reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂Listopadowe kreski 🍁🍂

reklama
A jak tam dziewczyny w ten długi weekend się trzymacie ? U mnie zimno i ponuro za oknem. Najlepiej by przeleżeć w łóżku. Chodź dzisiaj wyłapałam pik więc będzie działane ;) nie udzielam się za dużo ale czytam i jestem z wami 🤞😙

A jak tam dziewczyny w ten długi weekend się trzymacie ? U mnie zimno i ponuro za oknem. Najlepiej by przeleżeć w łóżku. Chodź dzisiaj wyłapałam pik więc będzie działane ;) nie udzielam się za dużo ale czytam i jestem z wami 🤞😙
ja też leżę, nawet nie wychodzę bo odpoczywam po histeroskopii. Sporo krwi jeszcze mam także nie przeciażam się.
W sumie nie spytałam się czy mogę się starać w tym miesiącu

U mnie cykle są od 30 do 38 dni i lekarka mi powiedziała że jest to ok .... Ale nie wiem
słyszałam właśnie kiedyś że kiedy okres się spóźnia tydzień to jeszcze jest ok,ale różne opinie są,czasem u mnie jest tak że 3 dni za szybko przyjdzie albo się spóźni no i raz się zdarzyło kiedy był ten cykl taki długi gdzie miał 34 dni

to działajcie,trzymam kciuki 🫶 u nas mgliście i też ponuro,ogarnęłam co chciałam a teraz kocyk i ciepła herbatka 😀

Hejo, też jeszcze cisnę kp i wiesz, mam wątpliwości, czy u mnie testy owu są wiarygodne 🤓 Prolaktyna maskuje poziom LH, na testach owu jest też napisane, że przy karmieniu piersią raczej nie działają 🙈 Ładnie Ci się wybarwiają? Ja zrezygnowałam w tym miesiącu z monitoringu, bo nie miałabym czasowo jak chodzić na wizyty co dwa dni, ale już w grudniu bankowo się przejdę przed planowaną owulacją- tak planowałam od początku starań, chociaż mam nadzieję, że nie będzie już potrzeby 😜
Robię bo znalazłam stare testy i faktycznie na początku były słabe kreski a teraz w 9dc są ciemniejsze. Ja idę na monitoring ale to będzie jednorazowa wizyta tylko sprawdzić czy są wogole jakieś pęcherzyki bo tak to czasu nie mam bo pracuje. Moje dziecko ma już 18 miesięcy więc jest duże. Byłam ostatni raz u ginekologa w kwietniu ale wtedy nie miałam jeszcze okresu i lekarz tylko stwierdził że nie zapowiada się by owulację wróciły i miesiączki i postraszył że tak może być aż skończę karmić. Ale w lipcu dostałam pierwszy okres po porodzie i w miarę to idzie raz 40 raz 36 dni ale jest okres.

W którym dniu cyklu u Ciebie jest owu ? Bo te testy to już prawie peak 😅 U mnie cykle długie 40 dni nawet więc albo ten cykl będzie krótszy albo testy owu będą długo w tym miejscu stać co teraz.
Różnie bo mam tak 26/30 dniowe cykle ale mniej więcej. Teraz pokazuje w 15dc dziś mam 13dc więc chyba się zgadza plus minus

Chociaż jak tak patrzę to nie wiem czy nie złapałam peak dziś 🤔
A teraz chyba nie będę robić bo wypiłam dużo i nie wiem czy jest sens

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny od czego to jest zależne że czasem apka flow pokazuje mi że jest szansa na ciążę od razu po skończonej miesiączce i są dni na niebiesko a czasem pokazuje że dopiero tydzień od końca miesiączki są dni gdzie można się starać ? Tak jak np było w tych 2 cyklach,sory jak pytanie głupie ale nie ogarniam tego 🥲
to są zakończone cykle więc pewnie wyznacza Ci na podstawie daty miesiączki. Pewnie ten cykl na drugim screenie był dluzszy?

Do góry