Patka2207
Fanka BB :)
myślę, że chyba na USG brzucha by widział czy zastawka jest niedomknięta pieczenie mam teraz takie, że nie muszę tabletki brać… co za dziadostwo się takie przypląta … od jakiegoś czasu pijam herbatę z miętą może to nasiliło też te nudności. Ostatnio miałam atak paniki i po tym zaraz zgaga. Może to nawet nerwica żołądka być … ehh no nic pozostaje czekać na gastro o ile ciąży nie będzie a mam nadzieję, że będzie i pogadać z psychoterapeutą bo mam za miesiąc.pierw miałam właśnie refluks i odbijanie kwasem, żadne leki nie działały. Na gastroskopii wyszło zapalenie błony śluzowej żołądka i niedomykająca się zastawka między żołądkiem a przełykiem. Po roku objawy się nasiliły doszły non stop mdłości (nawet w środku nocy jak się budziłam), wymioty i palący ból w okolicach żołądka. I wtedy gastroskopia wykazała znów zapalenie żołądka, niedomykająca się zastawkę tą co wcześniej plus między żołądkiem a dwunastnicą i nadzerki przy dwunastnicy plus HP. Wyleczyłam HP, trochę się jeszcze męczyłam z różnymi objawami ale od dłuższego czasu jest lepiej. Nauczyłam się co mi szkodzi a co nie ale już rzadko kiedy mam jakiekolwiek objawy żołądkowe.
Ważna rzecz, którą mi powiedział lekarz, przy bólu żołądka zakaz surowych warzyw i czekolady. No i oczywiście mięty bo ona pobudza kwasy żołądkowe.