reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Wiecie może czy ona obniża TSH? Gdzieś czytałam że tak, ale doktorek wczoraj mi powiedział że nie i się zastanawiam.
Dopóki chora jestem nie mogę badań zrobić i samej sprawdzić czy coś zmieniło 🥴
ja mam przepisane przez endokrynolog, byłam u niej jakieś 3-4 tyg temu ,nie mówiła nic o obniżeniu TSH a i tak wsumie się tego nie dowiem bo biorę Euthyrox , zwiększyła mi dawkę z 25 na 50 bo TSH nie spadło do oczekiwanej wartości

reklama
ja mam przepisane przez endokrynolog, byłam u niej jakieś 3-4 tyg temu ,nie mówiła nic o obniżeniu TSH a i tak wsumie się tego nie dowiem bo biorę Euthyrox , zwiększyła mi dawkę z 25 na 50 bo TSH nie spadło do oczekiwanej wartości
Czyli bierzesz metforminę i euthyrox? Nie pytałam o to mojego Endo a wiem że w necie bzdury piszą, więc pewnie to że nie można brać obu to też bzdura 🥴 dobrze wiedzieć 🙂 dzięki 🙂

Witam serdecznie na testowaniu w listopadzie 🍂🍁.

Najpierw zasady:
  1. Jeżeli masz zamiar brać udział w dyskusji, zapisz się proszę na testowanie. Jesteś tu nowa? Opowiedz nam coś o sobie - nie gryziemy, a lepiej się poznamy. Chcesz brać udział w dyskusji, ale z jakiegoś powodu nie możesz zapisać się na testowanie? Usiądź proszę na ławeczkę. 𓊳
  2. Czas testowania to dla każdej z nas trudny i stresujący okres, dlatego nie dokładajmy sobie zmartwień. Bądźmy dla siebie dobre i wyrozumiałe. Nie zapominajmy o szacunku i empatii. Sprawmy, żeby forum było dla nas pocieszeniem, miejscem spokoju i przede wszystkim bezpiecznym. "Złote rady" - typu: jedź na wakacje, napij się wina, odpuść, zapomnij, wypatruj bocianów.... dajmy sobie z nimi spokój ;) 🫂
  3. Uszanujmy to, że nie wszyscy mają już dzieci, dlatego rozmowy o pieluszkach, kolkach itd. przełóżmy na inne wątki do tego stworzone.
  4. Ten wątek nie jest do oceny testów ciążowych dla przypadkowych osób!

Testowanie w listopadzie:
🍁1.
🍁2.
🍁3. @Szuszanik🩸@Karolina_123🩸
🍁4. @Waska0393🩸 @a.może.ciążaa🩸
🍁5.
🍁6.
🍁7. @NattNatt🩸
🍁8.
🍁9. @pawik🩸
🍁10. @Basiek16🤰🏻 @StaraStaraczka🩸
🍁11. @04ma🩸 @Megyy01
🍁12. @paola121214 🩸
🍁13. @Karolina2495⛔
🍁14. @Aileen31🤰🏻
🍁15. @4nia_m
🍁16. @wiolaho🩸
🍁17. @Leanne @pyrka098
🍁18.
🍁19. @LadyStrejser🩸
🍁20. @Klemensa
🍁21.
🍁22. @anyżowa
🍁23. @Patka2207
🍁24. @morticia_adams @Love_sun
🍁25. @Cherry_Tomato
🍁26. @igunia93 @Olcia2052 @Karolinak89
🍁27. @Pierwsze 🥰
🍁28.
🍁29.
🍁30. @a.może.ciążaa @Domi nika @Waska0393
@MamaR

🍁Ławeczka: 🍂
@LadyCaro
@staraczka33
@Cywil87
@93kora
@klaudia16
@spekoppar_
@spoko23
@Anexandra
@Bambi199027
@Nelliel
@anela92
@Aga993
@Oleczka309
@meryksawery
@krasulkaa
@Sharley
@atena1
@Gosia0132
@olka11135
@Malina_po30
@K_89
@Żołna
@Iwona1992

🍁Ważne daty, zabiegi, konsultacje:🍂
8 listopada @LadyCaro - histeroskopia operacyjna

⛔️- test negatywny
🩸- miesiączka
🤰🏻- pozytywny wynik testu ciążowego

Kochane! Trzymam za nas kciuki ☺️
Na ławeczkę poproszę

dzień doberek :)
4nia- w sumie to już mi masaż niepotrzebny.. dziś mnie „wymasował”, a raczej powyginał mój fizjoterapeuta, że obawiałam sie, czy oby na pewno po tym nastawianiu będę w stanie pójść do domu 😃
Ps. Doszłam do domu, a nawet czułam się jak nowonarodzona 😎
Jeszcze nigdy nie byłam u fizjoterapeuty, ale jak tak zerkam na PESEL i czuję często, że mam takie "sztywne" plecy, to chyba czas się nad tym zastanowić. Szczególnie po takim poleceniu. 😁

Z głupoty i nudów sprawdziłam jaki bym miała termin Porodu 🤦🏻‍♀️ gdyby się udało. I jak to nie jest znak to ja nie wiem. Wychodzi mi 5.08 a w tamtym roku jak zaszłam w ciążę to wypadał mi 4.08 😱😱
U mnie już po ptokach, rok temu o tej porze jeszcze miałam nadzieję a potem to już tylko stres w szpitalu 🫣 i czuję, że nic z tego 😂

Dzień dobry dziewczyny,ja zmieniłam sobie nazwę użytkownika żeby nie posługiwać się swoim imieniem,poznacie mnie pewnie po awatarze 🫣 czuję że chyba nici z ciąży bo piersi już mnie zaczynają boleć i podbrzusze czuję jak co miesiąc ☹️ no ale jeszcze jest czas do testowania to mam jeszcze nadzieje 🥲

reklama
Ja tez biorę euthyrox i metformine, nigdy nie słyszałam żeby metformina wpływała na tarczycę
Podobno metformina wpływa na przysadkę. Nie jestem lekarzem, nie znam się więc skoro lekarz Wam pozwolił stosować oba to sama się zapytam mojego Endo co on o tym sądzi. Może i mi pozwoli brać jeśli okaże się że nadal mam za wysokie TSH.

Do góry