reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Dziewczyny tak przy weekendzie, off-staraczkowo, macie jakieś ulubione i godne polecenia tusze do rzęs, które się nie będą kruszyć/rozmazywać? 😄 Nie wiem czy to z moimi rzęsami coś nie tak czy źle trafiam, ale jakiego bym nie używała to po max godzinie mam pandę pod oczami 🫣 dotychczas jako tako sprawdzał mi się Lash sensational z Maybelline i taki żółty z Lovely, ale wszystkie inne to dramat 🥲
Ja od dawna używam właśnie żółtych z Lovely, ostatnio Pump Up i jestem zadowolona, bo też jako jedne z nielicznych nie szczypią w oczy jak poleci jakaś łezka. :)

reklama
Okresu brak. No i... A, przyznam się Wam! 🙈 Wczoraj wieczorem i dziś rano robiłam test. Zawsze oglądam je ze wszystkich stron i... Używam latarki w telefonie, żeby się upewnić, że nic tam nie ma. Ale i wczoraj i dziś ewidentnie widzę czerwonawy, blady pasek patrząc przy oknie lub z latarką od tyłu. 😅🙈 Ponieważ zawsze robię testy tej samej firmy, a pochwa nadal rozpulchniona - mam jeszcze nadzieję, że może jednak to coś znaczy. 😵‍💫
A kiedy powinnas dostać okres? Wybierasz się na betę?

No to dawaj zdjęcie
Trudno mi było to uchwycić, ale gołym okiem ewidentnie coś się rysuje, linia stała się szersza niż wczoraj.
IMG_1932.jpeg

Dziewczyny, a ja z takim pytaniem. Siedzę już tydzień na L4. Myślałam że to zwykle przeziębienie, dostałam leki ale guzik nic nie pomogło i jest coraz gorzej. Kaszel mnie taki łapie że łzy mi lecą, ledwo mówię, gardło boli jak nie wiem co, uszy kłują, pot zalewa... No oczywiście pójdę jutro znowu do lekarza niech mnie ratują, tylko... Zbliżają się dni płodne. Czy mogę się starać jeśli lekarz da mi antybiotyk? Jestem na siebie wściekła że choruję, czekałam okrągły rok na ten miesiąc a teraz chora jestem... 😭

Dziewczyny, a ja z takim pytaniem. Siedzę już tydzień na L4. Myślałam że to zwykle przeziębienie, dostałam leki ale guzik nic nie pomogło i jest coraz gorzej. Kaszel mnie taki łapie że łzy mi lecą, ledwo mówię, gardło boli jak nie wiem co, uszy kłują, pot zalewa... No oczywiście pójdę jutro znowu do lekarza niech mnie ratują, tylko... Zbliżają się dni płodne. Czy mogę się starać jeśli lekarz da mi antybiotyk? Jestem na siebie wściekła że choruję, czekałam okrągły rok na ten miesiąc a teraz chora jestem... 😭
Ehh 😖 taka pora teraz... Mi lekarz w zeszłym roku powiedział, żebym na czas brania antybiotyku przerwała starania. 😒

reklama
Dziewczyny widzę, że w piątek przykre nastroje. Niestety ja od czwartku do niedzieli dowiedziałam się o trzech ciążach. Jakoś tym razem mnie to dotknęło. Jedna to w ogóle zdziwiona, że uprawiała seks bez zabezpieczenia a jest w ciąży. U mnie wśród znajomych dopiero rodzą się pierwsze dzieci, ale dwie osoby zerwały znajomość. Jedna znajoma rok temu była na moim weselu, a teraz ma niemowlaka w domu i nigdy mi o tym nie powiedziała. Plus taki, że przez zerwanie znajomości nie jestem skazana na tematy dzieciowe. Mam podejrzenia, że też zostanę niedługo zdublowana. Zwykle mnie to nie ruszało, ale jak nagle jest kumulacja osób, a ja jestem już zmęczona chodzeniem po lekarzach to niestety.

Do góry