reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Miałam dziś teleporade z endo, sprawdziła wszystkie wyniki, usg i wszytsko w porządku, wszystko mi wyjaśniła, żadnych hashimoto itd. Muszę kontrolować, jeśli dojdzie do stymulacji to wtedy jeszcze zbijemy bardziej tsh, jak będę w ciąży kazała mi sobie od razu zrobić tsh, martwiła się moim progesteronem pierwszym ale mówiłam jak wyglądał drugi itd. Ogólnie mówi, że jak są jakieś choroby hashimoto itd. Inaczej do tego się podchodzi i inaczej jak będzie stymulacja, czy jakieś in vitro itd. Za 2-3mce mam powtórzyć sobie badania.
Edit. Ogólnie więcej zaopiekowania i informacji niż od ginekologa😂😂

reklama
Dokładnie tak 😂. Ja ostatnio zrobiłam z innym ginekologiem specjalnie teleporade i mi dał. Ogólnie mam wrażenie, że na teleporadach chętniej dają skierowania niż na żywo 😂.
Haha ja też teleporady i wciąż nowe problemy dochodzą. Jeden jak odmówi to zamawiam innego na teleporadę i znowu to samo proszę... po jednym skierowaniu od każdego i uzbierałam wszystko: wszystkie hormony najpierw, a teraz krzywa glukozową, krzywą insulinową i morfologia glikowana gdzie internista w gabinecie powiedział, że mi nie wyda bo mam dobry cukier na czczo i insuline też w normie...trochę gimnastyki i rzeczywiście lepiej telefonem bo mniej zachodu.

Ja mam luxmed a nie NFZ, a i tak trzeba nazmyślać było, bo jak wszystko gra to nikt Ci nie wystawi skierowania. Wiem, bo jak przyszłam raz i powiedziałam, że chce się przebadać tak żeby wiedzieć co się dzieje z hormonami to mnie wyśmiał ginekolog, że jak mieli każdemu tak badania robić to by czasu na tych co potrzebuja zabrakło...

Edit. Tak dobrze weszłam w rolę, że dotąd tylko za amh zapłaciłam...
Ja też mam Luxmed i dopiero zaczynam swoją diagnostykę. Musiałam nasciemniac, dorobić jakąś historyjke żebyś coś wydebic No i oczywiście kłamać ze się staramy ponad rok. Część badań i tak pakiet nie obejmuje i trzeba placic

Ja mam luxmed a nie NFZ, a i tak trzeba nazmyślać było, bo jak wszystko gra to nikt Ci nie wystawi skierowania. Wiem, bo jak przyszłam raz i powiedziałam, że chce się przebadać tak żeby wiedzieć co się dzieje z hormonami to mnie wyśmiał ginekolog, że jak mieli każdemu tak badania robić to by czasu na tych co potrzebuja zabrakło...

Edit. Tak dobrze weszłam w rolę, że dotąd tylko za amh zapłaciłam...
Ja będę miała od września medicover, mam nadzieje, że uda mi się od nich coś wyciągnąć. Będę w takim razie podkręcać i coś zmyślać;)

Edit. Ogólnie więcej zaopiekowania i informacji niż od ginekologa😂😂
To ja znów odwrotnie miałam z prolaktyną. Endokrynolog mi wmawiała ze na pewno wszystko ok tylko to moja wina bo nie zachowałam higieny badania. A prolaktyna 57 przy normnie 23 🤦‍♀️ Powtarzana 3 razy. Wysmarowałam jej taka opinie ze mam nadzieję że nikt do niej nie przyjdzie 🤣

Umówiłam się na piątek na USG, żeby sprawdzić co z owulacja i tym nieszczęsnym endometrium. Nie wiem co zrobię jak znow będzie miało 3mm, więcej wina nie jestem w stanie pić, bo utonę 🙈
A ja czytam to i myślę czy jak w ogóle nie piłam to jakieś urosło 😇🤣

Na poczet pozytywnego jeszcze bardziej testu zaliczyłam trzonowanie w samo południe - "kiedy dzieci nie ma w domu to jesteśmy niegrzeczni" czy jak tak to leciało... a tak swoją drogą prenom jak zobaczył dzisiejszy test owu tak wszystko mi zmienił...więc chyba dopiero jak 3 dni wzrośnie temperatura to jest potwierdzenie owulacji i tego będę się trzymała bo inaczej zwariuje z porównywaniem odcienia czerwoności linii pasków😅

A ja czytam to i myślę czy jak w ogóle nie piłam to jakieś urosło 😇🤣

Na poczet pozytywnego jeszcze bardziej testu zaliczyłam trzonowanie w samo południe - "kiedy dzieci nie ma w domu to jesteśmy niegrzeczni" czy jak tak to leciało... a tak swoją drogą prenom jak zobaczył dzisiejszy test owu tak wszystko mi zmienił...więc chyba dopiero jak 3 dni wzrośnie temperatura to jest potwierdzenie owulacji i tego będę się trzymała bo inaczej zwariuje z porównywaniem odcienia czerwoności linii pasków😅
Nie myślałaś może o tych testach z buźką clearblue?

reklama
Przyszlo moje zamówienie z shopee 😅🤣🤣
20221122_151807.jpg

Do góry