reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Wagi są spoko, jak są zdecydowane.
Dlatego moja mama ze mną jeździ na zakupy, bo jest taka niezdecydowana, że ja- konkretny koziorożec muszę wkroczyć do akcji.

Za każdym razem to samo. Beze mnie nie dałaby rady 😂.

reklama
Full wsparcie rodzinne, nie ma co. Dlatego ja na wszystkie pytania poza moja mama odpowiadam, ze nie mam czasu na dziecko i koniec. Ucinam ku ich niezadowoleniu.
W sumie nie wiem, co lepsze: pytania czy raczej... postawienie krzyżyka ;-) U nas nikt nigdy nie pytał w ogóle, bo uznali, że po prostu jesteśmy za starzy.
Moja ukochana szwagierka (sic) po prostu rzekła: ale wy to nie chcecie mieć dzieci, nie? A to dlatego, że wzięliśmy już ślub, a dzieci jeszcze nie było.

W sumie nie wiem, co lepsze: pytania czy raczej... postawienie krzyżyka ;-) U nas nikt nigdy nie pytał w ogóle, bo uznali, że po prostu jesteśmy za starzy.
Moja ukochana szwagierka (sic) po prostu rzekła: ale wy to nie chcecie mieć dzieci, nie? A to dlatego, że wzięliśmy już ślub, a dzieci jeszcze nie było.
Już czekam na ich szok, gdy im powiesz, ze jesteś w ciąży 😍 to szufladkowanie, uważanie: ten za młody, ten za stary. Dlaczego nie można po prostu dać robić ludziom, to co chcą bez niepotrzebnego wkraczania w czyjeś życie

Oczywiście nie chcę wyjsc na jakąś ignorantke, doceniam bardzo wasze spostrzeżenia dlatego wiem, ze moge napisać Wam tu co aktualnie zauważam. Ale te badania, ktore mam za sobą mimo, ze są bardzo podstawowe i "biedne"w porównaniu do Waszych doswiadczen, zadnego z lekarzy nie skłoniło, do skierowania mnie na jakies dodatkowe badania. Byc moze dlatego, ze mam juz 3 dzieci i zaszlam dwukrotnie w ciążę z tym, ze pechowo i to wszystko w ciagu 1,5 roku. Nie mam infekcji, bólu, nigdy nie mialam zapalenia pęcherza 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Dojrzewam do decyzji, by sprawdzić moje Amh. Być moze to właśnie zrobię po nowym roku.

reklama
Do góry