reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

To powiem tak. Jakbym czytałam o sobie i swoim mężu. 3 lata stosunek przerywany . Mało tego ,ja nigdy nie patrzyłam na to czy mam płodne i nie płodne. I w końcu jednego wieczoru stwierdziliśmy że chcemy dziecko. Obliczyłam sobie wtedy dni płodne i za 2 tygodnie wysikane dwie kreski. Ciaza książkowa. Aktualnie córka ma 14 miesięcy.Teraz staramy się o drugie. Jesteśmy w drugim cyklu starań. Pierwszy był nieudany 🤷‍♀️i teraz pytanie.. czy z córką się nam poszczęściło i będziemy mieć teraz problem skoro 3 lata przerywany i nic ? Czy może jest wszystko ok . Dziś byłam na monitoringu . Ginekolog twierdzi że wszystko super , zaraz powinna być owulacja. Choć testy nie pokazują że się zbliża. A dzis 13 dc.Także to wszystko jest chyba taka loteria 🙈
teoretycznie zdrowa para ma rok na zajście w ciążę :) więc masz teoretycznie jeszcze 11 cykli żeby stwierdzić czy coś jest nie tak :) podejrzewam, że jeśli z pierwszą ciąża nie było problemu to i teraz pewnie nie będzie :)

reklama
O to super :) u mnie na medicover jest tak jak u Bolilol z terminami, niby są jakieś zapisy w regulaminie, że muszą zapewnić wizytę w określonym czasie, ale jak się zacznie kłócić o to, to umawiają do najgorszych lekarzy do których nikt nie chce chodzić. Więc już w ogóle mi się tych kłótni odechciało.
U mnie działa umawianie wizyt rano, wtedy najczęściej ktoś odwołuje coś, bo inaczej to rzeczywiście w większości są grafiki na 6 tygodni do przodu, wizyty dodatkowe pojawia się tylko jak jakiś lekarz nie podał wcześniej, ze będzie, w jakimś terminie mógł. Niektórzy lekarze dawali mi tez kartkę, ze prosza np. wpisać mnie za tydzień w czasie, kiedy maja teleporady. Bo ja od razu przy nich telefon i mowie od razu, ze nie ma wizyt i mi się nie uda tak umowic. A jeden z endokrynologów umawiał mnie sam, na co ja: a to lekarze mogą sami 😱?

u mnie w miescie termin do endo na NFZ na lipiec 2025 :)
U mnie też legendy krążyły o terminie, ale okazało się, że... za pół roku! Toż to marzenie.
Ale gorzej było po tym pierwszym terminie. Np. okazało się, że pani dr może przepisać... 1 badanie na wizytę. Co oznaczało: tsh po pierwszej wizycie. Za pół roku ft3. Za kolejne pół roku ft4. Yeah... do 2025 myślę, że bylibyśmy nadal na początku drogi co do minimum badawczego ;-)

Też się zastanawiam nad tym, co potem... Dla mnie medyczna granica to 43-45, bo po tej dacie lekarze odmówią mi już wszelkiej pomocy. Pozostanie nam adopcja kota...
Nie bierzesz pod uwagę ivf poza Francją? Nie żebym Ci wróżyła brak ciąży do 45 rż, po prostu z ciekawości pytam czy w ogóle o tym nie myślisz?
Czy udało Ci się oddać materiał do badania? Wiadomo dlaczego ciąża się zatrzymała?
Wyjmował na czas 😂.
Znaczy się oni w okresie niepłodnym szli na całość, w płodne wyjmował na czas 🤷🏻‍♀️

reklama
Ja już nie mogę wytrzymać🤭 już mnie kusi zatestować… ale mega mam stresa.
Jak do piątku nie dostanę to zrobię test rano, a nie to dopiero 22.11

Do góry