reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Byłam wczoraj u lekarza. Wszytsko po cp w porządku. Możemy się starać, nawet wczoraj trafiłam na USG i owulacja z lewego jajnika będzie, czyli nie po stronie cp. Monitoring owulacji, żeby starać się wtedy gdy owulacja będzie po tej "lepszej" stronie. 🤣 Czyli dziś albo... Może za dwa miesiące.

reklama
Nie mogłam słowa znaleźć 😃😃 diagnostyka niepłodności, te z podpięte do pierwszej strony staraczek.
Jeśli będziesz podchodzić do ivf to musisz mieć do niego wskazania. Czyli najpierw diagnostyka niepłodności a potem dopiero ivf.

Są badania, które kliniki zlecają zwykle dopiero przy podejściu do ivf jak kariotypy. Są badania, które przy ivf nie mają sensu i znaczenia jak na przykład monitoring cyklu.

Generalnie jest określony ustawą minimalny zakres badań przed podejściem do procedury ale są to badania głównie wirusowe (HIV, kiła itp atrakcje).

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry