reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Krwawienie może pojawić się w trakcie brania (znam takich lekarzy co uważają, że faza lutealna trwa ZAWSZE 14 dni więc choćbyśmy brały 800 mg proga to i tak krwawienie się zacznie 😂 i tu witam się w 1dc na 6 dzien po odstawieniu proga) i jeśli się zacznie to po prostu odstawia się wcześniej progesteron. O ile masz pewność, że to okres to już omawiałam z kims tutaj ze nie odstawiamy proga bez wykluczenia ciąży

reklama
Cześć dziewczęta, zaczęłam Was czytać więc też coś od siebie napiszę :) zaczynam starania o drugie dziecko. Moje pierwsze dziecko ma już 2,5 roku więc czas najwyższy pomyśleć o rodzeństwie, aby ta różnica nie była zbyt duża :) trzymam za Was kciuki żeby każda była spełniona w roli mamy :)
Moje doświadczenia z pierwszych starań były trudne bo może i długo się nie staraliśmy bo raptem 6 miesięcy, ale byłam strasznie nakręcona. Teraz jestem dopiero na początku drogi o starania, ale jednak już inaczej podchodzi się do do tego - bardziej świadomie.

Pozdrawiam
Karola
Cześć, to kiedy pierwsze testowanie?

Oj tam, oj tam 😛.

Wiek to nie liczba. Liczy się to na ile się czujesz😉.
Ale taka prawda. W swojej karierze miałam pracownice pod sobą, które mogły być moimi mamami, ale były cudowne energiczne, mogłyśmy razem iść na imprezę i miały powera, pozytywne podejście od życia, poprostu je uwielbiałam, poszłam na zastępstwo i dostałam pod sobą młode osoby które wiecznie narzekały, umierały, twierdziły, że już mają sks no dramat. Dlatego mówię, że wiek to cyfra ❤️

Nie no, po histero nie moge sie starac, wiec grudzien musze skipowac. Oczywiscie jezeli jasnie pan okres raczy sie zjawic. Pije wino, leze w gorocej wodzie, zaraz se zrobie dziurawca. No blagam, niech przyjdzie bo cale czekanie zmarnowane :(
Ale w styczniu kochana już wracasz do gry, jak wszystko pójdzie dobrze?

Krwawienie może pojawić się w trakcie brania (znam takich lekarzy co uważają, że faza lutealna trwa ZAWSZE 14 dni więc choćbyśmy brały 800 mg proga to i tak krwawienie się zacznie 😂 i tu witam się w 1dc na 6 dzien po odstawieniu proga) i jeśli się zacznie to po prostu odstawia się wcześniej progesteron. O ile masz pewność, że to okres to już omawiałam z kims tutaj ze nie odstawiamy proga bez wykluczenia ciąży
Dziwne to dla mnie bo dzisiaj jest 27dc a ja cykle nam zazwyczaj 29-30

Rano test negatyw .
Miałam rano tylko na papierze podbarwione krwią i mam tylko podolewanie jajnika po stronie owu.
Ale wiem ze jak zwykle okres płata mi figle i rozkreci sie jutro 😞 oczywiście mamy wypad ze starym w góry na week i **** z tego będzie …
chyba ze jest tu jakiś magik co mi przesunie okres o 2 dni ? 🧐

A gdzie zdjęcie testu?
Pink strumieniowy wyszedł pozytywny po 2 minutach, a teraz 2 negatywne z innej firmy testeo i nova, wiec sama nie wiem co o tym myśleć, idę na pewno na betę i zrobię jeszcze raz jutro rano i zobaczymy..

Załączniki

• 5212BC93-08BF-4338-98A8-A093338756E3.jpeg
    5212BC93-08BF-4338-98A8-A093338756E3.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 149
reklama
Do góry