reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Hejka babeczki :)
Ja wolę nie otwierać słoika z nutella..... bo leciii....... i po 2 dniach nic :D Celulit zaatakował z zdwojoną siłą - jest wszędzie- w sumie się nie dziwie... Zawsze musiałąm kontrolować to co jem... by wyglądać normalnie, jak tylko o tym zapominałąm to szybko waga rosła... Nie dziwie się że tak dużo teję w ciąży- poprostu pozwalam sobie częsciej na rzeczy które wcześniej nie jadłam...
Dziewczyny te badania między 28-32 tyg to co wykazują? Są obowiązkowe?

reklama
Cześć dziewczyny :)
Widzę, że od rana panuje temat nutelli :) Ja kanapek z nutellą nie jem bo jest dla mnie za słodka. Ale odkąd jestem w ciąży to gorzką czekoladę mogłabym jeść tabliczkami. Wędlin też nie jadam bo po wstręcie w pierwszych miesiącach mi nie smakują. Na śniadania jem owsiankę i kanapki z twarożkiem i ogórkiem kiszonym lub pomidorem. Na obiady jak nigdy nie jadłam zup tak teraz tylko zupy gotuję :) No i mam straszną ochotę na śledzie :)

Basieńka mi też gin kazał się umówić na usg do genetyka w 30 tyg. ciąży więc chyba jest obowiązkowe ale to moja pierwsza ciąża więc mogę się mylić.

Ostatnia edycja:
Oj zjadłabym nutelle ale nie mam:(
Nic mi sie dzisiaj nie chce. Chłopski poszli na płac zabaw a ja sobie leżę. Ale chyba trzeba sie podnieść i wziąć za robotę bo od piątku gości mamy.

Badania nie sa obowiązkowe, bo jak kogoś nie stać to nie zrobi. Tym bardziej, ze te trzecie nawet nie sa juz refundowane u tych którzy maja prenatalne i połówkowe na NFZ, bo podobno jakby miało cos wyjsć to wyszło by w tych pierwszych i drugich.
Ale moim zdaniem warto je zrobic.

Linkaa zdrówka dla dzieci!

Miłego dnia dziewczyny, jednak pora sie podnieść.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Takiego smaka mi zrobilyscie ze zamiast zupki wlasnie tez zjadłam kolejne 2 kanapki ale dalej cos bym zjadła rylko nie wiem co.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Linka też wolę jak jest konkretna przyczyna...

Mamusia ja chyba znam powód snu [emoji6] to tak żebym pamiętała ogarnac dziś pazury jako tako[emoji6]

Koalka to fakt trzeba mieć ograniczone zaufanie a przynajmniej ja tak mam jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka... ludzie też nie są nieomylni...

Magdalena zabije Cię za te śledzie![emoji6] Jak mogłaś mi przypomnieć[emoji6]

Basienka ogólnie mówi się że w ciąży trzeba zrobic 3 razy badanie USG odpowiednio w każdym trym., Ale to specjalistyczne robione w poradniach badań prenatalnych to nie... ja akurat na to się nie wybieram bo mój gin sprawdza tez to co wizytę... a lekarz u którego prywatnie robiłam połówkowe oczywiście zachęcał itd. Jakby coś było u mnie nie tak to bym poszła...

Emka to Cię dziś poniosło z tą nutella haha [emoji2] chyba to zbyt dluga dieta szpitalna co?[emoji6]

A ja nie lubię nutelli hahah,raz w ciąży mnie wzięło na kanapkę z czekoladą :) ogólnie za slodkim nie przepadam ale za chipsy bym się dała pokroić :)

Aob zazdroszczę Ci snu !! Poszlabym na jakąś imprezę znów ale nie posiedzieć a poszalec :D

Cellulit mam okropny na tyłku i udach, tragedia normalnie i czuje się wielką w tyłku :/

Co do badań w 30tc, ja jadę zobaczyć co u małej, płacę za nie 250zl, ale nie jest obowiązkowe, byłam tam na połówkowym i prenatalnym . Moja tak dokładnie nie sprawdza dlatego że jeżdżę na te badania, chyba ze bym nie jeździła tam to wtedy ona wszystko by sprawdzała ale ogląda zawsze szyjkę, łożysko i maluszka w sensie tętno.

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

No i naczytałam się o nutelli i najgirsze że mam ją w lodówce ; (
Ja dziś pobudka o 02.30 lekki ból gardła i katar. Tak się przyjęłam, że do 5 wypiłam dwie herbaty z miodem i cytryną i zrobiłam dwie inhalacje.
Mi gin nic nie wspominał o dodatkowym badaniu 28-30tc.

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry