reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja przestałam karmić prawie rok temu a nadal jak nacisnę to coś wyleci, więc myślę że u Ciebie tym bardziej możliwe że to po karmieniu :) ponoć niekiedy śladowe ilości mleka w piersiach zostają bardzo długo
Tylko przed wcześniejszymi miesiączkami nie miałam takich wydarzeń dlatego to dla mnie szok.
Zrobiłam test niestety biel.ale do 8.11 mam jeszcze trochę czasu . Pozytywny test przy córce wyszedł bladzioch w dniu spodziewanego zakończenia miesiączki. A beta była 250 .

reklama
no to może chociaż na zmianę z rosołem? 😂

Rosół w niedzielę 🤣
Ale niestety nie mogę przekonać męża żeby zmienił majty na luźne 🤷🏻‍♀️ on mówi że nie będzie w luźnych chodził bo mu jaja uciekają 🤷🏻‍♀️ a w nocy tak się opatuli kołdra że cały mokry jest więc pewnie przegrzewa te swoje plemniory 🤷🏻‍♀️ póki co zrezygnował z energetyków ( w domu nie pije więc mam nadzieję że w pracy również), nie je fast foodów, alko zero. Mam nadzieję że jeszcze w listopadzie uda się zbadać nasienie i będzie coś już wiadomo chociaż

Tak jak pisze lady, likopen ma to do siebie, ze w przetworzonym pomidorze jest go więcej niż w surowym ;) dlatego warto robić np swoje ketchupy, przeciery i właśnie soki :)
Ja dostałam wyciskarkę wolnoobrotową i miałam ambicję robić w tym roku przetwory z pomidora ale niestety po weselu, wakacjach itd już było za późno na dobre pomidory 🤷🏻‍♀️ Wiec ratuję się sokiem z kartonu ;)
Ja pierwszy raz w życiu w tym roku przerobiłam 8kg pomidorow z własnego ogródka. Ostatnio zrobiłam na tej passacie sos do makaronu... w przyszłym roku też robię słoiki 😀
no to może chociaż na zmianę z rosołem? 😂
@Króliczek2610 rób mu spaghetti bolońskie chociaż 😃😃😃
A co do bielizny to mój ma zupełnie odwrotnie... każe sobie kupować gacie XXL albo XL, a powinnam M ewentualnie L, bo nie lubi jak go uwierają gacie 😃 czasem aż mi głupio jak w sklepie oglądam te majtki i mówię "nieee, te będą za małe, ma Pani dwa XXL?" 😅

Ja pierwszy raz w życiu w tym roku przerobiłam 8kg pomidorow z własnego ogródka. Ostatnio zrobiłam na tej passacie sos do makaronu... w przyszłym roku też robię słoiki 😀

@Króliczek2610 rób mu spaghetti bolońskie chociaż 😃😃😃
A co do bielizny to mój ma zupełnie odwrotnie... każe sobie kupować gacie XXL albo XL, a powinnam M ewentualnie L, bo nie lubi jak go uwierają gacie 😃 czasem aż mi głupio jak w sklepie oglądam te majtki i mówię "nieee, te będą za małe, ma Pani dwa XXL?" 😅

Spaghetti w sumie dobry pomysł 🤣 nie pomyślałam. Ale nie wiem czy mój przecier nie będzie za " rzadki".
Mój mąż jest " grubaskiem" ale nie założy luźnych spodni czy majtek, bluzki to samo... Musi mieć opięte bo uważa że luźne to będzie worek.... No cóż taki ma gust i już.... Ja mam spory problem z udami i brzuchem i nie założę obcisłych ubrań, nienawidzę jak mnie ciśnie coś..... A 1listopada każdy kto mnie zobaczył pytał kiedy rodzę.... A mówię Wam że wcale nie byłam ubrana w obcisłe ubrania 😔 jak już obcy ludzie widzą że przytyłam to jest źle 😔😔😔

Tylko przed wcześniejszymi miesiączkami nie miałam takich wydarzeń dlatego to dla mnie szok.
Zrobiłam test niestety biel.ale do 8.11 mam jeszcze trochę czasu . Pozytywny test przy córce wyszedł bladzioch w dniu spodziewanego zakończenia miesiączki. A beta była 250 .
Zatem nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać do tego 8.11 :)

reklama
Do góry