reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

szaleństwo nie szaleństwo, myślę, ze znakomita większość tak zachodzi. Ja jak zaczyałam starania no to wiedziałam, dni płodne, niepłodne, owulacja, okres. Ale co robi progesteron, LH, FSH? Wiedziałam, ze to hormony płciowe. Wiedziałam, że prolaktyna jest wysoka, jak się karmi. Także... niestety, czasem jesteśmy zdziwione, że laska sobie po prostu zachodzi ale niestety to właśnie jest najczęstrzy scenariusz
ej, ale ja jestem pod wrażeniem, ich zajebistego przerywanego, że nie wpadli 😂

reklama
ja juz tu kiedys pisałam - pracuję z dziewczyną, która przez x lat związku uprawiała stosunek przerywany i nigdy nie zaszła w ciążę. Wzięła ślub, postanowili mieć dziecko i zrobili je w pierwszym cyklu. Co ciekawe, ona nawet dobrze nie wie czym jest owulacja, apka jej mowi kiedy ma "płodne". Przeciez to jest jakies szaleństwo.
no właśnie ta moja koleżanka mówi, że miała rocznicę z mężem, miły wieczór, winko i tak sobie pomyśleli, że może sobie dziecko zrobią, więc się nie zabezpieczyli. I dwa tygodnie później wysikali dwie kreski, mówi że w sumie się nie spodziewała. Po prostu im się przyfarciło.

kurcze to weźcie dziewczyny poszukajcie na apce najbliższej przychodni współpracującej i tam się umawiajcie (normalnie przez rejestrację przychodni). Tak samo umawiałam się też w przychodni w mieście u mojej mamy, bo też współpracuje
Nie wiem, albo coś źle klikam albo u mnie w mieście jest tyle centrów medicover, że nie mogę się zapisywać do żadnych innych przychodni 😀 ale dziękuję, poszukam jeszcze, może jest więcej opcji niż mi się wydaje.

szaleństwo nie szaleństwo, myślę, ze znakomita większość tak zachodzi. Ja jak zaczyałam starania no to wiedziałam, dni płodne, niepłodne, owulacja, okres. Ale co robi progesteron, LH, FSH? Wiedziałam, ze to hormony płciowe. Wiedziałam, że prolaktyna jest wysoka, jak się karmi. Także... niestety, czasem jesteśmy zdziwione, że laska sobie po prostu zachodzi ale niestety to właśnie jest najczęstrzy scenariusz
jak ona mi powiedziala, ze od 4 czy ilus tam lat tylko przerywany to ja jej od razu zapytalam - i przez te wszystkie lata nie przyszlo ci do glowy, ze moze to nie wasz fart tylko mozecie miec problem z zajsciem? to mi powiedziala - przeciez wiem kiedy mam plodne, apka mi wylicza. i tyle. a dwa lata pozniej zaszla od pierwszego strzalu. ja nadal jestem pod wrazeniem :D

jak ona mi powiedziala, ze od 4 czy ilus tam lat tylko przerywany to ja jej od razu zapytalam - i przez te wszystkie lata nie przyszlo ci do glowy, ze moze to nie wasz fart tylko mozecie miec problem z zajsciem? to mi powiedziala - przeciez wiem kiedy mam plodne, apka mi wylicza. i tyle. a dwa lata pozniej zaszla od pierwszego strzalu. ja nadal jestem pod wrazeniem :D
To jest naprawdę niesamowita historia 😀

no właśnie ta moja koleżanka mówi, że miała rocznicę z mężem, miły wieczór, winko i tak sobie pomyśleli, że może sobie dziecko zrobią, więc się nie zabezpieczyli. I dwa tygodnie później wysikali dwie kreski, mówi że w sumie się nie spodziewała. Po prostu im się przyfarciło.
I zaś motyw dawania w szyję 😔

reklama
Tak czytam Was i czytam i tak bardzo rozumiem. Ja jestem znowuż w innej sytuacji. Nie wiem kiedy podjąć decyzję o zaprzestaniu prób. Wszystko odkładam bo tak czekam na tą ciążę. Nie wiem co zrobić ze swoim życiem jeśli tej ciąży jednak nie będzie :(
Też się zastanawiam nad tym, co potem... Dla mnie medyczna granica to 43-45, bo po tej dacie lekarze odmówią mi już wszelkiej pomocy. Pozostanie nam adopcja kota...

Do góry