reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

O 16... troche sie stresuje, bo tamto naprawde bylo dla mnie niemile. Po za tym myslalam ze bedzie sporo mniejsze - srednicy nie znam , ale to co widzialam mi styka :p

reklama
Mamcia powiedzonka ale pewnie Ty już po...zanim ja tutaj wszystko ogarnę :/

Witaj Kliska :) katusia :) skrzat :) i reszte nowych jak są

Joasia ja już od dłuższego czasu nie mogę się wyspać. Albo bezsenność albo wszystko boli :( mało co narzekam ale teraz już czasami mam dość

Karola mi też gorąco a jeszcze śpimy we trójkę to już masakra jest . Kupiłam sobie dużego rogala do spania to troszkę lżej z ulozeniem i odseparowaniem od reszty śpiochów . Przynajmniej mały już mnie tak nie kopie w brzuch.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry

Witam nową mamę :)

czuje, że mam dziś dzień do kitu :/ w nocy beznadziejnie mi się spało, wszystko mnie boli nawet głowa :/ chyba muszę kawę wypić to może przejdzie. czuję się taka zrzuta i wypluta, dobrze ,że wczoraj ugotowałam na dwa dni i tylko muszę ziemniaki na dziś dogotować

Karo wiem ze roznica jest :p ale jednak spodziewam sie ze inaczej bedzie to wygladalo niz grzebanie przy szyjce , prawde mowiac coraz bardziej sie boje :(

I kiedy ja mam nadrobic 10 stron?
Mamo czwórki jakiego wypoczynku? :) zrobilam wczoraj 500km wrocilismy o 22 a ja ledwie patrzylam na oczy. Dzis miala odsypiac i tez nie wychodzi bo trzeba troszke w mieszkaniu ogarnac

Gaga moim skromnym zdaniem bardzo sie oplaca bo sam laktator z aventu to min 130zl . z doswiadczenia moge powiedziec tyle ze lepszy sprawdzony reczny niz byle jaki elektryczny

Ja witaminy biore jak sobie przypomne tak naprawde co ok 2 dzien a codziennie staram sie brac tran

Linka a Jas nie dostal sie do publicznego, albo chociaz cos tanszego lub z dofinansowaniem ..ok juz doczytalam to faktycznie popatrz po przedszkolach i moze na mniejsza ilosc godzin. U mnie zlobek 690 +wyzywienie a obok przedszkole ktore przyjmuje od 2 lat 400 , Julek chodzi na kilka godzin wiec placimy 300. U Was juz 2,5 roku to moze akurat

Princeseczka my fo tej pory tego szczepienia nie zrobilismy a to chyba 10mies temu powinnam zrobic. Ale sami dalej nie wiemy jak to rozgryzc

Gaga poszukaj sobie cwiczen na pilce cos tam kiedys czytalam o takich ćwiczeniach ktore w tym pomagaja

O patrzcie ile nas listopadowych u mnie termin 19 a urodziny 27. A tym ze u mnie 23

Milagros no to pojechalas bo u mnie nie zaczete nawet. Dzisiaj maz skreci lozko dla Julka jak wroci z pracy i zabierze sie za szlifowanie lozeczka. Nawet zaproponował, ze sam pomaluje i moze na pierwsza warstwe mu pozwole:) do konca tego tygodnia chce miec juz skonczone tak aby w nastepnym zaczynac kupno reszty wyprawki i od pazdziernika prac.

Katusia witaj :)

Jestem w 30. tygodniu ciąży <3

He he z tymi nockami cos wszystkie widzę cieżko.
U nas miejsca sie robi mało, Basia nadal przychodzi nad ranem do tego pies i Rogal ;) i wtedy mysle ze było trzeba brać materac i lozko 180 a nie 160...
Ja włączyłam pierwsza pralkę ciuszków bo ładna pogoda to na świeżym powietrze wyschną (pełna pralka biała) a to tylko ciuszki (połowa) bez pościeli, kocykow, pieluch. Na razie włączyłam w zwykłym proszku i na 60 stopni i mysle czy to suszyć czy mokre od razu wyprać w loveli z podwójnym plukanien. U mnie jednak te rzeczy leżały kilka lat wiec wole podwójnie je potraktować a wiadomo te proszki dziecięce nie sa takie silne.
Ja dziś leżę od rana skończyłam książkę i powinnam sie ruszyć [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
Skrzat ja tez pralam pierw w 60stopni normalny płyn, a później w dziecięcym.

Joasia ja wstaje rano normalnie łóżko jest dosyć twarde. ;)
Ale w nocy spać nie mogłam, przegielam z tym łóżeczkiem i zablokowało mi bark znowu :/
Także Kejti zostaw to mężowi :D

Mama4 ja to się boję o siebie jakbym miała mieć 4dzieci (mąż chce 3) bo już teraz mnie tak nawala wszystko a co później? :o biodra też bolą ale to wydaje mi się ciężar no i to spojenie :/
I szacunek dla każdej z was że dajecie radę :)

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Do góry