reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob66 wracaj szybko do nas!
Milagros wspolczuje boli, troszkę cie rozumiem bo mnie już chwyta rwa kulszowa, miałam w poprzedniej ciąży tez, najpierw dół pleców potem noga...
Agulek powtórzę znowu jak to dobrze mieć faceta lekarza :)
Jostyna masz wielkie serce i wyrozumiałość, podziwiam i zazdroszczę, mężowi przejdzie i jeszcze cie przeprosi i podziękuję
Mialam giga smaka na zapiekanki, zrobilam i były pyszne mała rzecz a cieszy :)
I ciągle cola mnie wola ze tak zrymuje ;)
Mama czworki rozumiem cie doskonale a teraz jak odczuwasz ruchy?
K8sad jestem ciekawa jakie to uczucie jak się ma dwóch brzuszkowych ;)

reklama
..tak leże i się zastanawiam od wczoraj od około 16ej mój mały tak się wierci jakby z ADHD ..i non stop..i co kilkanaście minut twardnial mi brzuch ..i teraz nie wiem czy to skurcze czy mały tak rozciąga ..bo jak twardnieje macica to chyba cały brzuch bylby twardy a tak tylko środek a boki miękkie.. jak wy myślicie.. jechać podpiąć się pod ktg dla pewności ? Czytam jak odróżnić skurcze od rozpychania ale różności piszą.. dodam że nie mam plamien i nic mi nie boli..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Iza niestety nie pomogę bo wgl nie umiem tego odróżnić :-(
Ale jeden zdania żeby robić wszystko co mamę zdoła uspokoić :)

Dzień dobry kochane.

Ja wczoraj picowałam mieszkanie na "powrót taty", a wieczorem wiadomo meczyk, choć przed dogrywką poszłam spać, bo Zu sie cały czas wierciła i wołała mame.

Co do płci - najważniejsze żeby było zdrowe. Ja też miałam jakąś wewnętrzną chwilowo załamke, że chłopak, a nie dziewczynka. No, ale jak juz napisałam - najważniejsze, że zdrowe.
A jak mnie moja mama ostatnio wkurzyła, to sobie nie wyobrażacie nawet. Pyta sie mojego M.co na to jego tata, że będzie dziadkiem. A ja do niej... to co może nie jest? A Zuzia to co?
Ludzie to mają nawalone z tym "nazwiskiem" czy "do pary". Każdemu kto się w to wpieprza to mówię niech się trzyma swojego nosa!
Moi teściowie też nie lepsi, a z jedną koleżanką aż się pokłóciłam.
Każdy najmądrzejszy.
A teściowej powiedziałam, że będzie teraz ciężko rozplanować pokoje i pewnie bedzie trzeba o wiekszym mieszkaniu pomyśleć, bo dziewczynki mogłyby być razem, ale nie chce żeby potem Zuzia użerała się z młodszym bratem jak ja ze swoim. A teściowa z hasłem, że ona NIE ZNA TEGO ZE SWOJEGO DOŚWIADCZENIA (bo mają 4 pokoje i samych synów z resztą), ale ludzie dają radę z jednym.
Ej! Ja to wiem, ale coś już czuje że poczatkowa jej satysfakcja z tego, że bedzie jednak "do pary" zmienia sie w strach, że będę miec lepiej niż ona, a ona to mi sie serio zdaje, że to jest niezła zazdrośnica.

Iza jak chcesz mieć wygodnie podczas leżenia to jak już pisałam - najlepiej w nogi łóżka położyć po cegle żeby zmienić poziom. Wtedy nie meczysz sie z poduszkami. W szpitalu tak widziałam.

Hm.. Basienkaaa nie wiem czy clotrimazol by tak przenikął, ale ogólnie to wiem że może szczypać. Musisz poszukać na necie jak to jest z ciąża.

Justyna a u nas jakoś dziwnie z tą ciążą. Ona mi leci bardzo szybko, pewnie dlatego że męża nie było. To on naciskał na drugie, no a ogólnie to zachowuje sie tak jakbym w ciąży wcale nie była. Dzidek jak kopie to nawet nie chce dotknąć żeby poczuć. Taki raczej obojętny, ale ja to w ogóle też jakieś inne mam odczucia niż w ciąży z Zu.

Co do ciąży mnogiej to już wcześniej pisałam, ale powtórze, bo dużo dziewczyn jest nowych - moja mama jest z trojaczek ;-) w tamtych czasach to była sensacja. Byli gotowi na 2, a tu niespodzianka i 3 :-)

No i ja mam dziś po ponad 5 tygodniach gina. Postanowiłam, że nie będę brać płyty. Wole za to coś kupić dla dzieci. Mam płytę z Zu i gdzieś leży. Może raz obejrzałam. Wzięłabym może nawet i w tej cene (bo samo badanie 250, a płyta dodatkowo 150), ale nie wezme, bo on to co chwile na urlopy czy wakacje jeździ. Niedawno był nurkować w meksyku i ja nie planuje mu się do tego dokładać. Nikt w Rzeszowie nie bierze takich absurdalnych pieniedzy za nagranie płyty. 3 lata temu w ciąży z Zu za wszystko zapłaciłam 250, a teraz 400 to przegięcie, szczególnie, że jestem jego stałą pacjentką i nie idę tylko na to połówkowe, ale jeszcze dużo pieniędzy tam zostawię.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

mania kurczę też bym pewnie spanikowała... ale najważniejsze ze wszystko Ok :)
Milagros współczuję Ci strasznie z tym kręgosłupem. U mnie pobolewa, pobolewa przez 3-4 dni i odpuszcza... Już sobie wyobrażam jak muszą wyglądać Twoje nocki :(
Iza u mnie też twardnieje często brzuchol .... ale nie przykładam zbytnio do tego uwagi.. Wiem ,że u Ciebie to inna sytuacja, powinnaś nad wszystkim mieć kontrolę. Nie mam doświadczenia w ciążąch, ale Czuję jednak że tak powinno być :)
Joasia1986 - o clotrimazolum poczytałam . Chyba zbieg okolicznosci bo wczoraj juz było wszystko wporządku :) Taka mała panika mi się wdarla :) Co do ludzi... i ich opinii na temat wszystkich i wszystkiego.. to rozumiem Cie swietnie! W trakcie ciąży jeszcze bardziej mnie irrytują dobre rady , wszechwiedza a temat wszystkiego i wszystkich... ale to jeszcze nic... najbardziej drażni mnie narzucanie swojego zdania!! Jestem tak bojowo nastawiona... że czekam aż teściowa zacznie wymyślać imie dla Naszego synka... a uwierzcie mi - ze jestem niemal pewna że czeka nas to lada moment!!! :)

i naprawde TYM RAZEM NIE POPUSZCZE!!!! Jak tylko usłyszę jej dobrą radę jak powinno być - odrazu atakuje!!!!
( * i nie mówię tu o propozycji, bo bardzo chętnie słucham opinni, jak kto nazwał dziecko, jakie imie komu się podoba.... Ona poprostu ma taki sposób wypowiadania się - że odrazu mówi JAK powinno byc!!!!!!!) Nie zdzierze.... nie tym razem!!!

Basienkaaa to tak jak mój teść. Pod koniec ciąży z Zu ile się nasluchaliśmy o imionach... no masakra. Ostatnio mąż mówi, że musi mu zarzucić temat tym razem dla chłopca, to powiedziałam, że broń Boże, bo słuchanie go nie jest na moje nerwy. A teść to taki typ, że rację ma tylko on i wszyscy powinni sie podporządkować. Wydaje mi sie, że dlatego teściowa tak sie do mnie wtrąca, bo choć uważają że tam wszystkie decyzje podejmują wspólnie, to tam i tak ostatnie słowo zawsze ma tylko teść.

Joasia i KArosznurek... ja wszystko rozumiem.... że dziadkowie też chcą uczestniczyć w życiu, w ciąży itp... Ale to naprawdę nie na moje nerwy!! Bo oczywiscie moja mama też podpowiada, też sugeruje, też wymyśla swoje racje - ale zawsze podkreśla że tak ostateczne zdanie należy do rodziców...
Ok, może nie potrzebnie się nakręcam... Może tym razem będzie innaczej i ani razu nie usłyszę JAK powinno być!! :)
Czuję się podle... bo to nie są źli ludzie :(... Tylko mają problem z przekazaniem emocji tak-by mnie nie wkur.... :D
ehhh

Cześć ;)
Joasia okropne pieniądze sobie życzy chyba przesada.

Dziewczyny ja Was rozumiem. Przy pierwszej ciąży i to w takim młodym wieku jakoś tak spokojnie to odbieralam chociaż u nas to raczej były rady. A nie tak ze wszystko wiedzą lepiej. Moja mama tydzień z nami mieszkała po urodzeniu i prawdę mówiąc rządziła prawie wszystkim ona taka jest ale przy tym jest kochana i ja byłam tak padnieta że naprawdę bardzo dużo nam pomogła. Tzn b chciał kąpać sam od pierwszego razu ale ona była obok w razie czego. Pomagała podawała. Jak wracał z pracy szykowala mu obiad i kąpiel. Teraz cieszy się z każdej dobrej wiadomości ale nie wtrąca się absolutnie w wychowywanie Julka ani też do drugiej ciąży. Teściowie niby też, coś tam może mają do powiedzenia ale wiadome jest ze wszystkie decyzje podejmujemy my.

Mamy za to taka ciotke. Za małym szaleje jak mało kto. No ale dosłownie wszystko wie lepiej. To jest nie do wytrzymania także doskonale Was rozumiem. Jak go trzymam jak go karmie. Ostatnio przez jeden dzień usłyszałam że mam mu nie dawać słodkiego. Za chwilę dlaczego ja mu płatków czekoladowych na mleku nie daje. Ze za duże kawałki mu daje, żeby może tego nie jadł. Ze dlaczego jogurt owocowy a nie naturalny. Ale czemu Kubusia mu nie kupisz. I tak w nieskończoność. Nawet że mam nie jeść ostrego jak będę drugie dziecko karmić piersią no bo przecież muszę bo jak to butla jak Julka. Mogłabym chyba do wieczora pisać takie przykłady. Ostatnio jak byliśmy na wsi aż ciągle przez nią płakałam. Teściowa jej tłumaczyła, mąż no wszyscy. Nie przystopowala. Więc olewam. Boli to co mówi ale staram się nie brać tego do siebie i jest dużo lepiej. To się wygadalam

reklama
No ok... niech uczestniczą, ale tak na prawdę, bo jak wiecie ja od stycznia sama z Zu w domu. W marcu potwierdzona ciąża i ZERO pomocy, a mieszkają niedaleko. Staram sie oszczędzać i nie dźwigać. Staram sie nie chodzić na długie spacery, a oni jedyne co potrafią to sapać, że ich nie odwiedzam, a to im nikt nie broni przyjść choć na chwilę sie pobawić z Zu żebym mogła nawet spokojnie wyskoczyć na zakupy, bo zakupy z 2latką to sama przyjemność. A do gina jak szłam to z kolegą, żeby jej popilnował, bo obi mają swoje zajęcia. A teściowa nie pracuje.
Kasy mają jak lodu, a nigdy jej nic nie kupią. Nawet głupiej piłki czy nawet banana. Jak bylam z nią po cc to mogli choć męża na obiad zaprosić, bo logiczne, że pierwsze dni nie gotowałam, ale oni jak przyszli i to rychło to po to żeby się napić. Wywalili Balentinesa i poszli. Tacy są. A teraz jak przyszli to jak byl mąż, na posiadówke. Wielkie państwo.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry