reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny mam głupie pytanie. Robię te testy owulacyjne, nadal nie wychodzą pozytywne a jajniki mnie dzisiaj bolą tak, ze gdyby nie testy to byłabym pewna, ze dzisiaj mam owulacje. Dodatkowo śluz tez już taki zdecydowanie płodny. Jak myslicie testy mogą się mylić bądź mi nie wyłapywać? 🥺
Spokojnie, dopiero 13 dzień cyklu, pik ma jeszcze czas, jak się boisz ze ominiesz to rób od jutra 3 razy dziennie 😉
Ja zazwyczaj mam pik lh koło 17 dnia, a teraz dopiero w 20 dniu o 16:00 się pojawił, i tez już myślałam ze po ptakach 😉

reklama
Matko... Nawet sobie nie chce tego wyobrażać..
Zaczynam sobie chyba zdawać sprawę w jak beznadziejnej sytuacji jestem :/

Póki co jakkolwiek źle to nie brzmi to nie jest beznadziejna sytuacja.
Jeśli już kogokolwiek musi to spotkać to najlepiej jal wszystko szybko i samo spadnie i za kilka dni jak się człowiek pozbiera można ruszyć dalej

Spokojnie, dopiero 13 dzień cyklu, pik ma jeszcze czas, jak się boisz ze ominiesz to rób od jutra 3 razy dziennie 😉
Ja zazwyczaj mam pik lh koło 17 dnia, a teraz dopiero w 20 dniu o 16:00 się pojawił, i tez już myślałam ze po ptakach 😉
Czyli ostry ból jajników macie tez przed owu?

Mamy.
A owulacja najczęstszych jest już po szczycie śluzu.
Bóle nie znaczą nic.
Ja jakieś 2 msc temu byłam na usg przekonana, że właśnie owuluje (a obserwuję się dość długo i dobrze) i nawet pozwoliłam sobie na zignorowanie negatywnych owulakow bo byłam pewna że to ból około owulacyjny. Jakie było moje zdziwienie jak się okazało że mam 2 mikro pęcherzyki ledwo dobiegające do 9 mm😂

Mam, ale już po takim czasie staran nie wiąże ich z owu. Zazwyczaj wszystkie chcemy żeby bol w okolicy miedniczej stanowił przejaw płodności, ale niekoniecznie tak musi być 😉

Najlepiej rób dalej testy lh do pojawienia się piku. Następnie 7-8dpo progesteron żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł😉

Trzeba tez pamiętać ze statystycznie raz na jakiś czas u każdej kobiety pojawiają się cykle bezowulacyjne i to tez całkowicie normalne 😉

Ok dziewczyny dzięki za wsparcie i wyjaśnienia...
Chyba dziś nie mam siły już na to żeby o tym myśleć, a nie potrafię więc chyba kładę się wcześniej.
Jutro o 8 idę na betę i proga, mam tylko nadzieję, że Diagnostyka robi wyniki w soboty...

Mamy.
A owulacja najczęstszych jest już po szczycie śluzu.
Bóle nie znaczą nic.
Ja jakieś 2 msc temu byłam na usg przekonana, że właśnie owuluje (a obserwuję się dość długo i dobrze) i nawet pozwoliłam sobie na zignorowanie negatywnych owulakow bo byłam pewna że to ból około owulacyjny. Jakie było moje zdziwienie jak się okazało że mam 2 mikro pęcherzyki ledwo dobiegające do 9 mm😂
Dziękuje bardzo za pomoc 💕. Pierwszy raz robię testy owulacyjne i jest to dla mnie ciekawa przygoda 😂🫣

reklama
@Emka24@
U mnie w tym miesiącu tak 😉

Robiłam od 12 dc. Pozytyw dopiero w 20 dc😉

Załączniki

• 362A68BA-32E5-4324-A34B-17A8A3ACD8C5.png
    362A68BA-32E5-4324-A34B-17A8A3ACD8C5.png
    280,1 KB · Wyświetleń: 51
  • 6A22F79E-E889-4907-89E9-C2E6F4CEC33C.png
    6A22F79E-E889-4907-89E9-C2E6F4CEC33C.png
    296,6 KB · Wyświetleń: 47
Do góry