reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny ponieważ wiem, ze Wasza wiedza jest ogromna proszę o jeszcze jedna radę.

Jutro wybieram się zrobić kolejne badania by sprawdzić czy wszystko jest Ok. Rodzinna mi zapisała tylko: morfologię, TSH, żelazo…
Myśle by zrobić FT3 FT4… co jeszcze mogę zrobić?

reklama
Dziewczyny ponieważ wiem, ze Wasza wiedza jest ogromna proszę o jeszcze jedna radę.

Jutro wybieram się zrobić kolejne badania by sprawdzić czy wszystko jest Ok. Rodzinna mi zapisała tylko: morfologię, TSH, żelazo…

Myślę, że nie ma sensu robić w tej chwili hormonów. Wszystko może wariować

To ja to znów jak co roku w grudniu nie bedzie ciaży wiec myślę "ciekawe czy za rok bedzie"... czeka mnie kolejny zawód w tym roku
No ja akurat zastanawiam się czy 2023 coś przyniesie 🤷‍♀️. Najbardziej denerwuje się, że mam się starć będąc bezpłodna 😂😂, no bo brak owulacji to nic innego 🤷‍♀️. Mój limit czekania minął🙈

Pragnę przypomnieć i ostudzić lekko część z Was. Nie istnieje coś takiego jak "obiecujący wykres" kilka dni po owu. Kilkanaście - tak. Kilka-nie.
A ile wyższych temperatur musi być, że można było gdybac, że prawdopodobnie była owulka ? 3 czy więcej?
chciałabym móc w przyszłości wiedzieć to po wykresie, bo wiadomo, że nie zawsze się człowiek do ginekologa w danym dniu dostanie, albo czasem po prostu się nie chce iść 😜

mi po biochemach strasznie TSH skoczyło (dwie ciąże cykl po cyklu) i jakieś 20 dni po poronieniu tej drugiej ciąży robiłam wyniki, mega się zestresowałam, że tak mi poszło, ale to właśnie przez te ciąże, bo po mięsiącu powtarzałam i już mocno spadło i się normowało (tym bardziej, że 7dpo w cyklu przed tym pierwszym i drugim biochemem z rzędu robiłam TSH, FT3, FT4, anty TPO i anty TG i wszystko było super). Dlatego nie wystrasz się, jeśli TSH wyjdzie podwyższone tylko trzeba to będzie powtórzyć po miesiącu. Przynajmniej ja tak miałam

A ile wyższych temperatur musi być, że można było gdybac, że prawdopodobnie była owulka ? 3 czy więcej?
chciałabym móc w przyszłości wiedzieć to po wykresie, bo wiadomo, że nie zawsze się człowiek do ginekologa w danym dniu dostanie, albo czasem po prostu się nie chce iść 😜
chyba 4, ale potem powinny się utrzymywać na wyższym poziomie ponad linię podstawową

reklama

Żeby z dużym prawdopodobieństwem potwierdzić owulacje to 3 wyższe natomiast żeby był obiecujący w kategorii ciąży to 16😂

Do góry