reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
Dobra taktyka ;-)
Np. dla dziecka całkiem pomocna. Być ze stycznia danego roku a z grudnia - to mega różnica, a rocznikowe wymagania te same... np. w szkole ;-)
Odczaruje może wam może trochę jako matka dziecka z grudnia i ze stycznia ;) to grudniowe (tuż przed sylwestrem żeby była jasność) jest najzdolniejsze w swoim roczniku sakolnym w szkole. Ma stypendium dyrektora za nauke, najwyższą średnią i jest cudownym dzieckiem - nigdy w niczym jej grudniowa data nie przeszkodziła😘 ze styczniakiem wciąż ślęczę nad książkami...

Mi wszystko jedno kiedy to by miało być.. tz termin porodu.
Teraz myśle, że fajnie by było w sierpniu… a za miesiąc będę chciała we wrześniu :-( ( chyba hormony mi szaleją).

Miałam ciężki dzień.
bardzo mi przykro, że miałaś ciężki dzień... jeżeli będziesz chciała się wygadać, opowiedzieć nam o tym, to na pewno Cię wysłuchamy (dobra, przeczytamy)

Mi wszystko jedno kiedy to by miało być.. tz termin porodu.
Teraz myśle, że fajnie by było w sierpniu… a za miesiąc będę chciała we wrześniu :-( ( chyba hormony mi szaleją).

Miałam ciężki dzień.
ja jakbym miałą wybierać to maj - czerwiec - lipiec - sierpień. Cóż, nie mam szans na przyszły rok na żaden miesiąc już, więc wezme co dajo xD

ja jakbym miałą wybierać to maj - czerwiec - lipiec - sierpień. Cóż, nie mam szans na przyszły rok na żaden miesiąc już, więc wezme co dajo xD
a ja jako dziecko z lipca powiem, że zawsze mi było trochę smutno, że nie obchodziłam urodzin w szkole. Z reguły nie robiłam urodzin dla koleżanek bo ciężko było, żeby w okresie wakacyjny nie było planów i były na miejscu :) więc chyba każdy miesiąc ma i plusy i minusy.

Odczaruje może wam może trochę jako matka dziecka z grudnia i ze stycznia ;) to grudniowe (tuż przed sylwestrem żeby była jasność) jest najzdolniejsze w swoim roczniku sakolnym w szkole. Ma stypendium dyrektora za nauke, najwyższą średnią i jest cudownym dzieckiem - nigdy w niczym jej grudniowa data nie przeszkodziła😘 ze styczniakiem wciąż ślęczę nad książkami...
To może jednak wszystko zależy od znaku zodiaku? :p
I przypomniało mi się - w szkole miałam koleżanki urodzone podobnie, ale rodzice wysłali je do szkoły w jednym roczniku. Obie wszechstronnie uzdolnione, teraz po medycynie, ale właśnie ta młodsza zrobiła 2 specjalizacje i aktualnie jest super specjalistą od endokrynologii i in vitro... - tak z sentymentem mi się o tym myśli ;-)

a ja jako dziecko z lipca powiem, że zawsze mi było trochę smutno, że nie obchodziłam urodzin w szkole. Z reguły nie robiłam urodzin dla koleżanek bo ciężko było, żeby w okresie wakacyjny nie było planów i były na miejscu :) więc chyba każdy miesiąc ma i plusy i minusy.
Ja byłam zaplanowana na 10.07. , dokładnie w dniu urodzin mojej mamy.
Ale się pospieszyłam nieco i wypadł czerwiec...
Niby fajnie, tak do osiemnastki było super w kwestii obchodzenia urodzin...
Ale od tamtego czasu, czyli od jakichś 20 lat, już nie ;-)
W 2002 miałam maturę. W kolejnych latach ZAWSZE jakiś egzamin w czasie sesji. A potem zaczęłam pracę i co roku tego 8. czerwca to ja kogoś egzaminuję...
I od tego 2002 nie dostaję w sumie prezentów od swojej rodziny. Bo mnie nigdy wtedy nie widzą...

reklama
I cyk rok różnicy między dziećmi Twoimi i @hachette 🙃
Moja siostra jest z końca roku a brat cioteczny z 01.01 kolejnego ;) niby dzieli ich raptem kilka tygodni ale ona jest jakby 4 lata starsza od niego 🤣 i mimo ze ona jest z końca roku to zawsze była mega zdolna, a on z początku, cóż… taki klasowy klaun 🤣

Do góry