reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

U mnie dokładnie taka sama. A kiedy a kiedy?
- nie mam czasu, proszę dać mi spokój 🤣🤣
Takie pytania bym jeszcze zniosła. Gorzej jak teściowa wchodzi do macicy, daje namiary na swojego lekarza i podaje listę "zadań" do wykonania. A na imprezach rodzinnych przy wszystkich rzuca teksty: "noo sprawdzam czy pijesz"🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Premom wyznaczył mi z testów pik ale daleko mu do piku z waszych zdjeć. Więc czekam dalej i tak sobie myślę, ze dziś Malż ostatni dzień w domu i na 3 dni wyjezdza, więc znając moje szczęście wiadomo co będzie. Mam sluz płodny i mocno wodnisty do tego brązowy full i sama sobie mówię, ze nic z tego nie będzie, choć łapię się tego ze taki sluz moze być 4 dni w czasie okołoowulacyjnym. I tym samym wiem, ze nic nie wiem.

Załączniki

• Screenshot_20221120-111312_Premom.jpg
    Screenshot_20221120-111312_Premom.jpg
    110,6 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_20221120-110908_Premom.jpg
    Screenshot_20221120-110908_Premom.jpg
    159,3 KB · Wyświetleń: 47
U mnie w pracy miałam taką taktykę, że odpowiadałam, że nie mam czasu na dziecko, dzieci mnie wkurzają, że chcemy pozwiedzać Europę, itp.
W sumie to mnie cieszyło, jak niektóre dziewczyny aż zapowietrzały się ze złości, jak tak mówiłam. Mnie to śmieszyło, więc specjalnie dokładałam do pieca 😅.
Niedobra ja xD.

No ale po poronieniu ta taktyka poszłaaaa fruu!
Ja przyjęłam taktykę:" Nie Twój za sra ny interes" Na razie dziala 🤣

Premom wyznaczył mi z testów pik ale daleko mu do piku z waszych zdjeć. Więc czekam dalej i tak sobie myślę, ze dziś Malż ostatni dzień w domu i na 3 dni wyjezdza, więc znając moje szczęście wiadomo co będzie. Mam sluz płodny i mocno wodnisty do tego brązowy full i sama sobie mówię, ze nic z tego nie będzie, choć łapię się tego ze taki sluz moze być 4 dni w czasie okołoowulacyjnym. I tym samym wiem, ze nic nie wiem.

Ale wiesz, że brązowy śluz który u Ciebie występuje non stop jest powodem do diagnostyki? I nawet nie w kwestii płodności, ale na przykład raka?

Takie pytania bym jeszcze zniosła. Gorzej jak teściowa wchodzi do macicy, daje namiary na swojego lekarza i podaje listę "zadań" do wykonania. A na imprezach rodzinnych przy wszystkich rzuca teksty: "noo sprawdzam czy pijesz"🤦‍♀️🤦‍♀️
Moja teściowa to już nie ten wiek, wiec to nie wchodzi w gre. Ale potrafi wypalić na imprezie przy całej rodzinie, ze my to juz byśmy mogli… z cała stanowczością odpowiadam, ze sama wiec, co bym mogła i nie pytałam o rady. Ja na wiele rzeczy, które wkraczają w moje samodecydoeanie o sobie tak odpowiadam, wiec nie uznają tego jako temat „drażliwy”.
U mnie by słyszała za każdym razem: pije, a jakże by inaczej 🤣🤣🙈🙈 za bardzo lubię

reklama
Ale wiesz, że brązowy śluz który u Ciebie występuje non stop jest powodem do diagnostyki? I nawet nie w kwestii płodności, ale na przykład raka?
Ostatni raz brązowy śluz wystepował u mnie w sierpniu. Z tego co czytam zdarza się i nie powinno to niepokoić, jeśli nie ma innych dolegliwości np bólowych - u mnie brak. Cytologia robiona była w kwietniu- wzorowa. Hormony i morfologia w maju w szpitalu - idealna. Chyba na coś, by się podczas badania natkneli gdyby coś było. Ptzynajmniej tak myślę.

Do góry