reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

No nie wiem, co miesiąc piszesz nam o plamieniach śród cyklicznych. Nie jest to normalne i nie należy ignorować. Czasem masz je na początku cyklu, czasem w owu, czasem po. Ja bym do tego tak beztrosko nie podchodziła. Oczywiście można wychodzić z założenia, że "taka Twoja uroda" ale wg mnie lepiej to sprawdzi. Oczywiście rak to najbardziej negatywny i najmniej prawdopodobny scenariusz, ale naprawdę warto się tym zainteresowav
Zostałam przy okazji cp przebadana dość dobrze w szpitalu. Plamienia mam rozpoczynajace @ są różowe zazwyczaj dzień lub dwa, i srodcyklicznie raz w czas, czyli w czasie okołoowulacyjnym. Myślę że nie będę się nakręcać robiąc dodatkowe badania, bo lekarze nie stwierdzili podczas badan niczego, do czego mozna się doczepic. Moze zbliżam się do 40 tki i stąd wahania hormonalne. Cytologia jest tym waznym badaniem, ktory ma wychwycić wszelkie ślady komorek rakowych, moja jest wzorowa, więc bezsensu się nakręcać. Miałam zbadany poziom hormonów , cytologie i morfologie, moze taki moj urok i taki wiek🤷‍♀️

reklama
Stron tyle, że nie da się nadrobić, a ja wczoraj cały dzień na uczelni a wieczorem imieniny.
Zakupiłam suplementy puerina uno i zaczynam brać, zobaczymy.
Wg testów owu i aplikacji Premom dzisiaj 13 dpo na teście biel Vizira a robie te z DOZ 🙈
Cycki bolą od owulacji a po za tym nic nie zapowiada ba okres. Zobaczymy co to będzie. Nie ogarniam moich cyklów 😂

Tak to chyba działa z datą miesiączki 🧐
Dokładnie, plus do tego koryguje się do dnia tygodnia, z ostatniej miesiączki. Wylicza się czas trwania ciąży jako 9 miesięcy i 7 dni. Wiec u niektórych to będzie plus 7, u innych plus 6 albo plus 8. I dodaje się dni, jeśli cykle są dłuższe. Jedli mamy kobietę, dla której norma jest 30dni to dodajemy 9dni. Trochę bardziej to skomplikowane ;)

Moi rodzice na szczęście mają zdrowe podejście. Nie pytają zbytnio o szczegóły. Jedynie raz zaoferowali pomoc finansowa gdyby doszło do in vitro. Za to teściowa niestety jest mega nachalna i bezczelna w temacie starań więc @Madame JS łącze się w bólu
Dzięki. W sumie na usprawiedliwienie teściowej powiem, że tak jakby trochę ją zaskoczyliśmy, bo powiedzieliśmy jej na początek o poronieniu. Bo z tego powodu musieliśmy przyjazd odwołać. A potem o tym, że.. oups, leczymy się od roku, ale nic jej ani nikomu nigdy nie powiedzieliśmy... :dry:Także nigdy o nic nie miała okazji zapytać...Zresztą jest osobą dość skupioną na sobie, także myślę, że kolejne próby też jej jakoś umkną ;-)

Dziewczyny, informacyjnie beta hcg
18.11.2022: 25,13 mIU/ml
20.11.2022: 104,26 mIU/ml

Trzymajcie kciuki, moja już 4 ciąża, oby teraz była tą szczęśliwą i zakończyła się urodzeniem zdrowego bobaska.

Bardzo za Was trzymam kciuki❤️.

Na mamusie sierpniowe nie chce się jeszcze zapisywać. Już 3 razy się żegnałam z wątków mamusiowych.
Nie chce teraz zapeszać, to zbyt mocno boli za każdym razem.

Życzę Wam miłej niedzieli😍.
Trzymam kciuki ❤

Dokładnie, plus do tego koryguje się do dnia tygodnia, z ostatniej miesiączki. Wylicza się czas trwania ciąży jako 9 miesięcy i 7 dni. Wiec u niektórych to będzie plus 7, u innych plus 6 albo plus 8. I dodaje się dni, jeśli cykle są dłuższe. Jedli mamy kobietę, dla której norma jest 30dni to dodajemy 9dni. Trochę bardziej to skomplikowane ;)

Czyli poproszę bliźniaki bo je zawsze wyjmuje się szybciej 😂

reklama
Do góry