reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

A no wlasnie chyba tez dlatego wzielam 5w1 bo tez kalkulowalam co sie da. Z tym ze infanrixy i cimy mozna między soba zamiennie. Tak jak my teraz zamiastppenta+engerix poszla hexa. A tej penta nie bylo ze 2 tyg temu , moze juz sie pojawila

Asia a jak u Ciebie z mmr?

Edit. Pociągne jeszcze jak juz jestesmy w temacie, szczepilas infanrix a nie pentaxim ze względu na formaldehyd?

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Ja te ospa-swinka-różyczka szczpiłam Priorixem.

A co do 5w1 to już Ci dokładnie nie powiem dlaczego tą wzięłam, ale na pewno chodziło o skład tych substancji dodatkowych, co na dzień dobry u mnie dyskwalifikowało bezwzględnie szczepionki NFZ.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Szczepiłam 5w1 sprawdziłam [emoji6] teraz mamy jedno zaległe od roku i ciagle cos nam wypada ale to szczepienie na świnka, odra, różyczka druga dawka... Albo nie ma szczepionki albo Basia przeziębiona albo termin jakiś wyjazdowy i tak odwlekam juz raz wezwanie przyszło, he he a teraz jestem uziemiona i znów odłożone. U mnie np. pediatra nie naciągala na kasę np. przy meningokokach mówiła ze mozna sie wstrzymać i juz nie pamietam ale chyba po 2 r.ż. juz tylko jedna dawka a nie 3 wiec 1/3 kosztów. U nas chyba nie szczepią jak przyniesiesz sama szczepionkę, trzeba u nich kupic, boja sie ze ludzie sa nieodpowiedzialni, złe przechowują etc. i jak tak pomyśle wcale im sie nie dziwię.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Iza najważniejsze ze czujesz ruchy ale pewnie jak masz byc spokojniejsza to idz .

Katerineczka to witaj mnie wczoraj tez zaczęły łapać skurcze ... Przeszło na szczęście .
A co do kopniaków tez miałam takie myśli jak ty ale z drugiej strony one maja nóżki prawie przy buzi :)

Emalka ja szczepilam prawie na wszystko poza tymi pneumokoki wlasnie bo to po 2rz, ale u nas łatwo przechodził i wszystko dostawał ba raz . I 6w1 bo mniej szczepień po prostu.

Kejti tez wlasnie cos takiego słyszałam ale nie znam szczegółów .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Witam się i ja.

Krótko zwięźle i na temat bo zaraz wybywamy... U nas wsio ok. Maluch ruchliwy , a jego kopniaczki stały się wyznacznikiem poziomu cukru. Zauważyłam, że jak kopie bardzo mocno to anzcy, że zjadłam coś nie bardzo i cukier wtedy mam wysoki. Nawet kłuć się nie trzeba, żeby wiedzieć;-) ;) Niestety u mnie też jak tylko się zdenerwuję to momentalnie mały robi się mega aktywny.

Co do szczepionek na Rota to nie szczepiłam z tych samych powodów co Skrzat, pediatra mi odradziła bo tych wirusów jest bardzo dużo różnego rodzaju i mało prawdopodobne żeby szczepionka trafiła akurat w ten, z którym dziecko będzie miało styczność. Dzieciaki przechodziły rota , żadne nigdy nie było z tego powodu hospitalizowane. Bardzo ważne, żeby mimo niechęci dziecka dopajać je wtedy chociaż po małej łyżeczce co chwilkę. W szpitalu leczy się głównie tylko dzieci z rota , które są odwodnione. Normalnie jeśli dziecko pije to leczenie przebiega w domu.Na punkcie pojenia to można powiedzieć, że mam prawie obsesję i przy każdej biegunce, czy wymiotach biegam za dziećmi z wodą. Najgorzej jest z niemowlętami bo im raczej nie da się wytłumaczyć, że muszą się napić;-) ;) Moje dzieciaki chorowały już jak były troszkę starsze, długo karmiłam więc jako niemowlęta bardzo mało chorowały. Zosię karmiłam do 3 roku życia,nie chorowała mi prawie wcale albo leciutko wszystko przechodziła. W swoim 4 letnim życiu miała odpukać tylko raz zapalenie oskrzeli.

Miłego dnia mamusie:happy:

Iza sterydy raczej nie maja wpływu, dzidzia moze sie mniej ruszać bo ma coraz mniej miejsca. Moj ostatnio przez dwa dni szalał, a teraz juz trzeci dzień spokojny. Ale wystarczy ze mam ciepła reke, przyłożę do brzucha i chwile potrzymam i juz jest na powitanie kop kop.

Emalka ja szczepilam prawie na wszystko co sie dało.
Rota zaszczepiliśmy i moje dziecko rotawirusow nie przechodziło.
Nie udało nam sie zaszczepić tylko meningokoków, bo jak mieliśmy mieć szczepienie to niestety w żadnej aptece nie mozna było dostac szczepionki. Ale zanim mały pojdzie do przedszkola to zamierzam go zaszczepić. Do tej pory wcześniaki pneumokoki miały bezplatnie, ale podobno od nowego roku ma to byc obowiazkowa i bezpłatna szczepionka dla wszystkich dzieci, przynajmniej takie słuchy chodziły.

Z tego co mnie jedna pani dr tłumaczyła to lepsze sa szczepionki skojarzone, nie tylko dlatego, ze dziecko mniej razy jest kłute, ale te wirusy maja jakas łagodniejsza przetworzona postać.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Asia to pewnie ten formaldehyd z tym ze w tych platnych tez jest informacja ze w sladowych ilosciach moze występować i wez tu badz madry
Mama czwórki milej niedzieli !

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wrocilam z ip , tętno sprawdzili,ktg zrobili i jest ok lekarz uspokoil ze po tych zastrzykach może tak być i jezeli dalej będzie kiepsko z ruchami to przyjechać o 19 jeszcze raz dla spokoju, ale już nie pojadę , już jestem spokojna

jestem w 29tyg ciąży

Do góry