reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No nie wiem, co miesiąc piszesz nam o plamieniach śród cyklicznych. Nie jest to normalne i nie należy ignorować. Czasem masz je na początku cyklu, czasem w owu, czasem po. Ja bym do tego tak beztrosko nie podchodziła. Oczywiście można wychodzić z założenia, że "taka Twoja uroda" ale wg mnie lepiej to sprawdzi. Oczywiście rak to najbardziej negatywny i najmniej prawdopodobny scenariusz, ale naprawdę warto się tym zainteresowav
Zostałam przy okazji cp przebadana dość dobrze w szpitalu. Plamienia mam rozpoczynajace @ są różowe zazwyczaj dzień lub dwa, i srodcyklicznie raz w czas, czyli w czasie okołoowulacyjnym. Myślę że nie będę się nakręcać robiąc dodatkowe badania, bo lekarze nie stwierdzili podczas badan niczego, do czego mozna się doczepic. Moze zbliżam się do 40 tki i stąd wahania hormonalne. Cytologia jest tym waznym badaniem, ktory ma wychwycić wszelkie ślady komorek rakowych, moja jest wzorowa, więc bezsensu się nakręcać. Miałam zbadany poziom hormonów , cytologie i morfologie, moze taki moj urok i taki wiek🤷‍♀️

reklama
Stron tyle, że nie da się nadrobić, a ja wczoraj cały dzień na uczelni a wieczorem imieniny.
Zakupiłam suplementy puerina uno i zaczynam brać, zobaczymy.
Wg testów owu i aplikacji Premom dzisiaj 13 dpo na teście biel Vizira a robie te z DOZ 🙈
Cycki bolą od owulacji a po za tym nic nie zapowiada ba okres. Zobaczymy co to będzie. Nie ogarniam moich cyklów 😂

Tak to chyba działa z datą miesiączki 🧐
Dokładnie, plus do tego koryguje się do dnia tygodnia, z ostatniej miesiączki. Wylicza się czas trwania ciąży jako 9 miesięcy i 7 dni. Wiec u niektórych to będzie plus 7, u innych plus 6 albo plus 8. I dodaje się dni, jeśli cykle są dłuższe. Jedli mamy kobietę, dla której norma jest 30dni to dodajemy 9dni. Trochę bardziej to skomplikowane ;)

Moi rodzice na szczęście mają zdrowe podejście. Nie pytają zbytnio o szczegóły. Jedynie raz zaoferowali pomoc finansowa gdyby doszło do in vitro. Za to teściowa niestety jest mega nachalna i bezczelna w temacie starań więc @Madame JS łącze się w bólu
Dzięki. W sumie na usprawiedliwienie teściowej powiem, że tak jakby trochę ją zaskoczyliśmy, bo powiedzieliśmy jej na początek o poronieniu. Bo z tego powodu musieliśmy przyjazd odwołać. A potem o tym, że.. oups, leczymy się od roku, ale nic jej ani nikomu nigdy nie powiedzieliśmy... :dry:Także nigdy o nic nie miała okazji zapytać...Zresztą jest osobą dość skupioną na sobie, także myślę, że kolejne próby też jej jakoś umkną ;-)

Dziewczyny, informacyjnie beta hcg
18.11.2022: 25,13 mIU/ml
20.11.2022: 104,26 mIU/ml

Trzymajcie kciuki, moja już 4 ciąża, oby teraz była tą szczęśliwą i zakończyła się urodzeniem zdrowego bobaska.

Bardzo za Was trzymam kciuki❤️.

Na mamusie sierpniowe nie chce się jeszcze zapisywać. Już 3 razy się żegnałam z wątków mamusiowych.
Nie chce teraz zapeszać, to zbyt mocno boli za każdym razem.

Życzę Wam miłej niedzieli😍.
Trzymam kciuki ❤

Dokładnie, plus do tego koryguje się do dnia tygodnia, z ostatniej miesiączki. Wylicza się czas trwania ciąży jako 9 miesięcy i 7 dni. Wiec u niektórych to będzie plus 7, u innych plus 6 albo plus 8. I dodaje się dni, jeśli cykle są dłuższe. Jedli mamy kobietę, dla której norma jest 30dni to dodajemy 9dni. Trochę bardziej to skomplikowane ;)

Czyli poproszę bliźniaki bo je zawsze wyjmuje się szybciej 😂

reklama
Do góry