reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
palenie szkodzi zdrowiu 🤣
IMG_20221118_214222.jpg

Ważne, że paczki mają odpowiednie grafiki i można sobie wybrać czego nam najmniej żal w naszym zdrowiu 🤡

A tak pytając, bo dziś znów wieczorem jakieś plamki pojawiły, więc na pewno żadna cudowna implementacja, co może być powodem takich plamień przed okresem, zastanawiam się co sprawdzić. Jutro zrobię test dla potwierdzenia bieli😁. I czekać będę na okres i robię badanie hormonów 😁.

Ja pamiętam, że w lutym/marcu gdy przytrafiła mi się cp wsparcie dostałam również na forum i pamiętam na pewno @Zazuu i @olka11135 Do końca chciałam wierzyć i mieć nadzieję, ale szybko mi przyszło zmierzyć się z brutalna rzeczywistością. Powiem szczerze, jak teraz o tym myślę. Byłam tak zielona i w głowie miałam to, że dwie ciąże się szczęśliwie zakończyły, choć też z problemami cukrzyca cholestaza, że w życiu ale w życiu bym nie pomyślała że ja będę miała przypadek cp? Jak to ja? Nie możliwe 🤷 a jednak. Młotem w łeb, i pierwsze zostałam uświadomiona tutaj na forum co mi może dolegać i co mi grozi. Potem wiadomo termin do gin i już opieka. Ale uświadomiona zostałam tutaj. Dziękuję.

kamień spadł mi z serca.. bo powiem Wam w sekrecie, że nie umiem śpiewać i ogólnie beztalencie ze mnie… już się bałam, że się nie zakwalifikuje.

A co do filmów to obecnie mogę tylko oglądać chamskie stand-upy. Dotykam stopami psychicznego dna i boje się, że smutny film by spowodował, że zaczęłabym się zapadać w tym bagnie. Ostatnio nic nie wychodzi i nie chodzi tylko o starania. Ogólnie ten listopad jest najgorszym miesiącem w moim życiu.. boje się powiedzieć „że gorzej być nie może”… a nóż się jeszcze pogorszy.. chyba nie jestem na to gotowa.

Staram się żartować i przetrwać.
„Co Cię nie zabije to Cię wzmocni”, ale to chu^ja prawda, wiec przetrwam do czasu, aż minie i się odmieni. Innego wyjscia nie znam.

reklama
Jeszcze coś Wam powiem. Mam koleżankę, która ma 5 dzieci z 4 ciąż. ( Jedne bliźniaki). Ona nie rozumie nic jak się do niej mówi. Pierwsze dziecko wpadka w wieku 17 lat, potem każde kolejne planowane w 1/2 cyklu. Opowiada jak modliła się z obsikanym testem leżąc na kanapie i nim machała i prosiła o córkę, bo pierwsze dwoje to chłopcy. Wymachała jak to mówi blada kreskę i była pewna że córka. Potem za 2 lata wymachała modląc się i prosząc bliźniaki. Dziewczyny ile ja się w lutym i marcu modliłam i nic 🤷 a że myślałam że dostanę u niej wsparcie usłyszałam że mam nie dać sobie usunąć, tylko żeby mi przeszczepili w odpowiednie miejsce. Rozumiecie ? Czsem się nie spodziewamy, że ludzi których szanujemy uważamy za wsparcie mają tak małą wiedzę. Dlatego ja zostaję tutaj. Uważam, że nie jestem wylewaną osobą. Dużo czytam zawsze, udzielam się mało bo taka jest moja natura. Też mam mniejsze doświadczenie niż Wy, czasem czytam i muszę pomyśleć zanim zrozumiem co piszecie. Macie wiedzę, której ja nie mam bo mi potrzebna nie była. Ale tyle że zarodka się nie przeszczepia to wiem. Dziękuję za uwagę.

Do góry