reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Sama nie mam pojęcia jak to wygląda szczerze mówiąc... chyba zadzownię dziś tam. Jakbym dziś dostała okres to by było jeszcze spoko, jutro ostatecznie. Bo ja 6dc już raczej nie mam. Ale kto wie, czy więcej się nie spóźni... A jak się zapisywałam to dla bezpieczeństwa na 11dc... i tak mi sie poprzesuwało :/
Z grupą krwi to jest tak, ze mjusisz miec 2 badania z dwóch prób krwi i ten drugi wynik powinien być potwierdzonym. Ale ja mam dwa z róznych labów i dwa niepotwierdzone... dzowniłamt am i powiedziała baba, że powinni mi to w szpitalu uwzględnić jaki potwierdzony ale kto wie

Miałam do histero jeden wynik sprzed chyba 6 lat i był luks

reklama
Okej chodzi mi o rtg czy w pt mogłoby już wpłynąć, bo tak normalnie nie boję się.
Jednego zęba czy pantomogram robisz? Jeśli jednego to minio dawka jest. Mam w rodzinie elektroradiologa, wiec naprawdę się nie martw. Ogólnie w ciąży robi się rtg, kiedy jest konieczność, obkłada się tylko brzuch na wszystkie strony ;)

Ja jak się zastanawialam czy to ci miałam było owulacja to robiłam 1dpo progesteron i lekarz potwierdził, że owu nie było bo prog zerowy, a gdyby była owu to jakkolwiek by drgnęło i potwierdziłam to w kilku źródłach więc ja bym zbadała
Zrobię jutro proga, bo jak badałam 3 listopada to był <0.1 i żadnych dominujących pęcherzyków.

Jednego zęba czy pantomogram robisz? Jeśli jednego to minio dawka jest. Mam w rodzinie elektroradiologa, wiec naprawdę się nie martw. Ogólnie w ciąży robi się rtg, kiedy jest konieczność, obkłada się tylko brzuch na wszystkie strony ;)
Będę mieć kończone kanałowe 3 wizytę, więc nie wiem czy poprostu nie będzie chciał zrobić po wizycie jeszcze zdj 1 zęba, bo pantogram już mam zrobiony.

Mam to trzymać do następnej wizyty 😂 to z 3 listopada. W ogóle nic nie kumam 😂🤷‍♀️, ale dla porównanie przy następnym monitoringu🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_20221116_092045.jpg
    IMG_20221116_092045.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20221116_092040.jpg
    IMG_20221116_092040.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 49
  • IMG_20221116_092032.jpg
    IMG_20221116_092032.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 47
Jezu dziewczyny jestem taka wkurwiona. Niedość, ze ciągle nie mam okresu a histero mam mieć we wtorek to dziś odebrałam wynik drugich badań krwi i wynik niepotwierdzony, bo robiony w innym labie... wszystko pod górę. Już widze, jak dzwonię do szpitala i mam czekać na histero kolejne 3 miesiące... Płakać mi się chce już z tego wszystkiego 😓
Bardzo Ci współczuję.
U mnie dzien sie zaczal tak ze szkoda gadac
Nawet nie doczekalam do jutrzejszego testowania...
Mozna mi wpisac 🩸

reklama
A badalas progesteron po owulacji? @Zazuu podawała konkretnie jak go zbadać. To chyba były 3 dni pod rząd 5 dpo 6 dpo 7 dpo. Jak nie masz problemów z progesteronem to czy jest sens sztucznie przedłużać cykl ? Niekoniecznie :)

No mialam badany po owulacji ale nie 3 dni pod rzad.
Był w porzadku.
No mi tam te krotkie cykle jakos bardzo nie przeszkadzają bo zyje z nimi od lat (kiedys kiedys mialam 25 dniowe. I na przestrzeni lat sie troche skrocily).
Ale nigdy nie mialam jakos dlugich czy nieregularnych cykli.

Do góry