reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Jestem po teleporadzie i powiem, że taki lekarz rozmowny, ale z drugiej strony już nic nie wiem 😂😂😂. Dostałam skierowania na badania, ale w sumie mówi, że jeśli brak owulacji to on dobre diagnostyke by zrobił z endokrynologiem, sprawdził przysadke, choćbym miała się położyć na chwilę do szpitala w Ligocie 😂🙈. Po drugie mówi, że da mi skierowanie, ale no w sumie do tego niezbyt nam to powie, bo to powinnam mieć na początku zrobione tam tłumaczył mi co kiedy i jak się przydaje. Po trzecie mówi, że jak problem z tym to niepłodnością i polecałby mi iść do kliniki, bo w Luxmedzie słabo z osobami, które mają na ten temat wiedzę i to będzie takie błądzenie. Jeśli chce to można spróbować stymulację tak w ciemno i zobaczę jakie efekty, wtedy też warto by było przebadać partnera. No w sumie tak co wydaje mi się, że wyłapałam najważniejsze. Pójdę zbadam hormony i zobaczę. Jutro mam akurat kontrolę z endo, więc zobaczę co powie 🤷‍♀️. Jak temp. Utrzyma się to proga zrobię prywatnie w piątek, jak przyjdzie okres to zrobię te badania.
Hej,
Oczywiscie nie życzę Ci pobytu w szpitalu i życzę żeby wszystko ładnie się unormowało ale... Jeśli byłaby taka konieczność zobacz sobie oddział ginekologiczny w Zabrzu Biskupicach. Prowadzi go "stara gwardia" z Ligoty z prof.Sikorą na czele.
Mam kilka pobytów za sobą i jakoś ufam tej obsadzie :)

reklama
Przepraszam 😘😘😘😘😘

Myślałam, że dziś 12dpo, ale @Zazuu moze mieć rację, że owu była później... tak mniej więcej dzis jest 10-12dpo. Kreska jeszcze ściemniała, bo zrobiłam zdjęcie po minucie od siku :)

Jutro rano :)

Ja też pierwsze co powiedziałam to 'ja pierdole' 😃 w ogóle czekam na męża, żeby mu pokazać.... a jestem teraz u mamy, bo obiecałam przyjść na zupe po pracy i ledwo siedzę z emocji. Chcę żeby mąż dowiedział się pierwszy 😀

Żadnych! Po owu czułam bol podbrzusza i piekły mnie policzki, na piersi pojawiła sie delikatnie widoczna niebieska żyła... ale mam jasna skórę, więc stwierdziłam, że za bardzo sie przyglam i szukam objawow. A jak zrobiłam progesteron w czwartek to juz nic nie czułam. Tylko trochę płakałam, przy negatywnym teście w sobotę, przy piosence w radio... ale wszystko zganialam na to, że mi się nie udało itd. Poza tym trochę mnie mdliło, ale ja mam tak często i jak mówi @Zazuu juz od 3 miesuecy mam ten objaw😃 aha! W sobote rano poczulam, ze cos ze mnie wylecialo, myślałam ze to okres a to taki sluz... no i wczoraj w czasie seksu nie było tak sucho jak zawsze przed @.

Od roku uprawiamy seks bez zabezpieczenia, ale od 3 miesięcy z myślą o dziecku... to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i testami owu. :)

Ja tak nie ogarniałam tych spadków, wzrostów, bo to pierwszy cykl mierzenia :D dziękuję 💗

Progesteron robiłam w czwartek na potwierdzenie owu... jutro pójdę na betę i progesteron :)

Dziewczyny dziękuję Wam ❤ za wszystko, za to że nauczyłam się od Was tyle o swoim ciele, wiem, że jeszcze może być różnie... :)
gratulacje 😍

Ja się może wpisze na koniec miesiąca na testowanie jeśli się za tydzień okaże, że była owulacja w ogóle w tym miesiącu :-)

Jutro kolejne badanie krwi.. eh… trzeba zacisnąć zęby i do przodu :-) po owulacji zrobię jeszcze tego proga by sprawdzić czy jest Ok.

Mocno trzymam za Was kciuki 😘

Dziewczyny, a jak długo czekacie aż Wam się "rozhula" okres? Ja miałam wczoraj lekki ból jak przed okresem i powiększone piersi a dzisiaj rano przy podcieraniu było trochę jakby brunatnej krwi zmieszanej z moczem albo śluzem ale cały dzień wkładka czysta. Trochę krwi tylko może 2 razy jeszcze widziałam przy podcieraniu na moje tysiąc siku dzisiaj. To już naprawdę coś nowego ... Teraz mam 9dpo więc może "normalny" okres przyjdzie o swoim czasie?

Dziewczyny, a jak długo czekacie aż Wam się "rozhula" okres? Ja miałam wczoraj lekki ból jak przed okresem i powiększone piersi a dzisiaj rano przy podcieraniu było trochę jakby brunatnej krwi zmieszanej z moczem albo śluzem ale cały dzień wkładka czysta. Trochę krwi tylko może 2 razy jeszcze widziałam przy podcieraniu na moje tysiąc siku dzisiaj. To już naprawdę coś nowego ... Teraz mam 9dpo więc może "normalny" okres przyjdzie o swoim czasie?
Hmmm czasami 2-3 dni, czasami tydzień... Z tym to wielka czasami niewiadoma 🤷‍♀️

reklama
Cześć, dzisiaj badalam progesteron 7 dni po owulacji. Wyniósł 9.60 ng/ml. Co sądzicie? Czy jest ok? Czy może coś z tego być?

Do góry