reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Witajcie dziewczyny, piszę pierwszy raz. Tak jakos mnie naszło, żeby nawiązać kontakt z kobitkami w podobnej sytuacji. Niestety, ale wśród znajomych nie mam obecnie ciężarnych, więc czasami brakuje mi osób, które mogłyby mi doradzić, rozwiać wątpliwości lub ogólnie pogadać o samopoczuciu. Jestem w 27tc, mam 34lata i jest to moja druga ciąża. Pierwsza, niestety skończyła się po 6 tygodniach..Mam nadzieję, że się odezwiecie. Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Trynity witaj:)

Co do bostonki to moja Basia przechodziła na szczęście bardzo łagodnie, ale zaraziła 3 dzieci, dermatolog nawet nie rozpoznał tej choroby. Na ciąże nie wiem jaki to ma wpływ ale aż dziwie sie ze ginekolog tak kazał przyjść nie podejmując żadnych kroków prewencyjnych, w sensie ze cholerstwo jest bardzo zaraźliwe a w poczekalni mogą zarazić sie kolejne ciężarne. Teraz juz większość chorób jest bezpieczniejsza dla kobiet w ciąży, chodzi mi o to ze organy dziecka sa wykształcone, najgorzej jak te cholerstwa dopadają w pierwszych 3miesiacach.

U nas dziś piękne słońce, leżę sobie na ogrodzie i pochłaniam kolejne książki:) obiad zrobiłam w ramach małego wstawania, ale maz potem sprzątał i podawał bym za dużo nie stała [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trynity witaj :)
Podpinam się pod pytanie Kejti ;) skąd jesteś i jaka płeć maluszka?
A samopoczucie jak? Na kiedy termin? ;)

Emalka ale historia :O nie wyobrażam sobie żeby moja sunia miała pójść gdzieś do obcych chyba by umarla z rozpaczy nawet do znajomych chodzić nie chce bez nas. Musiała sunia duża traumę przeżyć :(

Mama 4ja też niewiedzialam bo ja mam tylko nw wykupione dodatkowo ale ojciec ostatnio mówił że na to "nowe" auto mają coś takiego. Ale nie wiem w jakiej ubezpieczalni, rozmawiał z jakąś znajoma i ona wlasnie pytała czy mają wykupione to na auto bo ona na swoje tez ma.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Mama czworki wspolcxuje przeżyć, ale najważniejsze że Wam nic się nie stało.
Witam trynity!

Linka bostonke znam to choroba bardxo zakaźna wirusową, leku na to jako takiego nie ma. Zbija się gorączkę tylko. Nie wiem cxy pamiętasz ale ja w czerwcu przechodziłam świnkę i tez się denerwowałam, podobno najgorzej jest w 1 trymestrze, wtedy może dość do poronienia, na naszym etapie raczej nic nam już nie grozi, u mnie jak wiesz pojawiła się ta arytmia u Malego i lekarze pytali co prawda czy miałam jakas infekcje. Nie zaszkodzi jak jutro poprosisz lekarza żeby zwrócił na to uwagę. Mnie zalecono dużo pić. Szczególnie wodę z cytryną, bostonka lubi nawracać. Nazwa brzmi tajemniczo ale nie jest to szczególnie grozne, za to zarazliwe tak ze u nas w przedszkolu większość dxieci to łapała i był istny pogrom. A w buzi tez macie te krostki?

Wiecie co az mi sie w glowie zakrecilo. Nie ze zaraz jakas wielka maniaczka blogow jestem ale lubię czasem poczytac mamygadzety nishke czy nawet blog ojciec. A tu afera szczepionkowa. I korzystając z tego, ze maly sie grzecznie bawił chyba z godzine czytalam komentarze na fb i przygladalam się tej wojnie. Masakra

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Generalnie szczepic czy nie , czy szczepienia sa zle czy nie. Glownie w komentarzach pod postem mamygadzety no i u p Justyny na profilu pod postem z listem do gsk. Wojna zwolennikow z p Nowakiem. Nie wiem czy plakac czy się smiac czy sie załamać.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry