reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Miałam owu potwierdzona w 14 dc , ale lekarz mówi ze prawdopodobnie zaszłam z drugiego mniejszego pęcherzyka z drugiego jajowodu . Musial dorosnąć i dlatego wyszło ze zaszłam później . Nie umiał tego inaczej sprecyzować .

To bardzo mądra i prawdopodobna teoria, ale jeśli tak było to termin miesiączki wynikał właśnie z tej drugiej owu czyli po prostu później, a Ty się nie spodziewałaś 😁

reklama
Czy z tych wyników muszę na coś jeszcze zwrócić uwagę i przypilnować, żeby nie zostało olane przez endokrynologa oprócz prolaktyny i trochę TSH? Bo miałam właśnie poradę na czacie u jednego i pytałam o nie w kontekście ciazy i przeczytałam, że są spoko, prolaktynę muszę za jakiś czas skontrolować. Jak zapytałam jeszcze raz czy są na pewno ok przy staraniach o ciążę, to odpisał już tylko, że wystawił skierowanie na kontrolę PRL... Próbuję się umówić na jakąś normalną wizytę do kogos innego, ale ginekolog pozbawił mnie resztki zaufania do lekarzy, więc chciałabym iść przygotowana.

Tsh za wysokie, stosunek lh/fsh taki se ale podobno już się od patrzenia na to odchodzi, no a prolaktyna zdecydowanie za wysoka z tym że ją ciężko dobrze zbadać więc bym powtórzyła z zachowaniem wszystkich zasad

Tsh za wysokie, stosunek lh/fsh taki se ale podobno już się od patrzenia na to odchodzi, no a prolaktyna zdecydowanie za wysoka z tym że ją ciężko dobrze zbadać więc bym powtórzyła z zachowaniem wszystkich zasad
dziękuję Ci bardzo! Niestety podwyższona prolaktyna to wynik torbieli przysadki, za każdym razem jak ją badam tak to wygląda, z tego co kojarzę temu wynikowi na szczęście daleko do mojego rekordu ;)

@Bolilol , jeśli nie zmagasz się z Hashimoto, a jak widać po wynikach, to się nie zmagasz, to TSH za wysokie do starań dla osoby ze zdrową tarczycą. Powinnaś mieć takie 1,5.

Ja, która zmaga się z Hashi, mogę mieć taki wynik tyreotropiny, ale Ty nie.
Reszta hormonów tarczycowych ok, więc to jest do ustawienia.

Zrobiłam strumieniowy, chyba jest kreska 😉 jak sądzicie? Sikac rano jeszcze raz? Beta dopiero w czwartek. Dzisiaj może być 10dpo albo, nie mialam monitoringu oscyluje na testach owulacyjnych 🙃

Załączniki

• 20221114_195335.jpg
    20221114_195335.jpg
    614,4 KB · Wyświetleń: 161
  • 20221114_195708.jpg
    20221114_195708.jpg
    612,9 KB · Wyświetleń: 168
Czy z tych wyników muszę na coś jeszcze zwrócić uwagę i przypilnować, żeby nie zostało olane przez endokrynologa oprócz prolaktyny i trochę TSH? Bo miałam właśnie poradę na czacie u jednego i pytałam o nie w kontekście ciazy i przeczytałam, że są spoko, prolaktynę muszę za jakiś czas skontrolować. Jak zapytałam jeszcze raz czy są na pewno ok przy staraniach o ciążę, to odpisał już tylko, że wystawił skierowanie na kontrolę PRL... Próbuję się umówić na jakąś normalną wizytę do kogos innego, ale ginekolog pozbawił mnie resztki zaufania do lekarzy, więc chciałabym iść przygotowana.
w którym dniu cyklu robiłaś te badania?

Zrobiłam strumieniowy, chyba jest kreska 😉 jak sądzicie? Sikac rano jeszcze raz? Beta dopiero w czwartek. Dzisiaj może być 10dpo albo, nie mialam monitoringu oscyluje na testach owulacyjnych 🙃
widzę 😍 gratulacje! Sikaj jakby jutra miało nie być, skoro i tak tyle czekasz do bety ;) Ja bym obsiakała wszystkie w okolicy ;)

reklama
Do góry