reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
No mialam badany po owulacji ale nie 3 dni pod rzad.
Był w porzadku.
No mi tam te krotkie cykle jakos bardzo nie przeszkadzają bo zyje z nimi od lat (kiedys kiedys mialam 25 dniowe. I na przestrzeni lat sie troche skrocily).
Ale nigdy nie mialam jakos dlugich czy nieregularnych cykli.

Jeśli jest w normie to nie trzeba badać 3 dni. Takie badanie robi się przy podejrzeniu niedomogi

Popieram hahette
to oni w jakis sposob dali ciała. Juz i tak cie zycie chłoszcze, nie poddawaj sie tylko dzwon i sprobuj.
ja też popieram. Byłam życiową pipą, telefon dalej mnie przyprawia o palpitacje serca, ale od kiedy nauczyłam się stawiać w sprawach ważnych, żyje mi się lepiej. Teraz awanti zawsze na propsie, mogłabym pić wino z czaszek moich wrogów.

Ten pierwszy raz jest najtrudniejszy, później idzie już z górki. To zbyt ważna sprawa, żebyś dala się spławić. Trzymam kciuki za Twoją przemianę w czołg, rozjedz ich!

Tak kiedyś powiedział lekarz od niepłodności, że im mniej mamy czasu tym szybciej reagujemy. Zakładam, że ta szybsza diagnostyka to pewnie hormony, badanie nasienia czy potwierdzenie owu, a nie jakieś inwazyjne środki no ale zawsze coś.
AMH może spaść i to wcale nie takie dziwne, czasem w kilka msc poleci, a czasem latami nie. To nie tylko ilość ale i jakość rezerwy
Dokładnie tak. Ja pierwszy raz zbadałam AMH jakieś 2 lata temu na własną rękę (po 2 latach starań i kilku poronieniach) a do tej pory lekarze mnie totalnie olewali bo jestem młoda i "zdrowa" poza endometriozą. Jak poszłam do ginekologa z wynikiem AMH poniżej 1 to nagle się zainteresowali, badania itp i już wiek nie jest taki ważny. Btw 2 lata temu miałam AMH mniej więcej 0,9, rok temu 0,75 a miesiąc temu 0,65...

Dokładnie tak. Ja pierwszy raz zbadałam AMH jakieś 2 lata temu na własną rękę (po 2 latach starań i kilku poronieniach) a do tej pory lekarze mnie totalnie olewali bo jestem młoda i "zdrowa" poza endometriozą. Jak poszłam do ginekologa z wynikiem AMH poniżej 1 to nagle się zainteresowali, badania itp i już wiek nie jest taki ważny. Btw 2 lata temu miałam AMH mniej więcej 0,9, rok temu 0,75 a miesiąc temu 0,65...
jest szansa to jakoś odwrócić, żeby wzrosło?

Lekarz mi tego nie zlecił, a może tutaj jest klucz?
Powiem szczerze, że na koncie 3 poronienia - pierwsze w sierpniu 2021, ale mam zbyt dużo czynników, które mogą je powodować. W ciążę zachodzę.
W przypadku niskiego AMH, to chyba byłoby nie bardzo możliwe?

reklama
Do góry