reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No i się okazuje że mogę mieć problemy z tarczyca 😭 moje TSH jest dwukrotnie ponad normę (9,390 µIU/ml) ale ft3 i ft4 w normie 🤨 ktoś wie co w takiej sytuacji najlepiej dobadac?
Na pewno warto dobadać też Anty-tpo i Anty-tg, te przeciwciała pokażą czy nie chorujesz też czasem na hashimoto. Do tego na pewno USG tarczycy.
U mnie lekarz chciał jeszcze zbadać ACTH z przysadki (TSH produkowane jest przez przysadkę).
Na pewno dostaniesz euthyrox albo letrox na obniżenie TSH. Trzeba pamiętać, że przy staraniach najlepiej utrzymywać TSH na poziome poniżej 2.

reklama
Na pewno warto dobadać też Anty-tpo i Anty-tg, te przeciwciała pokażą czy nie chorujesz też czasem na hashimoto. Do tego na pewno USG tarczycy.
U mnie lekarz chciał jeszcze zbadać ACTH z przysadki (TSH produkowane jest przez przysadkę).
Na pewno dostaniesz euthyrox albo letrox na obniżenie TSH. Trzeba pamiętać, że przy staraniach najlepiej utrzymywać TSH na poziome poniżej 2.
kurcze tak bardzo się tego bałam. Mieszkam w UK i już tam będę musiała pociągnąć badania 😭

a czy jeśli mam TSH, FT4 w normie, (FT3 nie robiłam), a przeciwciała (anty tpo i anty tg) powyżej normy to wskazuje to na hashimoto? Te wyniki analizuje się jakoś razem?🤔

Dziewczyny aktualizuje u mnie sytuację, temperatura nie oszukuje, idzie 🩸. Ale nowy cykl nowe możliwości 🥰🥰. Dziś 41 cykl, czekam az mi się tak w pełni normalny okres rozkręci bo chciałbym te badania z hormonów wreszcie zrobić 😂, a muszę jakoś się wyrwać z pracy, albo przed pracą, ciężko, ale nie chcialabym zwlekać😂. Dobrze, że od 1-5dc można 😂.
@Lady With Cats to czekamy na grudzień, będzie piękny!
@LadyCaro czy Ty w grudniu wracasz do starań, możesz? (wybacz bo wiem, że jesteś histero, ale nie pamiętam na czym stanęło)

Załączniki

• Screenshot_20221123_083911_org.iggymedia.periodtracker_edit_172176276031017.jpg
    Screenshot_20221123_083911_org.iggymedia.periodtracker_edit_172176276031017.jpg
    117,1 KB · Wyświetleń: 39
Dziewczyny aktualizuje u mnie sytuację, temperatura nie oszukuje, idzie 🩸. Ale nowy cykl nowe możliwości 🥰🥰. Dziś 41 cykl, czekam az mi się tak w pełni normalny okres rozkręci bo chciałbym te badania z hormonów wreszcie zrobić 😂, a muszę jakoś się wyrwać z pracy, albo przed pracą, ciężko, ale nie chcialabym zwlekać😂. Dobrze, że od 1-5dc można 😂.
@LadyCaro czy Ty w grudniu wracasz do starań, możesz? (wybacz bo wiem, że jesteś histero, ale nie pamiętam na czym stanęło)
kurde, tak patrze ma Twój wykres przed owulacja i on jest taki sensowny, masz małe wahnięcia na ostatnich kilka dni przed, a u mnie to jakieś dziwadło

Załączniki

• 322a132c-761a-4628-b785-2cd8f9f0964f.jpeg
    322a132c-761a-4628-b785-2cd8f9f0964f.jpeg
    35,4 KB · Wyświetleń: 40
A tak się pieknie zapowiadał😥

reklama
kurde, tak patrze ma Twój wykres przed owulacja i on jest taki sensowny, masz małe wahnięcia na ostatnich kilka dni przed, a u mnie to jakieś dziwadło
Chyba mamy podobny wykres, ja mam chyba 1 wzrost po owu, zobaczymy jak będzie jutro i pojutrze, 3 razy w gorę potwierdzi mi chyba tą owulację.

Załączniki

• Screenshot_20221123-085657_Premom.jpg
    Screenshot_20221123-085657_Premom.jpg
    144,1 KB · Wyświetleń: 32
Do góry