reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Krwawienie może pojawić się w trakcie brania (znam takich lekarzy co uważają, że faza lutealna trwa ZAWSZE 14 dni więc choćbyśmy brały 800 mg proga to i tak krwawienie się zacznie 😂 i tu witam się w 1dc na 6 dzien po odstawieniu proga) i jeśli się zacznie to po prostu odstawia się wcześniej progesteron. O ile masz pewność, że to okres to już omawiałam z kims tutaj ze nie odstawiamy proga bez wykluczenia ciąży

reklama
Cześć dziewczęta, zaczęłam Was czytać więc też coś od siebie napiszę :) zaczynam starania o drugie dziecko. Moje pierwsze dziecko ma już 2,5 roku więc czas najwyższy pomyśleć o rodzeństwie, aby ta różnica nie była zbyt duża :) trzymam za Was kciuki żeby każda była spełniona w roli mamy :)
Moje doświadczenia z pierwszych starań były trudne bo może i długo się nie staraliśmy bo raptem 6 miesięcy, ale byłam strasznie nakręcona. Teraz jestem dopiero na początku drogi o starania, ale jednak już inaczej podchodzi się do do tego - bardziej świadomie.

Pozdrawiam
Karola
Cześć, to kiedy pierwsze testowanie?

Oj tam, oj tam 😛.

Wiek to nie liczba. Liczy się to na ile się czujesz😉.
Ale taka prawda. W swojej karierze miałam pracownice pod sobą, które mogły być moimi mamami, ale były cudowne energiczne, mogłyśmy razem iść na imprezę i miały powera, pozytywne podejście od życia, poprostu je uwielbiałam, poszłam na zastępstwo i dostałam pod sobą młode osoby które wiecznie narzekały, umierały, twierdziły, że już mają sks no dramat. Dlatego mówię, że wiek to cyfra ❤️

Nie no, po histero nie moge sie starac, wiec grudzien musze skipowac. Oczywiscie jezeli jasnie pan okres raczy sie zjawic. Pije wino, leze w gorocej wodzie, zaraz se zrobie dziurawca. No blagam, niech przyjdzie bo cale czekanie zmarnowane :(
Ale w styczniu kochana już wracasz do gry, jak wszystko pójdzie dobrze?

Krwawienie może pojawić się w trakcie brania (znam takich lekarzy co uważają, że faza lutealna trwa ZAWSZE 14 dni więc choćbyśmy brały 800 mg proga to i tak krwawienie się zacznie 😂 i tu witam się w 1dc na 6 dzien po odstawieniu proga) i jeśli się zacznie to po prostu odstawia się wcześniej progesteron. O ile masz pewność, że to okres to już omawiałam z kims tutaj ze nie odstawiamy proga bez wykluczenia ciąży
Dziwne to dla mnie bo dzisiaj jest 27dc a ja cykle nam zazwyczaj 29-30

Rano test negatyw .
Miałam rano tylko na papierze podbarwione krwią i mam tylko podolewanie jajnika po stronie owu.
Ale wiem ze jak zwykle okres płata mi figle i rozkreci sie jutro 😞 oczywiście mamy wypad ze starym w góry na week i **** z tego będzie …
chyba ze jest tu jakiś magik co mi przesunie okres o 2 dni ? 🧐

A gdzie zdjęcie testu?
Pink strumieniowy wyszedł pozytywny po 2 minutach, a teraz 2 negatywne z innej firmy testeo i nova, wiec sama nie wiem co o tym myśleć, idę na pewno na betę i zrobię jeszcze raz jutro rano i zobaczymy..

Załączniki

• 5212BC93-08BF-4338-98A8-A093338756E3.jpeg
    5212BC93-08BF-4338-98A8-A093338756E3.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 152
reklama
Do góry