reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
no tutaj ewidentnie ciemnieją, więc już bym zaczęła robić częściej żeby sprawdzić czy ta tendencja się utrzyma. :) a masz jakieś objawy owu, czy tam raczej bezobjawowo przechodzisz?
Owu nigdy nie czuje, z moich obserwacji to tylko śluz płodny się robi jak białko jaja i zwiększone libido. Ale w poprzednim cyklu miałam trzy raz ślub jak białko więc to dziwne i to w ostępach tygodniowych 😅 Temu w tym cyklu wjechały testy owu i monitoring we wtorek będzie. Ja nadal karmię piersią więc u mnie to utrudnione starania.

W którym dniu cyklu u Ciebie jest owu ? Bo te testy to już prawie peak 😅 U mnie cykle długie 40 dni nawet więc albo ten cykl będzie krótszy albo testy owu będą długo w tym miejscu stać co teraz.
Ja zaczęłam od 9dc i na razie 1 raz dziennie ale dziś już powtórzę wieczór bo chyba się zbliża peak. Wg aplikacji we wtorek. Na ostatni nie patrz pasek bo sobie tak zrobiłam z ciekawości po 20 min 😅🙈

Dziewczyny od czego to jest zależne że czasem apka flow pokazuje mi że jest szansa na ciążę od razu po skończonej miesiączce i są dni na niebiesko a czasem pokazuje że dopiero tydzień od końca miesiączki są dni gdzie można się starać ? Tak jak np było w tych 2 cyklach,sory jak pytanie głupie ale nie ogarniam tego 🥲

Załączniki

• IMG_7534.jpeg
    IMG_7534.jpeg
    68,8 KB · Wyświetleń: 53
  • IMG_7535.jpeg
    IMG_7535.jpeg
    60,1 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny od czego to jest zależne że czasem apka flow pokazuje mi że jest szansa na ciążę od razu po skończonej miesiączce i są dni na niebiesko a czasem pokazuje że dopiero tydzień od końca miesiączki są dni gdzie można się starać ? Tak jak np było w tych 2 cyklach,sory jak pytanie głupie ale nie ogarniam tego 🥲
a jak długie masz cykle? Jak krótkie, to pewnie tak wyliczyło, że od razu po okresie masz płodne.

Jeśli cykle wahają się od 26 do 34 dni to już można mówić o tym że ma się cykle nie regularne ? Czy jest to w miarę normalne ? Nigdy się jakoś nad tym w sumie nie zastanawiałam

reklama
Owu nigdy nie czuje, z moich obserwacji to tylko śluz płodny się robi jak białko jaja i zwiększone libido. Ale w poprzednim cyklu miałam trzy raz ślub jak białko więc to dziwne i to w ostępach tygodniowych 😅 Temu w tym cyklu wjechały testy owu i monitoring we wtorek będzie. Ja nadal karmię piersią więc u mnie to utrudnione starania.
Hejo, też jeszcze cisnę kp i wiesz, mam wątpliwości, czy u mnie testy owu są wiarygodne 🤓 Prolaktyna maskuje poziom LH, na testach owu jest też napisane, że przy karmieniu piersią raczej nie działają 🙈 Ładnie Ci się wybarwiają? Ja zrezygnowałam w tym miesiącu z monitoringu, bo nie miałabym czasowo jak chodzić na wizyty co dwa dni, ale już w grudniu bankowo się przejdę przed planowaną owulacją- tak planowałam od początku starań, chociaż mam nadzieję, że nie będzie już potrzeby 😜

Do góry