reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Iza mój mąż ten twierdzi, że na wszystko jest jeszcze czas, a ja się denerwuje bo nie chce kupować wszystkiego na hura. Szczególnie, że już coraz szybciej się męczę, a co będzie z wielkim bębnem i toną ciuchów do prania i prasowania.
Was spotkała straszna tragedia i na pewno dlatego mąż tak reaguje...

Dziewczyny wyluzujcie! Jak prosicie o coś mezczyzne to zlitujcie się nie powtarzajcie tego co pół roku [emoji23]
A tak serio- mnie też szlag trafia jak mąż olewa moją prośbę dłuższy czas. Rozumiem, że nie wszystkie naprawy może wykonać od razu, ale ile można czekać?!?!?!?!

Linka Super, że tak wyszła sprawa z ubraniami :) Ogromna pomoc szczególnie, że u maluchów ten rozmiar się zmienia w zastraszającym tempie.

Emalkadream powtarzalas badania tarczycowe??

Ja również uwielbiam używane ciuszki! Czasami takie perełki można za grosze zdobyc!!

Katerineczka psia kość nie miało się kiedy do Ciebie to chorobstwo przypałętać?? 8-10 dni strasznie długie terminy i ta niepewność... Niestety nie poradzę nic, bo musisz sama z najbliższymi rozważyć co będzie dla Was najlepsze...

Dziewczyny jeszcze jedno pytanko- czy Wam czasem też jest tak ciężko oddychać? Jakby jakiś ucisk i trudno złapać oddech? :/

reklama
Katarineczka - o raju! świnka? kurcze współczuję, głównie stresu! Co do leków. wirusowych, to kiedyś na ospę też żadnego neosine sie nie podawało, a teraz dają p.wirusowe zawsze do wszystkiego, może wcale to nie konieczne, skoro wolałabyś nie?

martussia - nie bój żaby, to dopiero początek :D Przecież będzie coraz ciężej chodzić, oddychać, schylać się.. korzystaj z depilacji i pedicure bo za jakiś czas cudem będzie jeśli dasz radę buty albo skarpetki nałożyć bez pomocy ;) Takie cudowne uroki tego magicznego stanu :D dlatego też ja jestem zwolennikiem skompletowania wyprawki już w 6mcu bo potem z moim wielkim brzuchem nie wyobrażam sobie prać i prasować :( Wolę ciuszki ogarnąć i poukładać w szufladzie, w 30tc przygotować torbę, a potem już tylko sapać ;)

Ivi niby ciąża nie jest dla mnie czymś nowym bo urodzilam córkę, ale przy niej nie meczylam się w 5 miesiącu!!! Albo skleroza mnie dopadła haha :) Zresztą urodzilam ją w marcu, więc akurat latem przechodziłam przez pierwszy trymestr a nie drugi :p

Martusia hehe z każda następna ciąża jest trudniej.. Niestety, organizm jest "słabszy":( ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8mca. W tej od początku na L4 :/ No i tez mam zimowe dzieciaki wiec latem brzusio był malutki i nie czuło sie tak temperatur :):)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

a u nas grillowanie i rozkladanie basenu, a potem burza ;)
ja też już kupowalabym ciuszki, ale pci nie znam, wiec to mnie troszke hamuje. Z reszta jak wynika z doswiadczonych kolezanek, wcale tych ubranek nie trzeba na poczatek duzo. Bardziej przerazaja mnie dodatkowe rzeczy, ktore dobrze jest mieć (dobry fotelik samoch, laktator, niania elektr, jakiś bujaczek, krzeselko do karmienia). Tego jest ogrooom. A ja jako "ciemna" w tych tematach po prostu czuje sie jak dziecko we mgle.
Dlatego podczytuje wątek zakupowy :)

Mama czworki masz rację lekarka mi tłumaczyła ze świnka rzadko występuje w ciąży stąd nie ma wielu badań w tym kierunku, tak jak piszesz pierwszy trymestr to głównie obawa przed poronieniem. Lekarka pocieszala mnie ze 5 miesiąc to już dziecko ukształtowane i nie powinno dojść do uszkodzeń, jednak pewności nie mamy niestety. Jeżeli to atak zespołu sjorgren a to niestety potwierdziła ze zdarzają się wady serca u płodu. Spójrzcie chociażby na ten plakat który był kilka stron wcześniej wklejony. Zespół Sjorgrena to wskazania do echa serca płodu. I tak źle i tak niedobrze. Ale tak jak piszecie nic nie czytam juz, chociaz tak po prawdzie chciałam się pocieszyć źe są matki które chorowały a dzieciom nic nie jest.

Dziękuję wam za wsparcie, jesteście nieocenione. Jak będzie ten wątek zamknięty to wkleję wam moje zdjęcie tej śliwki jak to lekarz nazwał ;)

Iza Bardzo mi przykro nie wiem nigdy co napisać komuś w takich momentach. To straszna trauma na pewno.

Ciuszki ja kupowałam dla Anastazji bo nie miałam od kogo nawet wziąć bo w rodzinie małą piersza wnuczka zarówno u mamy jak i teściów ale nie powiem bo masę dostała w prezencie i teraz też nie kupuję bo dostaje.

Katerineczka a przy swince nie ma temperatury czasami. Kurczę małą byłam jak chorowalam k wtedy pamiętam że gorączkę chyba miałam więc może to nie świnka tylko jakieś zapalenie węzłów czy coś. Obu nic szkodliwego.

Aż skoro mowa o meczach mój też nie porywa się do pomocy a proszę go tylko o wynoszenie śmieci i resztek jedzenia cóż czasami jak grochem o ścianę czyli zaraz potem mówi że rano a w końcu idzie do pracy i zapomina.

Maleństwo smyra mnie fajnie. O i ostatnio nawet czkawke miało :) znowu to uczucie :)

Dzisiaj u mnie masakra. Od 4 godzin kręcę sie z boku na bok i nie moge usnąć :(
Po tych wichurach nie mialam prądu przez dobę, ani tv ani telefonu bo szybko mi się rozładował, wiec nawet nie miałam jak tu zajrzeć, normalnie jajko szło znieść.

A co do facetów to moj ma to samo, obiecuje ze cos zrobi, a ze nigdy nie tobi tego odrazu to na następny dzień nie pamięta. Ale jak byłam w poprzedniej ciazy znalazłam na niego sposób, musze do tego wrócić. Wypisałam mu na kartce chyba z 40 punktów co jest do zrobienia w domu i kazałam mu sie tym zając i dałam mu dwa tygodnie. Niektóre prace były takie, ze mógł sie wyrobić w kilka minut a niektóre zajmowały więcej czasu. Myślałam, ze skończy sie jak zwykle, czyli zapomni o kartce, ktora mu zrobiłam zeby nie zapomniał hehe Slychajcie byłam naprawdę mega zaskoczona, bo on sobie wybierał z tej kartki co bedzie dzisiaj robil w zależności od czasu jakim dysponowal i wykreślał to co juz zrobił. I tak w koncu zrobił wszystko.

Aob gdybym mogła kiedyś dołączyć do prywatnego go było by mi miło :)

Karerineczka nie czytaj w necie i nie zamartwiaj sie, tak jak planujesz najpierw zrob badania bo moze sie okazać ze to nie jest wcale to. Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!

Zamykam oczy i spróbuje usnąć, mam nadzieje ze choc na chwile sie uda.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

O temat wakacji :) Egipt my z mężem zakochani jestesmy sle ze
Względu na słońce i najpiękniejsze rafy w okolicy , choc przy tym co sie dzieje to przez najbliższe lata nie ka szans... Do Francji strach tez jechać teraz ...

Ja tam nie wiem czy po pęcherzu dostaje ale faktycznie jak maz przykłada rękę to zaraz cisza a daje juz koncerty taneczne łaska mocno :)

Ok tez dzis kupiłam nektarynki czereśnie melona i banany został sie tylko jeden banan moje
Dziecko dzis głownie na owocach ...
A sorry tacie zjadł trochę kiełbasy i steka:)

Mama4 to u nas 19 za kg tez mi sie wydawało cos dużo... Ale miałam taka ochote .

Kejti a co znaczy dla Ciebie piszą ? Zobacz jak dużo jest dziewczyn ktore jeszcze dołączają i ktore piszą raz na kilka tygodni ale piszą :) jak założymy zamknięty juz to ten wątek umrze .

Ivi ja sobie zostawiam to na potem bo jeszcze poprzebieracmzdarxe 200 razy, dla pierwszego dziecka wyprawkę zrobiłam po
35 tc cała .

Princeska moze sie znajdzie ktos ja tez nje liczyłam ze od kotów bede mieć w miałam od 3 koleżanek!
Nie mówimy złe o rodzicach tz:) nigdy :)
Zwłaszcza do tz:)

Iza pewnie sie martwi boi , faceci tak maja , u mnie maz tez nie rozumiał dlaczego chce juz kupować ciuszki... Wiec kupowałam chowałam i pokazałam na bezpiecznym etapie , ale nje miał z tego takiej radości jak ja . O to jeszcze jak Aniołek żył to juz w ogole strata - kochana jak dzidziuś sie urodzi na pewno bedzie łatwiej o tym mowic , ja poroniłam na wczesnym etapie i jest inaczej odkąd jest syn, wczesniej było cieżko . Bol pozostanie zawsze to sie nie zmieni ale gotowość do mówienia o tym jest inna na pewno - a teraz pewnie ze nedzie dobrze - nie moze byc inaczej :)

Dla mnie ok dzieki ze jestem ale nadal dostęp cieżko mi ustalić kto powinien byc kto nie :)))

Katerineczka jesli tk świnka musisz wyleczyć nie leczona mama jesu większym zagrożeniem dla dziecka niz jakiekolwiek leki. Nie jest powiedziane ze musza byc skutki uboczne . Kiedyś moja pracownica była w szpitalu w ciazy musiała brać sterydy na alergie prawie przez miesiąc dziecko zdrowe
Jak ryba a tez sie bała panicznie

Martusia teraz jeszcze nie sle w
Poprzedniej ciazy miałam biedę
Z dusznościami

Ah apropo prac domowych ... Kolejny weekend niedziela a ja znow nie mam wywierconych dziur ... :( żarówka do wymiany w aucie czeka , i jakiś koncos do zamontowania w gniazdku to tak na juz... A i torba do rozpakowania w czwartek wrocil z koncertu :) wiecek pisać
Moe musze chyba :)

Ok zasnęłam w nich przy pisaniu teraz byłam siku ale jeszcze bym pospala
/) miłego dnia /)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Martusia dobry patent z tą kartką. W końcu faceci są zadaniowcami podobno. ;-)
Mój coś tam pomaga. Targa zakupy wynosi śmieci i odkurza. Do odkurzacza nie wolno mi się dotykać ;-) skoro sie uparł to niech mu będzie :p

Badania tarczycy robiłam pierwszy raz w życiu po tym jak w środę tsh wyszło 3.2 co dla ciąży jest za wysoka wartością.pozostale wyniki to:
FT3 3,5 (nomra 2,0-4,4)
FT4 1,2 (0,93-1,7)
anty TPO 8,47 (0-34)
antyTg 13,72 (0-115)
Niby wszystko w normach ale jakie one są dla ciąży to nie wiem. Więc muszę się gdzieś na szybko wepchnąć do endokrynologa. Przeczytałam np że u zdrowych ludzi nie powinno być w ogóle przeciwciał. Więc już się poddalam i więcej nie czytam.

Katrineczka bardzo współczuję świnki nie wiedziałam że można złapać to drugi raz. :-(

Skoro mowa o wakacjach też bym poleciała :-( ale może jak wszystko będzie dobrze to za rok we wrześniu czy październiku polecimy gdzieś z dzieckiem :-) w styczniu jak byliśmy na fuercie to była dziewczyna z takim max 5-6 miesięczną dziewczynką. Do pomocy miała siostrę. Podziwiałam ja za taką wyprawę z malutkim dzieckiem.

Do góry