reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Ja mam dzisiaj 31 dzień cyklu.
Powinnam dostać okres dzisiaj. Ale jak narazie się nie zapowiada.
Normalnie mam cykle 27-30 dni.
Chyba zrobię test jeśli do powrotu z pracy nic się nie rozwinie.
Głupia nadzieja znowu tli się w głowie. Ostatni test robiłam 1-go listopada (25dc) i było biało.
Jak to mówią, poki @ brak, nadzieja jest.🤞🤞 ile dni po owu?

reklama
Cześć dziewczyny!
Dzisiaj 21 dc a owulacji nadal chyba brak. Robię testy owulacyjne ( niżej zdjęcia)
Mam nadzieję, że w najbliższych dniach będzie pik. Robię testy 3 razy dziennie, nie wiem czy wszystkie są wiarygodne, bo rano wychodzą mocniejsze mimo, że są z 3 moczu.
Co sądzicie? :D

Miłego dnia! :*
Po wykresie i zdjęciach pasków pik mógł być dc15 czyli 6.11😉
Sama aplikacja Ci wyznacza pik czy klikasz w teście?

Czekam co u Ciebie się rozwinie ❤️, wykres obiecujący 🙏✊✊
Codziennie myślę, że zaraz temperatura spadnie i tyle będzie z tej radości... boję się, że zapeszę 😪 ale od 2dpo pobolewa mnie podbrzusze, tak bardzo delikatnie i za każdym razem jak poczuję skurcz to przypominam sobie, że dziewczyny tutaj zawsze piszą, żeby się w siebie nie wsłuchiwać, bo bardziej prawdopodobne jest to, że to gazy 😁😁😁
Pewnie :)
Wczorajszego pomiaru nie ma, bo byliśmy na urodzinach i poszłam spać dopiero przed 4.00. Nie było sensu mierzyć ;p
Pozostałe były mierzone jak należy ;)
No to pięknie Ci rosła temperatura ❤ a na podstawie czego wyznaczałaś owu? 😇
Kiedy idziesz na betę?

i problem mam z śluzem jest go mało jednak wczoraj podczas stosunku by on bardzo ciągnący. Czy to może oznaczać owulacje?

Wystarczyło wykreślić ten "serduszko-okres" z nicku 🤣
O tym samym pomyślałam 🤣🤣🤣 wiedziałam, ze przez to nie mogłam zajść przez tyle czasu haha
Podasz może nazwę aplikacji? ;)
Mój kalendarzyk, mam go od wielu wielu lat.
Bozszszszeeeee gratuluję z serca i zazdraszczam❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Dziękuje, chociaż dopiero po pozytywnej becie uwierzę ❤
Gratulacje!!! i piękny wykres i piękna druga kreska 🌺 w którym cyklu starań się udało?
Dzięki ;) w sumie to już przestałam liczyć, starania od września 2021, potem ciąża w grudniu 2021 - poroniłam w lutym 2022. Od tej pory aż do dzisiaj wszystkie pinki były negatywne. W sumie od poronienia 9 miesiąc starań. Po drodze złe wyniki nasienia i po 2 miesiącach suplementacji zaczęło wychodzić na prostą.

Niestety nie. W Medicover mogę polecić tylko do prowadzenia ciąży w szpitalu Leszka Jastrzębia - typ jest bardzo specyficzny, ale to jak przeprowadził ze mną poród na NFZ po cesarskim cięciu to zasługuje na nobla. Mimo, że nie musiał bo zwykle lekarze się w ogóle nie angażują. Córka ma 7 lat, a ja do dzisiaj mam same dobre myśli w jego stronę i nie wyobrażam sobie bym mogła rodzić z kimś innym

Oni mają jakąś obsesję na punkcie hasła monitoring. Ja dlatego nie mówię że chce moni tylko że po prostu mam bóle, chce się dowiedzieć co się dzieje w środku i tyle :D

Dlatego zleca się regularny seks co 2-3 dni. No i cipka to nie przełyk, nie połknie wszystkiego 8-)

Super! Gratulacje :) będzie jeszcze wakacyjny lipcowy maluszek
no właśnie ja tez tego nie nazwałam po imieniu, tylko powiedziałam, ze chce zobaczyc co tam słychac 😅

reklama
Codziennie myślę, że zaraz temperatura spadnie i tyle będzie z tej radości... boję się, że zapeszę 😪 ale od 2dpo pobolewa mnie podbrzusze, tak bardzo delikatnie i za każdym razem jak poczuję skurcz to przypominam sobie, że dziewczyny tutaj zawsze piszą, żeby się w siebie nie wsłuchiwać, bo bardziej prawdopodobne jest to, że to gazy 😁😁😁

No to pięknie Ci rosła temperatura ❤ a na podstawie czego wyznaczałaś owu? 😇
Kiedy idziesz na betę?
Tak, temperatura była wzorowa i tak samo jak Ty codziennie martwiłam się czy będzie spadać czy pójdzie w górę.
Owu wyznaczyłam na podstawie testów LH, następnego dnia po teście napierdalał mnie ostro jajnik, nawet jak siedziałam w miejscu. Następnego dnia już mnie bolały piersi, więc wiedziałam, że progesteron musiał się podnieść. A piersi bolą mnie mega aż do dzisiaj. Chociaż dzisiaj już jakby mniej.. Wieczorami najbardziej.
Beta zrobiona przed 11, wyniki mają być popoludniu, na później o 18.

Do góry