reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

reklama
8 dni po pozytywie

Ok no to generalnie wg mnie ten progesteron jest spoko natomiast bym go sobie lepiej Skontrolowała. I tutaj raczej nie liczyłabym na pomoc lekarza tylko podziałała sama. A mianowicie umówiłabym się na monitoring w którymś cyklu i kiedy miałabym 100% kiedy była owulacja +- 1 dzień to zbadałabym proga 3 dni pod rząd. Najlepiej 6,7 i i dpo. Takie pomiary wnoszą najwięcej

Ok no to generalnie wg mnie ten progesteron jest spoko natomiast bym go sobie lepiej Skontrolowała. I tutaj raczej nie liczyłabym na pomoc lekarza tylko podziałała sama. A mianowicie umówiłabym się na monitoring w którymś cyklu i kiedy miałabym 100% kiedy była owulacja +- 1 dzień to zbadałabym proga 3 dni pod rząd. Najlepiej 6,7 i i dpo. Takie pomiary wnoszą najwięcej
A opłaca się jutro wgl robić progesteron jeszcze raz czy odpuścić?

Czy z tych wyników muszę na coś jeszcze zwrócić uwagę i przypilnować, żeby nie zostało olane przez endokrynologa oprócz prolaktyny i trochę TSH? Bo miałam właśnie poradę na czacie u jednego i pytałam o nie w kontekście ciazy i przeczytałam, że są spoko, prolaktynę muszę za jakiś czas skontrolować. Jak zapytałam jeszcze raz czy są na pewno ok przy staraniach o ciążę, to odpisał już tylko, że wystawił skierowanie na kontrolę PRL... Próbuję się umówić na jakąś normalną wizytę do kogos innego, ale ginekolog pozbawił mnie resztki zaufania do lekarzy, więc chciałabym iść przygotowana.

Załączniki

• e47e3c24-05e2-4016-b7f3-687be1d2054d.jpeg
    e47e3c24-05e2-4016-b7f3-687be1d2054d.jpeg
    90,4 KB · Wyświetleń: 80
  • 4e534636-8610-4550-9cd0-39f2be7365f7.jpeg
    4e534636-8610-4550-9cd0-39f2be7365f7.jpeg
    59,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry