

Martini, ja w ogóle zwykłej herbaty nie piję, jak już to zieloną, ale to już męża poproszę.

Skrzat, haha, niedługo będziesz już w połowie do takiej czwóreczki :D

Zapomniałam dodać, że mnie też się źle spało dzisiejszej nocy, nie wiem czy to przez stres. Bardzo się wierciłam i bolał mnie bok, ale myślę, że to kwestia ułożenia.
Nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co napisałyście, ale dzisiaj od lekarza się dowiedziałam, że zbyt niskie ciśnienie też nie jest dobre i wymaga interwencji lekarza. Ja najniższe miałam 100/71 i jak na razie nie jest to zły wynik (chociaż myślałam, że coś jest ze mną nie tak). Mam chyba zdrowomyślącego lekarza rodzinnego, więc powiem Wam to co on mi powiedział: "Mnóstwo teraz różnych badań, które coś wykazują, ale trzeba do ich wyników podejść z przymrużeniem oka, bo się niepotrzebnie denerwujemy, a tak naprawdę nic nam nie jest." (to tak mniej więcej było)

Milia-na podniesienie cisnienia czasem tesciowa dziala :-D ale tak na powaznie to nie mam pojecia moze nogi do gory?
Gdzies czytalam ze kobiety w ciazy nie powinny pic zielonej herbaty...niestety nie pamietam czemu

Dostałam właśnie wypis co teraz leżałam i porownalam z tym co byłam ostatnio na sterydach ..wychodzi na to że mój mały się kurczy ...
1473169693379.jpg
1473169703076.jpg

jestem w 31 tyg, będzie syn :) , Tp 11.11

Załączniki

• 1473169693379.jpg
    1473169693379.jpg
    56,1 KB · Wyświetleń: 195
  • 1473169703076.jpg
    1473169703076.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 193
Kliska, z tego co już kiedyś czytałam, to niedociśnienie nie jest groźne, tyle, że trzeba uważać np. przy wstawaniu, żeby nie dopuścić do omdlenia i upadku.
Tyle, że słabo się tak czuję i chętnie bym je sobie nieco podniosła... Priinceseczka, do teściowej się jednak nie wybieram :D
No nie powinno się pić ani herbaty czarnej, ani czerwonej, zielonej, białej, kawy - wszystko to wypłukuje żelazo.
Ja akurat mam dobry poziom i piję jedną herbatę dziennie. Tak to tylko woda z cytryną. W poprzedniej ciąży wyczytałam, że można tylko rooibos i piłam przez całą ciążę + kawę inkę, ale teraz od początku odrzuciło mnie i od jednej i od drugiej...

Iza, coś niedokładnie pomierzone...

reklama
Do góry