reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Chciałabym sobie zrobić badania;

*prolaktyna
*kwas foliowy
*fsh,lh
*ferrytyna
*glukoza,insulina
*estrogeny

Czy na któreś z tych powinien być jakiś przedział cyklu kiedy najlepiej, czy mogę teraz? Dla przypomnienia, jestem w 33dc i wciąż bez @. Ostanie cykl trwał 40. Jeśli gdzieś jest ta informacja kiedy najlepiej to badać to przepraszam za ponownie pytanie, może ktoś podrzuci link jeśli coś takiego jest:)
FSH, LH, estradiol 3-5 dzień cyklu, prolaktyna zresztą też. Reszta obojętnie.

reklama
Chciałabym sobie zrobić badania;

*prolaktyna
*kwas foliowy
*fsh,lh
*ferrytyna
*glukoza,insulina
*estrogeny

Czy na któreś z tych powinien być jakiś przedział cyklu kiedy najlepiej, czy mogę teraz? Dla przypomnienia, jestem w 33dc i wciąż bez @. Ostanie cykl trwał 40. Jeśli gdzieś jest ta informacja kiedy najlepiej to badać to przepraszam za ponownie pytanie, może ktoś podrzuci link jeśli coś takiego jest:)
LH, FSH, prolaktyna 3-5 dc. (pamiętaj, ze do badania prolaktyny trzeba się odpowiednio przygotować). Estrogeny - co masz na myśli, estrogeny to grupa hormonów :) może miałaś na myśli estradiol? Jeśli tak, też 3dc.
Estradiol można też zrobić przed owulacją bo jego poziom świadczy o dojrzałości komórki jajowej.

Znalazłam na fb dziewczynę, która chciała się zamienić na termin w połowie grudnia, a sama miała właśnie na teraz i się zamieniłysmy :)
Moje wyniki miały być po 15 dniach roboczych a spłynęły po 10 :) może i Twoje będą tak szybko, ale Ty masz duzo więcej niż ja 🤔
Ale mój profesor jest dostępny tylko 7 i 21 listopada więc na 7 to na pewno nie wpłyną wszystkie.

Na razie mam tyle:

Screenshot_20221103-222349-774.png

Screenshot_20221103-222422-093.png

Screenshot_20221103-222445-266.png

LH, FSH, prolaktyna 3-5 dc. (pamiętaj, ze do badania prolaktyny trzeba się odpowiednio przygotować). Estrogeny - co masz na myśli, estrogeny to grupa hormonów :) może miałaś na myśli estradiol? Jeśli tak, też 3dc.
Estradiol można też zrobić przed owulacją bo jego poziom świadczy o dojrzałości komórki jajowej.
Dziękuję za info :) tak, miałam na myśli Estradiol

Dziewczęta, dziś ostatni dzień okresu był 6dc i zaczynamy 🤞🏼
Od jutro temperatura - pierwszy raz.
Plan na przyszły tydzień: 12dc robię estradiol, 13dc usg + wyniki progesteron i estradiol. Poza tym seks co drugi dzień. Wish me luck! Cykle 28-31 dni, testowanie na koniec miesiąca.

Dam znać w przyszłym tygodniu po ginie co z progiem moim i estradiolem. Zobaczymy w ogóle czy jest owulka 🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

reklama
Do góry