reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

My już po szczepieniu...tymcio troszkę popłakał, usteczka oczywiście w podkówkę były...to mnie rozczula....Synek oczywiście nie zawiódł i jak co wizyta obsikał stolik lekarki:-D
Waży 6600, wszystko ok.
Nie wiem jak u Was ale tutaj jak się karmi MM to i tak trzeba wit.D podawać...

reklama
Anna to super, ze juz po szczepieniu. A z witaminkami to tak jak pepsi pisze.

Dziewczyny jakiś czas temu zmieniliśmy mleko z Nutramigenu na Nan pro HA. Natalka zaczęła po nim robić takie ciemno zielone kupki (wczesniej robiła zawsze żółto-zielonkawe),ale tak poza tym normalnie sie zachowywała. Od wczoraj jest jakaś taka marudna i kiepsko je, ale wiązałam to ze środowym szczepieniem. No ale dziś rano po jedzeniu zwymiotowała. Myślicie, ze moze jej nie pasować to mleko? A jeśli tak to spróbować najpierw innego mleka HA (np. Bebiko) czy wrócić od razu do Nutramigenu?

mój robi zielone, jak np dłużej kupki nie ma lekarz powiedział, że taki kolor się robi od zastoju kupki w środku, co nie znaczy, że dziecko cierpi i mój np nie cierpi

A mój mały ostatnio też jest dziwny co jedzenie to praktycznie ulewa, a nigdy tak nie było, w dodatku je tyle samo nie żeby się przejadał,

powiedzcie mi jeszcze, czy badanie moczu a w nim białko, cukier, ciała ketonowe, barwniki żółciowe osad, to to samo co posiew moczu, czy co innego, bo lekarz dał mi dwie kartki na jednej zaznaczony mocz na drugiej napisane posiew i ta baba z posiewem oddała mi a tamtą wzieła zwykłą i teraz nie wiem, czy to to samo i , czy te wyniki ma zrobione co trzeba.

Anna super , że Tymcio już po szczepieniu widz, że waży tyle co mój Kornelek u nas lekarz powiedziała, że mam dawać wit.D co drugi dzień bo ma już małe ciemiączko.

pepsi-kurde to głupia baba dałam jej dwie kartki a ona tylko tamtą wzięła, a ja się nie znam i znów muszę robić, całe szczęście dopiero w przyszłym tyg idę do lekarza

ale się najpierw upewnij czy rzeczywiście jest źle, ja tych kartek nie widziałam, tylko na podstawie tego co napisałaś wydaje mi się, że to dwie rożne rzeczy

Ostatnia edycja:
mój robi zielone, jak np dłużej kupki nie ma lekarz powiedział, że taki kolor się robi od zastoju kupki w środku, co nie znaczy, że dziecko cierpi i mój np nie cierpi

.

u nas tak samo... Zielone kupki sa gdy nap nie robi kupy 2 dni z rzedu a jesli codziennie to wtedy żółte.

reklama
u mnie od dwóch dni tez zielone i tez rzadziej mój mały robi kupki, ale min jedna dziennie i tak sobie mysle, ze moze dla tego, ze zmienilam kuchnię, bo od kilku dni mama mi gotuje, wiec jem troche inaczej niz jak sama sobie robie (przede wszystkim jem porzadnie :-))

Do góry