reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

@Nevka gratuluję!!

Właśnie po tym, co @Zazuu pisała, że Ovitrelle może się utrzymywać dłużej niż 10 dni zamówiłam pinki z shopee i chciałam oszukać system i znaleźć moment, że kreska zniknie, żeby było wiadomo, że jak się znów pojawi to będzie ciążowa 😄 ale nie udało się, 11 dni po Ovitrelle kreska nadal jest. Bardzo zaburza testowanie ten zastrzyk.

reklama
Na 99% leków jesy napisane, że są niewskazane dla kobiet w ciąży bo ciężarne nie da grupą na jakiej robi się badania
ale przy niektórych lekach jest nie tyle standardowy dupochron, co np. kategoryczny zakaz przyjmowania w ciąży z uwagi na powodowanie poważnych wad u płodu (moje najlepsze leki "profilaktyczne" na migrene 😭), więc ulotka też stanowi trop

Ja w tym miesiącu raczej już nie zatestuję.

W ogóle po wczorajszej wizycie mój entuzjazm spadł do poziomu -10000.

Tzn. generalnie wszystko na plus, ale podejrzenie czynnika męskiego skutecznie ostudziło mój zapał.

Tu do tanga trzeba dwojga.
a Twój mąż ma wątpliwości, czy iść w to tango? Czemu Cię tak ostudziło?

a Twój mąż ma wątpliwości, czy iść w to tango? Czemu Cię tak ostudziło?
On teraz nie może. Jest przed badaniem.

Dwa: z tymi wynikami, jakie przyniosłam (muszę to już rozdzielić na dwie teczki, bo się gubię powoli) plus po wczorajszym USG, które pokazało, że śmiga wszytsko, jak ta lala i słowach lekarza, że tu raczej słabe nasienie jest winne, to entuzjazm mi oklapł.

Dwa: z tymi wynikami, jakie przyniosłam (muszę to już rozdzielić na dwie teczki, bo się gubię powoli) plus po wczorajszym USG, które pokazało, że śmiga wszytsko, jak ta lala i słowach lekarza, że tu raczej słabe nasienie jest winne, to entuzjazm mi oklapł.
rozumiem. Mam nadzieję, że wraz z upływem czasu, przetrawieniem tego, entuzjazm wróci.

A czy Ty nie jesteś już przypadkiem świeżo po owu?

Ale lekarz z fusów to nasienie wywróżył? Równie prawdopodobne są oba niedrożnej jajowody, zaawansowana endometrioza, przegroda w macicy i tryliard innych powodów.
Mam na koncie 4 poronienia, hormonalnie wszystko perfekcyjne, a mój Stary ma 580 MILIONÓW plemników i morfo 14%.
Nie wiem jak w ogóle można chociaż fantazjować o diagnozie bez podstaw

najdłuższe 3 dni xd chociaż i tak korci mnie w czwartek siknac i w razie czego pójść na betę żeby mieć wynik jeszcze w ten sam dzień.. bo w piątek nie pójdę na betę bo gdyby coś to nie zrobię po 48h bo to będzie niedziela wiec najlepiej byłoby w czwartek i sobotę 😄
No zawsze można spróbować, bo bety to chyba nie okłamie?

reklama
Ja w tym miesiącu raczej już nie zatestuję.

W ogóle po wczorajszej wizycie mój entuzjazm spadł do poziomu -10000.

Tzn. generalnie wszystko na plus, ale podejrzenie czynnika męskiego skutecznie ostudziło mój zapał.

Tu do tanga trzeba dwojga.
totalnie rozumiem, pamietam co czułam jak się okazało, ze moje badania są ok, a nasienie jest w fatalnym stanie. Oczywiście wiem, ze u Was nie musi tak być, bo jeszcze nie przesadzone, ale mimo wszystko jest to trochę slap in the face jak to mówią🙄

Do góry