reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Hej dziewczyny.

Dwójka pojechała na wieś, została jak zawsze najstarsza, bo jej już wycieczki tego typu nie bardzo odpowiadają i Emilcia nie wiadomo dlaczego zrobiła cyrk, że nie pojedzie i koniec. Ostatnio ma fazę na rowerek ,a tam nie bardzo jest gdzie pojeździć , bo wszędzie trawa, albo kawałek dalej ulica po której jeżdźą samochody i może dlatego. Ale i tak w domu jest ciszej niż zwykle.

Princeseczka- co do chrzcin to pewnie już podjęliście decyzję , ale i tak napiszę swoje zdanie. Ja uważam, że jeżeli nie zależy Ci specjalnie na dalszych kontaktach z tą rodziną to odpuście. Trzeba liczyć się z tym, że stosunki między Wami mogą się pogorszyć, jeśli nie pójdziecie na te chrzciny. Jeżeli się lubicie i dobrze dogadujecie to lepiej pójść.

Aob- rąk nie wolno podobno podnosić ze względu na ochronę więzadeł i mięśni, które i tak są mocno naciągnięte, a poza tym chodzi o sprawy z krążeniem. Krew odpływa wtedy w dolne partie ciała i można stracić przytomność. Wiem tyle, że ja zawsze spałam z ręką w górze, ale w ciąży praktycznie od początku nie dam rady bo zwyczajnie bolał mnie brzuch, gdy kładłam się w tej pozycji. Być może u mnie jest to związane ze stanem macicy po 3 cc. Prania też w ciąży nie wieszam, chyba, że na balkonie, a tam sznurki są nisko.

Diabliczka- oby synkowi dolegliwości związane z upadkiem dziś już całkowicie minęły. Bawcie się donrze w basenie.

Z ciekawostek ciążowych to byłam u internisty i lekarza chorób zakaźnych. Internistka obejrzała morfologię i stwierdziła , że nie ma powodów do zmartwień. Zakaźnik potwierdził, że antybiotyk mam brać do rozwiązania, a już po wszystkim przyjść z maluszkiem do kontroli do nich, niezależnie od tego, czy w szpitalu po porodzie stwierdzą u dziecka toxo, czy nie.
Dziewczyny, czy Wy macie spakowaną jakąś torbę w razie W? Tak się zastanawiam kiedy się spakować, bo już nie chodzi tylko o poród, ale o jakieś wcześniejsze możliwe komplikacje. Czy nie warto byłoby mieć już przygotowanej. Toxo grozi niestety porodem przedwczesnym. Wiadomo, że dla maluszka jeszcze nic będę pakowała, ale dla siebie chyba przygotują taką awaryjną torbę.
Wizytujemy dzisiaj o 16.20. W sumie to jestem w miarę spokojna, bo maluch tak się wierci, że czuję go praktycznie ciągle.
Miłego dnia dziewczyny

reklama
Dziekuje dziewczyny za kazda rade :-* Podjelismy decyzje ze idziemy a w koperte wkladamy mniej.
Aob- z tymi rekami w gorze to niby jest zabobon ze dziecko moze okrecic sie pepowina bo niby wiecej miejsca mu robimy. Inni mowia o mozliwosci odklejenia sie lozyska a jeszcze inni o zaburzonej rownowadze i upadku ciezarnej. Ja pranie tez wieszam wle firanki to sprawka mezusia.

A co do tych skurczy to albo maly wczoraj gdzies mi sie przytulil albo mialam przepowiadajace. Bolaly mnie plecy (tak jak zawsze pptzrd oktesem) i dol btzucha... wzielam magnez i nospe i przeszlo albo maly zmienil pozycje

Mamo czworki-ja torbe (w calosci) mam zamiar spakowac we wrzesniu. Ale juz teraz mam przygotowana koszule i kapcie. W rossmannie kupilam mini paste do zebow i mini szampon.
Wlasnie mi sie przypomnialo, ze musze torbe uprac. Lezy na strychu pewnie fest ukurzona.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja z rana ...

Wczoraj przyjechał mój pierworodny z kolonii dni lecą nie ublaganie , nawet prac nie miałam co bo prali wiec spoko .. nakupowalam mu skarpet majtek zapas na miesiąc a on 2 pary używał bo wieczorem musieli sobie prac :)

Linka-fajna ta kolonia! Super uczy samodzielnosci. Ja wiem ze dla matki dziecka moze to ciezki temat, ale zapunktuje w przyszlosci :-) synus zadowolony? :-)

Ja posprzatalam w domu i nastawilam pranie bo juz kosz mialam zapchany skarpetami mezusia. Pogoda ladna to szybko wyschnie :-)

Dziewczyny uzywacie jakiegos preparatu do pralki aby wydluzyc jej zywotnosc? Typu Calgon? Jesli tak to powiedzcie prosze czego uzywacie. Pralke mamy niecaly rok i do tej pory niczego nie uzywalam, ale nie chce jej zajechac szybko. Pomyslalam ze chyba najwyzsza pora zaczac cos stosowac tymabardziej ze mamy twarda wode.

Princeseczka zadowolony juz się pytał czy za rok może jechać , powiedziałam ze jak się uda to pojedzie :)
wyteskniony bardzo spał zemna bo przytulać się chciał :) pół nocy mi opowiadał o wszystkim , że mieli w pokoju chłopca starszego 14 lat miał i ze stawał w jego obronie bo śmiali się z niego bo w nocy nie trzymał moczu i pampersa musiał zakładać do spania , i przezywal to bardzo ze chłopaki takie głupie są ze mu dokuczli a przecież to nie jego wina ...
dumna z niego jestem jest nadpobudliwy nerwowy często agresywny bo nie radzi sobie z emocjami a jednak jest mądry wyrozumiały , pomocny ii ma dobre serduszko:)

Linka tylko pogratulowac takiej madrej pociechy:-*

Dziewczyny weszlam na sierpniowki i tam juz rodza:-D poczytalam kilka relacji ze szpitala i poogladalam troszke sierpniowych brzuszkow <3

Linka grartuluję tak mądrego synka :)
Princeseczka co do chrzcin to ja bym poszła, tylko w kopertę dałabym troszkę mniej :) Ja też mam nową pralkę ale jeszcze nie używałam niczego takiego jak np. Calgon.
Ja dzisiaj robiłam test obciążenia glukozą, nie było tak źle, trochę mnie tylko zemdliło jakieś 10 min po wypiciu. We wtorek mam wizytę.

Magdalena- ja tez myslalam ze to jest gorsze. Najgorzej bylo pod koniec to dopic ale moje wrazenie po pierwszym lyku bylo takie- smakuje harbata meza :-D
Fajnie ze glukozw masz juz za soba :-)

Linka super dzielny synek :-)

Też mam nowa pralkę i w sumie nie myślałam o calgon ale może czas zacząć ..

Mama czwórki ja torbę pakuje za miesiąc. I dla siebie i dla małej. Po ostatniej wizycie w szpitalu uznałam ze Lepiej niech stoi i czeka niż później na szybko się pakować. Oczywiście dla małej tylko kosmetyki i pieluchy bo ciuszki będą jeszcze prane :-) ale to ciuszki to już najmniejszy problem. Bo trzeba je teraz tylko w plynie dla dzieci wyprać.

reklama
Dzień Dobry

Linka tylko gratulować postawy syna :)

Princeseczka ja nie używam ale w sumie może warto byłoby pomyśleć bo też mamy ją pół roku więc może lepiej zacząć chronić ją wcześniej

ja też zaczynam myśleć żeby przygotować rzeczy do torby dla siebie bo nigdy nic nie wiadomo a ja nawet koszuli nocnych w domu nie mam
już mi się taki duży mój brzusio wydaje a gdzie tam do końca a właśnie takie pytanie jak radzicie sobie z warsztatem podwozia? bo nie wyobrażam sobie tego w 8-9 miesiącu

Do góry