reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Zawsze podzwiam dziewczyny liczące na poród przed terminem. Pamiętam jak ktoś mi zarzucił, że starając się od kwietnia i tak mogę urodzić w grudniu wcześniaka. No tak jakby nie spodziewam się xD bo moje doświadczenie mówi, że nie mam do tego tendencji. Ja nawet torbę do szpitala pakowałam 30.08, mając termin w teorii na 27.08 xD

U mnie to nie ma znaczenia. Mój mąż jest z końca i raczej nigdy nie było mu ciężko. Mi raczej też nie, choć jestem totalnie leniwą bułą. Dzieci mamy raczej przeciętne, ale myślę że też moje dzieci mają stety niestety poczucie, że nie do końca muszą się starać i np. syn chce być pilotem a nie naukowcem, ale to już jego broszka. Dla mnie może robić co chce

No ja byłam chyba z 5 lat temu, albo nawet więcej bo nie pamiętam czy to było przed czy po urodzeniu córki. W każdym razie wyszło mi wtedy, że w lewym oku mam astygmatyzm i -3.5 :D w prawym -0.5 i miałam iść do optometrysty w jakimś salonie żeby mi dobrał okulary no i tak sobie chodzę i nie widzę na to lewe oko xD

Niby tak, ale ja widzę różnicę po między Olką lat 20, a Olką lat 30
Widzę też różnicę po między mamą lat 20, a lat 30 mimo, że tego dziecka jeszcze defakto nie ma. Oczywiście są też plusy jak to, że nie będę biegała w weekendy na uczelnię, ale jednak minusy też są.

Kreska dość pokaźna, ale faktycznie jakaś taka cienka, wrzuć fotki wszystkich tych testów :D

Tylko Sylwanka nie miała potwierdzonej owulacji, a Ceonis jest po ovi

A czemu zaprzestajecie starań?
No różnice pewnie są, jak to mówią wszystkiego plusy i minusy. Mi ostatnio coś o cylindrach mówiła, że niby też silny asygmatyzm 2.5 ale stwierdziła, że musi mi za kropić i dopiero, ale to już trzeba osobna wizytę 😂 i się kłóciła ze do czytania i komputera nie mogłam mieć minusów, a takie mam bo z daleka tylko gorzej widzę😂, ogólnie wizyta z serii dziwnych.

Ja po wszystkich cudnych odkurzaczach za kupę kasy, kupiłam z karchera ten przemysłowy. Nie potrzebujesz worków, wciąga wszystko tak, ze żaden odkurzacz takiej mocy nie ma, a kosztuje 250zl xd.
Mam mopa karchera i jest git, ale odkurzacz chciałam bezprzewodowy, z tej firmy chyba tez jest? Moze akurat.
Ja mam xiaomi robota kilka lat i całkiem dobrze mi się sprawdza, zbiera kudły jak szalony 😂, ale no cena też trochę więcej niż szukasz, ale fakt, że jak są jakieś takie całkiem katy, to zbieram poprostu szmatką/mopem, bo ogólnie do brzegów dobrze dojeżdża.
Mam robota combo. Ale potrzebuje jeszcze do szczelin i wąskich zakątków .
One wszystkie są pozytywne, rob betę.
ja też biorę puierię
Zamowiona

Sorry że drąże ale trochę się na tym nie znam, ta pueria to lepsza jakosc tak? Bo niby healthlabs ma większy skład ale nie będę się na niego upierać bo też dużo większa cena 🤑

Ktoś widział gdzie skład analityczny tych healthlabs? Bo szukałam żeby popatrzeć ile czego tam w ogóle jest i to chyba pilnie skrywana tajemnica.
No ogólnie to co Ty teraz wysłałaś to dla mnie w ogóle nie jest bazą pod starania. Ja bym nie brała o przyjaciółce też nym nie pozwoliła 😂

Dziewczyny a tak z innej beczki, bo tak próbuje ogarnąć ładnie temat wykresów temp. Czy macie jakieś linki do edukacji to raz, a dwa czy któraś może mi pokazać wykres gdzie była z tego ciąża? 🙏

Dziewczyny a tak z innej beczki, bo tak próbuje ogarnąć ładnie temat wykresów temp. Czy macie jakieś linki do edukacji to raz, a dwa czy któraś może mi pokazać wykres gdzie była z tego ciąża? 🙏

Pokazywanie takich wykresów nie jest zdrowe.
Przynajmniej nie na początku przygody z mierzeniem.
Każdy taki wykres może wyglądać inaczej, a później jest płacz bo miało się taki sam jak koleżanka i ona w ciąży a ja nie

Ktoś widział gdzie skład analityczny tych healthlabs? Bo szukałam żeby popatrzeć ile czego tam w ogóle jest i to chyba pilnie skrywana tajemnica.
No ogólnie to co Ty teraz wysłałaś to dla mnie w ogóle nie jest bazą pod starania. Ja bym nie brała o przyjaciółce też nym nie pozwoliła 😂
no dobra to lecę po puerie gdy będę w Polsce 💪 dzięki! Jakoś healthlabs zawsze wierzyłam, może to ich marketing ale też wrażenie na mnie zrobili ich twórcy, Paulina Ihnatowicz i Michał Kot

reklama
Pokazywanie takich wykresów nie jest zdrowe.
Przynajmniej nie na początku przygody z mierzeniem.
Każdy taki wykres może wyglądać inaczej, a później jest płacz bo miało się taki sam jak koleżanka i ona w ciąży a ja nie
Zdaje sobie sprawę, że są inne, bardziej mi chodzi o edukacje niż porównywać do siebie😁. Czysta też ciekawość jak to zmienne jest u każdej😁. Ja akurat ciąży nie mam zamiaru z temp.sobie sprawdzać 😂 od tego są testy 🙈

Do góry