reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Mama4 czyli to jednak co innego. U mnie nie ma sensu pod tym kątem robić badania bo niezamknięty obieg sercowo-płucny ma każde dziecko, ktore jest w brzuszku mamy. Obieg ten powinien sam zamknąć sie po porodzie. Leżeliśmy z synem po porodzie dwa tygodnie w szpitalu i nikt tego nie wykrył. Sama po jakimś czasie poszłam profilaktycznie zbadać go do kardiologa, bo mały jest wcześniakiem, i pani dr to zauważyła.
Ale tak jak czytałam na forach czesto ludzie juz jako dorośli przypadkowo dowiadują się, że mają coś takiego, bo nikt wczesniej tego nie zauważył.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi-dobrze ze bole ustaly :-) a ten mlody hihihihi wesolo z nim masz ze tak dokazuje w brzuszku :-D

Mama czworki- ja echa serca plodu nie robilam. Sama urodzilam sie z wada serca (zastawkowe zwezenie tetnicy plucnej, szmery slychac caly czas) ale jak dotad zaden lekarz nie wspominal abym robila echo plodu.

W poniedzialek mam wizyte i sie zastanawiam nad jedna sprawa. Na tej wizycie polowkowe 3d dostalam caly protokol/raport z wizyty i pod spodem jest wygenerwany napis aby pokazac raport lekarzowi prowadzacemu. Nie wiem czy mu pokaze od razu bo w poniedzialek u niego mam miec tez usg polowkowe. I boje sie ze jak mu pokaze raport to on juz nie bedzie przykladal sie do tego aby dokladnie pobadac... chcialabym mu pokazac po usg ale boje sie ze wtedy soe wkurzy. Sama nie wiem co mam zrobic... 3d robilam u jego znajomej, pracuja razem w szpitalu i tez mogla go poinfomowac ze bym u niej bo pytala kto prowadzi ciaze

Może gdyby występowała tylko ta wada w rodzinie nie robiłabym echa serca, ale u mnie dodatkowym czynnikiem jest toksoplazmoza , która również jest wskazaniem , poza tym mam
34 lata. Uważam, że u mnie te wskazania są ewidentne i niezbyt rozsądne byłoby nie robienie echa serca dzidzi.

Princeseczka- Ja bym powiedziała o badaniu i poprosiła, że chcesz jeszcze się upewnić,czy na pewno wszystko jest w porządku i żeby gin zrobił USG jeszcze raz. Powiedz, że masz do niego duże zaufanie bo jest bardzo dobrym lekarzem i chcesz żeby to on jednak sprawdził , czy wszystko w maluchem jest w porządku bo na tamtym USG byłaś głównie przez funkcję 3D . Połechcesz trochę jego ego to może Ci nie odmówi.

Mamo czworki- w Twoim przypadku (przede wszystkim ze wzgledu na toxo) pewnie bym zrobila. I to kardiolog robi. Moze popros swojego gina aby polecil Ci kogos kto jest w tym dobry.

Dziekuje ;-*

Ja juz wróciłam młody ma skręcone i zerwany staw skokowy 1 stopnia i co oczywiście nawet szyny nie założyli kazali kupić opaskę i na nic moje tłumaczenia ze dziecko nadpobudliwe i nie wylezy z nogą w górze na NFZ nie założą i koniec .. teraz muszę prywatnie jutro do ortopedy żeby mu założył szynę bo do 7 lipca musi mieć sprawna nogę , do kolonie. ..

Co do Islandii to mi się bardzo podoba jeszcze takie zadupie ze 3 domy na krzyż a ja nie jestem jakoś super towarzyska .. tylko jakoś nie wyobrażam sobie tego akurat w tym czasie z brzuchem ..

Mama czworki szczerze to ja nie znam sie na tym i nie zaprzeczam ze to pozno.. u malej na szczescie wszystko zbadali i bylo oki a jesli nawet cos by bylo to szwagierka srednio byla za operacja dziecka w brzuchu wiec czas u niej nie gral roli... najlepiej wlasnie mysle zapytaj gin kiedy najlepiej i do kogo sie udac..

Priinceseczka mama czworki dobrze Ci podpowiedziala :-) mysle ze w takim wypadku wszystko dobrze sprawdzi:-)

Ja czekam w gigantycznej kolejce na usg bioderek z moim Niko a najgorsze ze jest spiacy to zaraz bedzie szal :-\ jutro znow z.nim na pobranie krwi a to dopiero bedzie masakra..

Linka zal nawet komentowac nasza sluzbe zdrowia :-\ a placi sie.duza kase...
co do Islandii ja myslalam ze to dalsze plany a to juz by mialo byc? :-)

Witam się dziś i ja

Linka szkoda chłopaka wakacje prawie ze już a tu nogę trzeba leczyć i jeszcze to podejście na NFZ

Miałam coś jeszcze pisać ale mi wylecialo
U mnie dziś pogoda to korzystam pranie robię, po polku spaceruje ale czas się za obiad zabrać ;)

reklama
Linka porażka z tym Nfz a prywatnie ile musicie zapłacić?
Aob małe dzieci i Nas biorą jako pierwsze

Ja wciagnelam 3 kubki truskawek a teraz opycham się paluszkami. Czuję jak mi już pulsuje głowa :/ zaraz poloze młodego to może i sama legnę bo dzisiaj znów nie spałam

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry