reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Zależy w jaki moment by trafili, ale jak w poronienie to polała by się krew 😂
Ja miałam przy ostatnim poronieniu taką sytuację, że poszłam sprawdzić czy beta ładnie spada, a to takie pomieszczenie podzielone na 2 tylko drzwiami przesuwnymi. No i pyta jaka beta ostatnio była, mówię, że tym razem to nie ważne bo liczę że spadnie bo jestem w trakcie poronienia a to była ta która pobierała mi już betę przy kilku poronieniach więc zagadała, że przykro jej, że znowu itp i tak gadałyśmy przy pobieraniu i pyta które poronienie, mówię, że to już 8 a w tym czasie zza przesuwnych drzwi wychodzi druga która pobierała krew obok, w zaawansowanej ciąży, powiedziała "o matko" się rozpłakała i wyszła. 😅 szkoda mi jej było, że sprawiłam jej przykrość chociaż to ja powinnam płakać.

reklama
Może on mówi to, co chcesz usłyszeć... Do soboty już blisko, postaraj się uspokoić, jutro pójdziesz na betę, zapytaj o której będą wyniki i trzeba czekać.
Właśnie jest na odwrót - ja ciągle mówię że to raczej niemozliwe bo beta w ciągu tych 2 dni powinna się podwoić. I to ja raczej nastawiona bylam, że to już koniec.
Nastomiast jego stanowisko i decyzja lekarki mnie trochę zbiły z tropu...

Powiem tak - lekarze czasem mają dziwne podejście. Ja mając podejrzenie CP (podejrzenie, nie diagnoze) usłyszałam że nadal mam suplementować proga...
czy uważam że słusznie? NIE
Czy drugi raz posłuchałabym? Pewnie tak... bo nadzieja jest wtedy silniejsza niż rozsądek...

Zdecydowanie zbadaj betę jeszcze raz.
Święte słowa...
Mogę dopytać czy miałaś jakieś konsekwencje tego przedłużonego przyjmowania proga?

Święte słowa...
Mogę dopytać czy miałaś jakieś konsekwencje tego przedłużonego przyjmowania proga?
Tak, potwierdzoną ciążę pozamaciczną po kolejnych 3 dniach 😁ale nie wiem czy bez suplementacji nie byłoby tak samo. Więc ciężko mi to zwalić tylko na progesteron... U mnie beta rosła, ja nie miałam spadków czyli ta ciąża w miarę się tam rozwijała 🤷🏽‍♀️

Tak, potwierdzoną ciążę pozamaciczną po kolejnych 3 dniach 😁ale nie wiem czy bez suplementacji nie byłoby tak samo. Więc ciężko mi to zwalić tylko na progesteron... U mnie beta rosła, ja nie miałam spadków czyli ta ciąża w miarę się tam rozwijała 🤷🏽‍♀️
Ok... czyli mimo wszystko powinnam iść w pon na kontrolne USG...? Mam nadzieję, że będzie coś widać i sytuacja się wyjaśni.

Ok... czyli mimo wszystko powinnam iść w pon na kontrolne USG...? Mam nadzieję, że będzie coś widać i sytuacja się wyjaśni.
Wg mnie nie ma sensu bo nie będzie nic widać. Pęcherzyk jest widoczny przy becie ok 1000. Jedyne co możesz zrobić to kontrolować betę I przy kolejnym spadku odstawić progesteron...

Wg mnie nie ma sensu bo nie będzie nic widać. Pęcherzyk jest widoczny przy becie ok 1000. Jedyne co możesz zrobić to kontrolować betę I przy kolejnym spadku odstawić progesteron...
Ale jeśli byłaby to ciąża pozamaciczna, a mówisz że w Twoim przypadku beta rosła to w jaki inny sposób ją wykluczyć?

Usg powinno się zrobić tak czy tak natomiast beta i progesteron pokażą czy jest sens już w poniedziałek.
Ja przy moim podejrzeniu cp odstawił proga przy becie 12 a bujałam się z tym goownem prawie 3 msc plamień, krwawień i skaczącej bety

Dziewczyny mam głupie pytanie. Robię te testy owulacyjne, nadal nie wychodzą pozytywne a jajniki mnie dzisiaj bolą tak, ze gdyby nie testy to byłabym pewna, ze dzisiaj mam owulacje. Dodatkowo śluz tez już taki zdecydowanie płodny. Jak myslicie testy mogą się mylić bądź mi nie wyłapywać? 🥺

Załączniki

• 931A66F2-5C1E-4158-B990-386B4DB70A5B.png
    931A66F2-5C1E-4158-B990-386B4DB70A5B.png
    292,2 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Usg powinno się zrobić tak czy tak natomiast beta i progesteron pokażą czy jest sens już w poniedziałek.
Ja przy moim podejrzeniu cp odstawił proga przy becie 12 a bujałam się z tym goownem prawie 3 msc plamień, krwawień i skaczącej bety
Matko... Nawet sobie nie chce tego wyobrażać..
Zaczynam sobie chyba zdawać sprawę w jak beznadziejnej sytuacji jestem :/

Do góry