reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Jestem po teleporadzie i powiem, że taki lekarz rozmowny, ale z drugiej strony już nic nie wiem 😂😂😂. Dostałam skierowania na badania, ale w sumie mówi, że jeśli brak owulacji to on dobre diagnostyke by zrobił z endokrynologiem, sprawdził przysadke, choćbym miała się położyć na chwilę do szpitala w Ligocie 😂🙈. Po drugie mówi, że da mi skierowanie, ale no w sumie do tego niezbyt nam to powie, bo to powinnam mieć na początku zrobione tam tłumaczył mi co kiedy i jak się przydaje. Po trzecie mówi, że jak problem z tym to niepłodnością i polecałby mi iść do kliniki, bo w Luxmedzie słabo z osobami, które mają na ten temat wiedzę i to będzie takie błądzenie. Jeśli chce to można spróbować stymulację tak w ciemno i zobaczę jakie efekty, wtedy też warto by było przebadać partnera. No w sumie tak co wydaje mi się, że wyłapałam najważniejsze. Pójdę zbadam hormony i zobaczę. Jutro mam akurat kontrolę z endo, więc zobaczę co powie 🤷‍♀️. Jak temp. Utrzyma się to proga zrobię prywatnie w piątek, jak przyjdzie okres to zrobię te badania.
Hej,
Oczywiscie nie życzę Ci pobytu w szpitalu i życzę żeby wszystko ładnie się unormowało ale... Jeśli byłaby taka konieczność zobacz sobie oddział ginekologiczny w Zabrzu Biskupicach. Prowadzi go "stara gwardia" z Ligoty z prof.Sikorą na czele.
Mam kilka pobytów za sobą i jakoś ufam tej obsadzie :)

reklama
Przepraszam 😘😘😘😘😘

Myślałam, że dziś 12dpo, ale @Zazuu moze mieć rację, że owu była później... tak mniej więcej dzis jest 10-12dpo. Kreska jeszcze ściemniała, bo zrobiłam zdjęcie po minucie od siku :)

Jutro rano :)

Ja też pierwsze co powiedziałam to 'ja pierdole' 😃 w ogóle czekam na męża, żeby mu pokazać.... a jestem teraz u mamy, bo obiecałam przyjść na zupe po pracy i ledwo siedzę z emocji. Chcę żeby mąż dowiedział się pierwszy 😀

Żadnych! Po owu czułam bol podbrzusza i piekły mnie policzki, na piersi pojawiła sie delikatnie widoczna niebieska żyła... ale mam jasna skórę, więc stwierdziłam, że za bardzo sie przyglam i szukam objawow. A jak zrobiłam progesteron w czwartek to juz nic nie czułam. Tylko trochę płakałam, przy negatywnym teście w sobotę, przy piosence w radio... ale wszystko zganialam na to, że mi się nie udało itd. Poza tym trochę mnie mdliło, ale ja mam tak często i jak mówi @Zazuu juz od 3 miesuecy mam ten objaw😃 aha! W sobote rano poczulam, ze cos ze mnie wylecialo, myślałam ze to okres a to taki sluz... no i wczoraj w czasie seksu nie było tak sucho jak zawsze przed @.

Od roku uprawiamy seks bez zabezpieczenia, ale od 3 miesięcy z myślą o dziecku... to mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury i testami owu. :)

Ja tak nie ogarniałam tych spadków, wzrostów, bo to pierwszy cykl mierzenia :D dziękuję 💗

Progesteron robiłam w czwartek na potwierdzenie owu... jutro pójdę na betę i progesteron :)

Dziewczyny dziękuję Wam ❤ za wszystko, za to że nauczyłam się od Was tyle o swoim ciele, wiem, że jeszcze może być różnie... :)
gratulacje 😍

Ja się może wpisze na koniec miesiąca na testowanie jeśli się za tydzień okaże, że była owulacja w ogóle w tym miesiącu :-)

Jutro kolejne badanie krwi.. eh… trzeba zacisnąć zęby i do przodu :-) po owulacji zrobię jeszcze tego proga by sprawdzić czy jest Ok.

Mocno trzymam za Was kciuki 😘

Dziewczyny, a jak długo czekacie aż Wam się "rozhula" okres? Ja miałam wczoraj lekki ból jak przed okresem i powiększone piersi a dzisiaj rano przy podcieraniu było trochę jakby brunatnej krwi zmieszanej z moczem albo śluzem ale cały dzień wkładka czysta. Trochę krwi tylko może 2 razy jeszcze widziałam przy podcieraniu na moje tysiąc siku dzisiaj. To już naprawdę coś nowego ... Teraz mam 9dpo więc może "normalny" okres przyjdzie o swoim czasie?

Dziewczyny, a jak długo czekacie aż Wam się "rozhula" okres? Ja miałam wczoraj lekki ból jak przed okresem i powiększone piersi a dzisiaj rano przy podcieraniu było trochę jakby brunatnej krwi zmieszanej z moczem albo śluzem ale cały dzień wkładka czysta. Trochę krwi tylko może 2 razy jeszcze widziałam przy podcieraniu na moje tysiąc siku dzisiaj. To już naprawdę coś nowego ... Teraz mam 9dpo więc może "normalny" okres przyjdzie o swoim czasie?
Hmmm czasami 2-3 dni, czasami tydzień... Z tym to wielka czasami niewiadoma 🤷‍♀️

reklama
Cześć, dzisiaj badalam progesteron 7 dni po owulacji. Wyniósł 9.60 ng/ml. Co sądzicie? Czy jest ok? Czy może coś z tego być?

Do góry