reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dokładnie tak. Ja pierwszy raz zbadałam AMH jakieś 2 lata temu na własną rękę (po 2 latach starań i kilku poronieniach) a do tej pory lekarze mnie totalnie olewali bo jestem młoda i "zdrowa" poza endometriozą. Jak poszłam do ginekologa z wynikiem AMH poniżej 1 to nagle się zainteresowali, badania itp i już wiek nie jest taki ważny. Btw 2 lata temu miałam AMH mniej więcej 0,9, rok temu 0,75 a miesiąc temu 0,65...
Masakra, coś mnie trafia jak słyszę takie historie 😡.

reklama
A ktoś wie jak naturalnie pomoc podwyższyć progesteron?

Tak myślę że te moje dziwne plamienia (implementacyjne 🤣) przez 2 dni przed okresem sa wynikiem jego niskiego poziomu. A już nawet policzyłam że jeśli to rzeczywiście to implementacja i wszystko będzie ok to może będę rodzic w miesiącu rocznicy. Ale mu wyszło nie nakręcanie się w tym cyklu 🤡🤡🤡

A ktoś wie jak naturalnie pomoc podwyższyć progesteron?

Tak myślę że te moje dziwne plamienia (implementacyjne 🤣) przez 2 dni przed okresem sa wynikiem jego niskiego poziomu. A już nawet policzyłam że jeśli to rzeczywiście to implementacja i wszystko będzie ok to może będę rodzic w miesiącu rocznicy. Ale mu wyszło nie nakręcanie się w tym cyklu 🤡🤡🤡

Popracować nad jakością jajeczka 😁

jest szansa to jakoś odwrócić, żeby wzrosło?
Da się. Rozpoczęłam specjalizację w tej dziedzinie, bo mam niskie 0,75, tyle, ze ja mam 39 lat i 2 dzieci na koncie więc mam do tego luz jakby, że jak nie pyknie to tragedii nie będzie :)

Z forów invitro polecają lekarze z kliknik dziewczynom DHEA micronized musi mieć napis "micronized".
Zamawiają z USA do PL stąd np.: Link do: DaVinci Laboratories of Vermont, Micronized DHEA, 25 mg , 90 Capsules
Do tego bardzo dużo Q10, wit. D i wit. C. Ten DHEA czyli hormon młodości w dawce 75 mg na dobę.

Po 3 miesiącach potrafią mieć 0,2-0,5 więcej na AMH, bo to poprawia nie tyle ilość, bo tu już nic nie poprawisz, ale lepsza jakość tych, które zostały. A nie trzeba mieć tysiąc, tylko jedno dobre żeby zajść...

reklama
ja też popieram. Byłam życiową pipą, telefon dalej mnie przyprawia o palpitacje serca, ale od kiedy nauczyłam się stawiać w sprawach ważnych, żyje mi się lepiej. Teraz awanti zawsze na propsie, mogłabym pić wino z czaszek moich wrogów.

Ten pierwszy raz jest najtrudniejszy, później idzie już z górki. To zbyt ważna sprawa, żebyś dala się spławić. Trzymam kciuki za Twoją przemianę w czołg, rozjedz ich!
Bądź moim wzorem i guru!
Tekst że mogłabyś pić wino z czaszek wrogów zrobił mi dzień <3

Dziewczyny ja od weekendu chora, umieram jak facet przy katarze. Dopiero nadrabiam te miliony stron

Do góry