reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

To prawda i szczerze, ostatnio mocno zastanawiam się czy można na prywatną wizytę lekarska złożyć reklamację? 🤔 jeśli np idę do lekarza i mówię, ze nie mogę zajść w ciąże od roku a on mi mówi proszę odpuścić i napic się wina (historia zaczerpnięta z forum) to czy ja mam prawo za taką wizytę nie zapłacić? 🤔
Nie zdziwialabym się na NFZ, bo nawet nie chcą monitoringu robić tylko "proszę się starać i przyjść za pół roku " i żadnych badań ani nic. Ale kiedy już płacisz 200 czy 300 zł na wizytę i jest to Twoja deska ratunku a tu też nie otrzymujesz pomocy to człowieka szlag trafia. W ogóle nie rozumiem fenomenu tego mitu w społeczeństwie: odpuść to zajdziesz. Ja to ciągle słyszę i moja jedyna odpowiedzia jest krótkie: spier da laj 🙂

reklama
To prawda i szczerze, ostatnio mocno zastanawiam się czy można na prywatną wizytę lekarska złożyć reklamację? 🤔 jeśli np idę do lekarza i mówię, ze nie mogę zajść w ciąże od roku a on mi mówi proszę odpuścić i napic się wina (historia zaczerpnięta z forum) to czy ja mam prawo za taką wizytę nie zapłacić? 🤔
ja próbowałam coś zrobić z medicover, składałam skargę na ortopede za to, że kazał mi sobie zrobic drinka wieczorem albo pojsc na terapie, ale nic nie dało.

plytkowe albo pokazuja kreske przy becie 100 albo przy 0 😂 nie polecam, 1/10
dzięki za rady anulowałam dzisiaj te gówniane testy płytkowe i znalazłam stronę gdzie wysyłają za granice strumieniowe,trochę kasy wyszło ale nadal nie jest źle bo tu gdzie mieszkam jeden test z apteki 50 zł wiec śmiech na sali .. na stronie apteczkadziecka.pl 15 testów Pink za 59,85 zł i wysyłka za granice,tyle ze przeszyłka więcej wyniosła niż koszt testów ale to nic mam nadzieje ze te testy będą dla mnie szczęśliwe i zobaczę 30stego piękne grube dwie krechy bo z chłopem nie oszczędzamy się w tym miesiącu i seksy co 2 dzień czasem codziennie 🙊 jak teraz nie wyjdzie to faktycznie muszę zacząć kupować testy owulacyjne i zacznę pomiary temperatury

Kilka z nas ma doświadczenia, a co konkretnie Cię interesuje? Ivf to nie koniec świata, to wspaniała szansa dla wieeeeelu kobiet :) nosek do góry 🧡.

Tak to szansa 🥰 Tylko w pierwszej chwili musiałam to jakoś przełknąć, bo jednak kiedyś miałam głupie i romantyczne wyobrażenie zajścia w ciąże naturalnie. Ale biorę co dają 😄 Tych kilka pytań mi się kotłuje w głowie:
Boję się trochę stymulacji i leków - miałyście może duże skutki uboczne?
Czy mogę już jakoś się zacząć przygotowywać do tego? Generalnie biorę juź kwas foliowy i zdrowo się odżywiam, ale może mogę coś więcej zrobić, żeby zwiększyć szanse?
I ostatnie po jakim czasie od zameldowania się w klinice odbyła się pierwsza próba?

Ostatnia edycja:

Masz 😉

*głupie pytanie ale to w sumie wiadomo 😅
Mi tak samo cykle się zmieniły odkąd przestałam brać anty,moje są 26 albo 27 dniowe wcześniej miałam zawsze 30 dniowe.Byłam w lekkim szoku że coo tak szybko i już okres minęło dopiero 3 tygodnie i pare dnii 🙈 teraz się cieszę bo nie muszę czekać długo do następnego testowania jak się staramy o bobasa 😝😝

reklama
Do góry