reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

Jak to się mówi - nie byli w Twoich butach,nie mieli takiej sytuacji we własnej rodzinie to łatwo innbylo rzucać na wiatr. Ludzie mają zaburzoną ocenę sytuacji i empatię... aż chorobliwie. Gdy czekałam na diagnozę cp to też się nasłuchałam,że "po co ja te testy ciążowe tak szybko robię (bo szwagierka zrobiła pierwszy jak jej się 3 tyg okres spóźniał), po co ja te betę badam,inne zachodzą i rodzą a ze mną są "ciągle" problemy, to ty jesteś w tej ciąży czy nie?- i to komentarze kobiet!
Może to tak z innej beczki- ale widziałam gdzieś rolkę z wybitnym jajkiem i było w nim widać na żółtku zarodek kurczaka - żyłki i jakby serce. Ludzie w komentarzach nie mogli przeżyć,że to kurczę się nie wykluło- poważnie? Nie mówię,że bycie vege jest złe itd. Ale naprawdę użalamy się nad jajkiem a nie potrafimy wesprzeć zranionego człowieka
Mogę zapytać jak długo już jesteś po cp? Miałaś laparo czy mtx? Podali Ci powód cp? Przytulam ❤️

reklama
Ja ostatnio na wieści,że wśród znajomych pojawi się niedługo pierwsze/kolejne dziecko (rodzice moich 2 chrześniaków mają ich 6tke 🤌🏻✨) to się tylko śmieje " a niech mają przechlapane" a w środku to mnie zawsze trochę ukłuje, gdzieś głęboko,że ja po prostu zazdroszczę,że jak ktoś chce to ma a inni czekają i czekają...

Słabo się to czyta. Mam nadzieje dziewczyny, że wszystkie znajdziecie spokój i spełnienie bez względu, czy to będzie biologiczne dziecko, adoptowane, czy rezygnacja ze starań w zgodzie ze soba i partnerem. Tego wam życzę z całego serca ♥️
Ja jestem wdzięczna mojej mamie, że walczyła i czekała na mnie 9 lat. Mocno wam kibicuję, żebyście też kiedyś tę wdzięczność otrzymały- jeśli tylko wciąż będziecie miały siłę, przestrzeń i nie będzie to kosztem Was ♥️
Druga strona medalu jest taka, że absolutnie bliska mi osoba walczy od wielu, wielu lat. I odkąd podjęłam decyzję o drugim dziecku, to myślę nieustannie o niej i o tym, jak przyjmie wiadomosc o potencjalnej ciąży i czy wciąż będzie chciała uczestniczyć w moim życiu na tym samym poziomie. Pamiętajcie proszę o tym, kiedy kolejna para z waszego otoczenia przekaże Wam właśnie taką informację, że (o ile nie są burakami skończonymi i dysponują minimalną wrażliwością) to dla nich też nie jest to izi pizi 🤘🏻
wierzę że tak będzie i każda z nas będzie mogła się cieszyć swoim maluszkiem ❤️ a u ciebie jak wygląda sytuacja długo już się staracie ?

wierzę że tak będzie i każda z nas będzie mogła się cieszyć swoim maluszkiem ❤️ a u ciebie jak wygląda sytuacja długo już się staracie ?
Nie, u nas 2 cykl przy poprzedniej ciąży, i aktualnie 2 cykl. Natomiast, śmieje się (chociaż to nieśmieszne zupełnie), że o ile z zajściem łatwo poszło, to los sprawiedliwie rozdał u nas i morze łez i stresu do samego końca mieliśmy i troszkę dalej się bujamy ;) Więc z boku to fajnie i łatwo wygląda, ale nigdy nie wiemy, z czym Ci „szczęśliwcy” się zmagają za drzwiami

Nie, u nas 2 cykl przy poprzedniej ciąży, i aktualnie 2 cykl. Natomiast, śmieje się (chociaż to nieśmieszne zupełnie), że o ile z zajściem łatwo poszło, to los sprawiedliwie rozdał u nas i morze łez i stresu do samego końca mieliśmy i troszkę dalej się bujamy ;) Więc z boku to fajnie i łatwo wygląda, ale nigdy nie wiemy, z czym Ci „szczęśliwcy” się zmagają za drzwiami
to bardzo szybko wam poszło,ale tak masz rację to że ktoś już zajdzie w ciążę nie znaczy że to już koniec problemów,też jest to stresujący bardzo etap i często jest to loteria jak wszystko się potoczy bo nigdy na nic nie ma gwarancji ☹️

to bardzo szybko wam poszło,ale tak masz rację to że ktoś już zajdzie w ciążę nie znaczy że to już koniec problemów,też jest to stresujący bardzo etap i często jest to loteria jak wszystko się potoczy bo nigdy na nic nie ma gwarancji ☹️
Zgoda. Smyrnęłam tego piekła i tym mocniej Cię przytulam i trzymam kciuki za piękne zamknięcie miesiąca i jesieni ✊🏼

Dziewczyny tak przy weekendzie, off-staraczkowo, macie jakieś ulubione i godne polecenia tusze do rzęs, które się nie będą kruszyć/rozmazywać? 😄 Nie wiem czy to z moimi rzęsami coś nie tak czy źle trafiam, ale jakiego bym nie używała to po max godzinie mam pandę pod oczami 🫣 dotychczas jako tako sprawdzał mi się Lash sensational z Maybelline i taki żółty z Lovely, ale wszystkie inne to dramat 🥲

Dziewczyny tak przy weekendzie, off-staraczkowo, macie jakieś ulubione i godne polecenia tusze do rzęs, które się nie będą kruszyć/rozmazywać? 😄 Nie wiem czy to z moimi rzęsami coś nie tak czy źle trafiam, ale jakiego bym nie używała to po max godzinie mam pandę pod oczami 🫣 dotychczas jako tako sprawdzał mi się Lash sensational z Maybelline i taki żółty z Lovely, ale wszystkie inne to dramat 🥲
Ja lubię volume milion lashes z l'oreal :)

ja używam tych i jestem zadowolona ten pierwszy pięknie wydłuża rzęsy

Załączniki

• IMG_7558.jpeg
    IMG_7558.jpeg
    38,8 KB · Wyświetleń: 50
  • IMG_7556.jpeg
    IMG_7556.jpeg
    55,4 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_7557.jpeg
    IMG_7557.jpeg
    58,9 KB · Wyświetleń: 50
reklama