reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Wypełniam ankietę przed wizyta w Luxmed i zastanawiam się, czy głównym celem mojej wizyty są nieregularne miesiączki, czy skierowania na badania.

Oba tematy są głównym celem wizyty 🤔.

reklama
A czy jak już jestemy przy temperaturze, to pobudki w nocy maja bardzo duży wpływ? Mam 3 koty, 4h nieprzerwanego snu jest niewykonalne 😅 może bez sensu się męczę codziennym budzeniem i mierzeniem temperatury o 6, jeżeli przez nocne wyścigi kotów nie mam szansy na wiarygodny pomiar (nie wstaję w nocy, już nawet przed sikaniem się powstrzymuje, no ale wybudzają mnie po kilka razy)

Jeśli nie wstajesz i nie wiercisz się bez sensu to nie powinno wpływać.
Ja mam bardzo słaby sen i budzę się wiele razy nad ranem, a pomiary mam wiarygodne

No to tak temperatura mierzona w trakcie dnia nie ma znaczenia dla obserwacji cyklu. Ja na przykład na czole czy pod pachą nigdy nie osiągam nawet 36 stopni i tak było zawsze i w ciążach również, a jak mierzyłam w pochwie w ciągu dnia (sprawdzałam z ciekawości również nie z fetyszu 😂) to potrafiłam dobijać i do 38😂 gdzie rano na przykład 35,6 i to temp orzed owu
dobrze wiedzieć,popróbuje z tymi pomiarami w następnym cyklu jeśli znów w tym nie wyjdzie,chyba muszę tez w jakiś porządny termometr się zaopatrzyć bo czytałam ze są termometry owulacyjne chociaż nie wiem czy są dobre i czy nie bardziej się opłaca jakiś inny z apteki,teraz mam elektryczny ale nie ufam mu za bardzo 🙈 ..

dobrze wiedzieć,popróbuje z tymi pomiarami w następnym cyklu jeśli znów w tym nie wyjdzie,chyba muszę tez w jakiś porządny termometr się zaopatrzyć bo czytałam ze są termometry owulacyjne chociaż nie wiem czy są dobre i czy nie bardziej się opłaca jakiś inny z apteki,teraz mam elektryczny ale nie ufam mu za bardzo 🙈 ..

Do obserwacji cyklu musi być termometr z dwoma miejscami po przecinku

reklama
Do góry