reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

nimfii ja też 80 zł płaciłam, ale nie chciało mi się iść na nfz, bo ostatnio jakoś ciągle trafiam na przysłowiowych konowałów

reklama
My juz po wizycie u ortopedy. Bioderka Natalki ok:-) Mięśnie w pozycji siedzącej tez jak najbardziej prawidłowe, tzn. górna część tułowia sztywna i napięta, dolna wiotka, czyli tak jak powinno być w tym wieku. Stópki też już ok:-) Mamy dalej układać na brzuszku, ale tez w pozycji półsiedzącej pod kątem 45 stopni, sobie na kl. piersiowej, w foteliku, bujaczku, spacerówce:eek: W ten sposób ona będzie sie dźwigać i ćwiczyć te mieśnie. A rehabilitantka mówiła zeby tak nie układać, bo jeszcze za wcześnie zeby ona sie dźwigała. Ech...i co tu robić :eek:

My dziś po szczepieniu Kornelek waży 6620 przytył przez ostatnie 6 tygodni 1300dag. Obwód główki 39 i klatki piersiowej 40,5.
Nawet nie płakał przy szczepieniu Szczepiliśmy Pentaximem 5w1 - 150 zł a jakie sa teraz u Was ceny? bo ja ta samą przed nowym rokiem kupowałam za 139.
Zobaczymy jak dalej będzie się zachowywał, jak wróciliśmy ładnie zjadł 150 ml bez większych ceregeli bo w poniedziałek i wczoraj to był koszmar z jedzeniem- obarczam tym skok rozwojowy bo był i płaczący i nie chciał jeść.:szok:

alma super że tak dzielnie Korrnelek zniósł szczepieni, fajnie już sobie waży :tak:ja za szczepionkę 5w1 płaciłam 100zł (Pentaxim) a u was to już 2 dawka a właśnie kiedy następna dawka od pierwszej czy 6tyg:rofl2:

moja Liwia też w poniedz. i wczoraj była marudna i płaczliwa ale fajnie jadła też sobie to tłumaczę skokiem rozwojowym dziś już o wiele lepiej własnie tnie komara oby jak najdłużej:tak:

Margana rzeczywiście niewiadomo kogo słuchać. Ale Ty mama na pewno podejmiesz słuszną decyzję:tak:
alma ale z Kornelka już duzy chlopak, super że tak fajnie rośnie:tak: No i ze był taki dzielny na szczepieniu;-)
mirelka szczepienia z tego co wiem sa co 6 tygodni:tak:

Margaryna super że bioderka dobre ma Natalcia :-)
alma sporo za szczepionkę płacisz my stówkę płaciliśmy i po 6 tygodniach następna dawka.A kornelek dzielny i jaki już duży..:-)

i juz po szczepieniu :) bezbolesne, nawet nie zauwazyl kłucia, ave plasterki Emla ;) kupiliśmy też ten jeden zastrzyk :)
wazy 6135g :) głowka 41cm, klatka piersiowa 40cm.

reklama
no my po szczepieniu pol dnia w plecy tak plakal. Nozka go bolala...zasypial na godzinke budzil sie na jedzonko i plakal z bolu:( no ale dalam mu troche paracetamolu i dziecko jak nowe!!!! wazymy 6400g:) glowka 43 brzusio 43cm:) ale bidny tak mi go zal bylo, ale dal rade:)

Do góry